Tag

wordpress

Browsing

Θέλεις να μειώσεις την ταχύτητα φόρτωσης του wordpress site σου και να το κάνεις ταχύτερο; Σου έχουμε ετοιμάσει μια σειρά από συμβουλές και οδηγίες για να το πετύχεις με 7 κινήσεις. Βελτίωση ταχύτητας WordPress σε 7 βήματα Πριν ξεκινήσεις τις βελτιστοποιήσεις, βεβαιώσου ότι το wordpress σου φιλοξενείται σε έναν αξιόπιστο πάροχο φιλοξενίας και ότι έχεις διαλέξεις το κατάλληλο το πακέτο hosting σύμφωνα με τις ανάγκες του site σου (shared hosting, cloud vps hosting ή dedicated server). 1) Wordpress Caching Το caching αναλαμβάνει να “αποθηκεύσει” τις δυναμικές σελίδες του wordpress ως στατικές, μειώνοντας έτσι σημαντικά το χρόνο απόκρισης του server και κάνοντας πιο γρήγορη την διαδικασία φόρτωσής τους. Είναι η βασικότερη κίνηση για τη βελτίωση ταχύτητας WordPress sites. Για να αρχίσεις, εγκατάστησε ένα από τα παρακάτω Caching plugin. WP Rocket: είναι μια από τις καλύτερες λύσεις για caching στο WordPress και το μοναδικό plugin από την λίστα το οποίο είναι επί πληρωμή. Είναι εξαιρετικά φιλικό…

Θες να ξεκινήσεις το δικό σου Wordpress blog, αλλά δεν ξέρεις τον τρόπο, το κόστος ή δεν έχεις τεχνικές γνώσεις; Ετοιμάσαμε λοιπόν έναν οδηγό δημιουργίας Wordpress blog, που θα σου δείξει όλη την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις βήμα προς βήμα για να ξεκινήσεις το δικό σου blog χωρίς να χρειάζεσαι τεχνικές γνώσεις! Οι κύριες ενότητες που θα δούμε στην συνέχεια είναι: 1ο Βήμα – Kατοχύρωση Domain Name 2ο Βήμα – Επιλογή πακέτου Hosting 3ο Βήμα – Εγκατάσταση Wordpress 4ο Βήμα – Ρύθμιση Wordpress Δημιουργία & δημοσίευση άρθρων 1ο Βήμα – Επιλογή & κατοχύρωση domain name για το WordPress blog Το domain name είναι η διαδικτυακή διεύθυνση της ιστοσελίδας σου, είναι η λέξη ή φράση που πληκτρολογούν οι χρήστες στον browser τους για να εισέλθουν στο blog/site σου, πχ: mynewblog.gr κτλ. α. Τι να προσέξεις στην επιλογή του domain name Μικρό και εύκολο Προτίμησε ένα domain με λίγους χαρακτήρες, εύκολο στην ανάγνωση, την…

Όσοι χρησιμοποιούμε το wordpress, γνωρίζουμε καλά ότι τα διάφορα themes και plugins που εγκαθιστούμε, αυξάνουν το μέγεθος του site και επιβραδύνουν σημαντικά την φόρτωσή του, κάτι που είναι πολύ αρνητικό για την εμπειρία του χρήστη (UX). Για να το διατηρήσεις “ελαφρύ”, γρήγορο και ασφαλές, σου προτείνουμε να αφιερώνεις λίγο χρόνο τακτικά (ανάλογα με το μέγεθος και τις λειτουργίες του site), για να κάνεις τον καθαρισμό και την συντήρησή του Wordpress. Απόκτησε ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα φόρτωσης με τα βελτιστοποιημένα πακέτα web hosting με litespeed web server, τα οποία μπορούν να αυξήσουν την ταχύτητα του WordPress σου έως και 100%! Αύξησε την ταχύτητα φόρτωσης του Wordpress σου έως και 100% με ένα πακέτο Litespeed Hosting στην DNHOST. 7 Βήματα για καθαρισμό και συντήρηση Wordpress  1. Διέγραψε themes και plugins που δε χρειάζεσαι Άρχισε να διαγράφεις όσα themes δεν χρησιμοποιείς και να μειώνεις τον αριθμό των plugins σου. Ναι μεν τα plugins προσφέρουν πολλές και χρήσιμες “one click” λειτουργίες…

Η αναβάθμιση WordPress  4.9.3 Η έκδοση WordPress 4.9.3 που κυκλοφόρησε στις 5 Φεβρουαρίου με σκοπό να διορθώσει 34 bugs που σχετίζονται με το customizer, τα widget, το visual editor καθώς και τη συμβατότητα με την php 7.2 έφερε μαζί της και ένα σφάλμα που αφορά τις αυτόματες minor αναβαθμίσεις του ίδιου του WordPress.  Σύμφωνα με το wordfence, όσα WordPress sites προχώρησαν  στην αυτόματη αναβάθμιση της έκδοσης WordPress 4.9.2. σε 4.9.3 δε θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να κάνουν αυτόματες minor αναβαθμίσεις στο μέλλον. Πρόκειται για ένα fatal error που προκαλείται στην php όταν το WordPress προχωράει σε αυτόματη αναβάθμιση. Οπότε όσα website έχουν την έκδοση 4.9.3 δε θα μπορούν πλέον να κάνουν αυτόματες αναβαθμίσεις. Το bug της έκδοσης WordPress 4.9.3 Το bug αυτό εντοπίστηκε από την κοινότητα του WordPress μερικές ώρες μετά την κυκλοφορία της έκδοσης WordPress 4.9.3 με αποτέλεσμα αυτό το minor update να έχει ήδη προχωρήσει στα περισσότερα WordPress sites.…

