Η αναβάθμιση WordPress  4.9.3

Η έκδοση WordPress 4.9.3 που κυκλοφόρησε στις 5 Φεβρουαρίου με σκοπό να διορθώσει 34 bugs που σχετίζονται με το customizer, τα widget, το visual editor καθώς και τη συμβατότητα με την php 7.2 έφερε μαζί της και ένα σφάλμα που αφορά τις αυτόματες minor αναβαθμίσεις του ίδιου του WordPress.  Σύμφωνα με το wordfence, όσα WordPress sites προχώρησαν  στην αυτόματη αναβάθμιση της έκδοσης WordPress 4.9.2. σε 4.9.3 δε θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να κάνουν αυτόματες minor αναβαθμίσεις στο μέλλον. Πρόκειται για ένα fatal error που προκαλείται στην php όταν το WordPress προχωράει σε αυτόματη αναβάθμιση. Οπότε όσα website έχουν την έκδοση 4.9.3 δε θα μπορούν πλέον να κάνουν αυτόματες αναβαθμίσεις.

Το bug της έκδοσης WordPress 4.9.3

Το bug αυτό εντοπίστηκε από την κοινότητα του WordPress μερικές ώρες μετά την κυκλοφορία της έκδοσης WordPress 4.9.3 με αποτέλεσμα αυτό το minor update να έχει ήδη προχωρήσει στα περισσότερα WordPress sites. Την επόμενη ημέρα 6 Φεβρουαρίου, δημοσιεύτηκε ένα ακόμη update, η έκδοση 4.9.4 η οποία ήρθε να επιλύσει το πρόβλημα των μη-αυτόματων αναβαθμίσεων που προκλήθηκε στην προηγούμενη έκδοση .

Η ΛΥΣΗ : Χειροκίνητη Αναβάθμιση

Για να διορθώσεις το σφάλμα που προέκυψε από την έκδοση 4.9.3