Το WordPress είναι το πιο δημοφιλές σύστημα blogging που έγινε ποτέ,  αλλά και αυτό που γίνεται συχνότερα hacked! Γι ‘αυτό ο διαχειριστής ενός ιστοτόπου WordPress πρέπει να σκεφτεί και να πάρει μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια του blog του. 10 plugins ασφαλείας για ασφάλεια στο WordPress 1 – Wordfence Security To Wordfence είναι ένα δωρεάν πρόσθετο επαγγελματικού επιπέδου ασφάλειας που περιλαμβάνει τείχος ασφαλείας, σάρωση για ιούς και παρακολούθηση κίνησης σε πραγματικό χρόνο με γεωγραφικό εντοπισμό και πολλά άλλα! 2 –  iΤhemes Security Με το iTheme Security, Προστατέψτε το WordPress site σας, κρύβοντας ζωτικής σημασίας περιοχές του site σας, προστατεύοντας την πρόσβαση σε σημαντικά αρχεία, αποτρέποντας αποτυχημένες προσπάθειες σύνδεσης brute-force, ανίχνευοντας προσπαθειες επίθεσης και πολλά άλλα. Το εγκαθιστάτε απευθείας μέσα από το WordPress > Plugins > Search > ithemes security > Install 3 – Acunetix WP Security Το πρόσθετο Acunetix WP Security είναι ένα δωρεάν και ολοκληρωμένο εργαλείο ασφάλειας που σας βοηθά να εξασφαλίσετε την εγκατάσταση του WordPress…

Η ασφάλεια στο WordPress blog ή site σας, είναι το Α και το Ω για να προσβλέπετε σε σταθερούς επισκέπτες και να μην έχετε προβλήματα με αλλαγή αρχικής σελίδας από χάκερς (defacement), ddos ή malware επιθέσεις προς άλλες ιστοσελίδες ή αποστολή spam emails από το site σας. 10 κινήσεις για Ασφάλεια στο WordPress 1) Αναβάθμιση WordPress/Themes/Plugins Μην αναβαθμίζετε μόνο το Wordpress αλλά και κάθε plugin (πρόσθετο) του και το template (theme, σχεδιαστικό πρότυπο) που χρησιμοποιείτε. 2) Προστασία του WP-Admin με βάση την IP Μπορείτε να περιορίσετε την πρόσβαση στην είσοδο στο Admin του WP σας, με βάση την ΙP, έτσι ώστε ακόμη κι αν κάποιος έχει τα στοιχεία εισόδου, να μην μπορεί να κάνει είσοδο εκεί, πχ: Order deny,allow Deny from All Allow from 123.456.789.0 Μπορείτε να επιτρέψετε ή να αποκλείσετε την πρόσβαση με βάση την IP με διάφορους τρόπους: – αποκλεισμός όλων: order deny,allow deny from all -…

Πρόσφατα το WordPress κέρδισε τον την πρώτη θέση στην κατηγορία του “Hall of Fame CMS” στα βραβεία του 2010 Open Source Awards. Δεύτερο ήρθε το Drupal και τρίτο το Joomla. Πρόσφατα η Microsoft μετέφερε τα blogs των χρηστών της στο Wοrdpress.com. Ως υποστηριχτές και πάροχοι φιλοξενίας Saas του WordPress, νιώσαμε ότι πρέπει να καταγράψουμε τους λόγους για να προτιμήσετε το WordPress (και την dnHost για το web hosting του) για τη δημιουργία του εταιρικού ή προσωπικού website σας.   Το WordPress παρέχεται Δωρεάν σε όλα τα πακέτα web hosting της dnHost, και η εγκατάσταση και οι μελλοντικές αναβαθμίσεις του είναι πραγματικά εύκολες κι όχι απλά “εύκολες” για κάποιον που είναι μόνο εξοικειωμένος με χρήση απλών συστημάτων. Aρχίζουμε λοιπόν: 1. Το WordPress είναι τελείως δωρεάν, ανοικτού κώδικα & σας χαρίζει ανεξαρτησία! Μπορεί να υπάρχουν κι άλλα «δωρεάν» και «ανοιχτού κώδικα» CMS αλλά το WordPress είναι πραγματικά δωρεάν και δεν θα…

Το WordPress είναι μια εκπληκτική πλατφόρμα κατασκευής ιστοσελίδων, online περιοδικών, portfolios και η Auttomatic (η εταιρία πίσω από το WordPress) πάντα προσπαθεί να το ασφαλίζει έτσι ώστε εκατομμύρια blogs και sites να είναι προστατευμένα από την απειλή των (wannabe και μη) hackers αλλά και να το κάνει να φορτώνει γρήγορα όταν οι περιστάσεις το απαιτούν. Ασφάλεια Τον Ιανουάριο του 2010, ακόμη και το πασίγνωστο TechCrunch από τα μεγαλύτερα ενημερωτικά blogs, δέχθηκε 2 φορές μέσα σε λίγες ώρες την επίθεση αγνώστων που εκμεταλλεύτηκαν ένα ανασφαλές plugin του WordPpress. Ο hacker χρησιμοποίησε τη μέθοδο του php injection και αφού απέκτησε πρόσβαση στο Διαχειριστικό πίνακα του WordPress του TechCrunch, του άλλαξε την αρχική σελίδα (deface). Επειδή η μάχη ενάντια στους hackers είναι δύσκολη, ψάξαμε και βρήκαμε τα καλύτερα tips και plugins για τη μέγιστη ασφάλεια του Wordpress σας! Συμβουλές ασφαλείας Μην εγκαθιστάτε το WordPress στο root directory του domain σας. Εγκαταστήστε το σε…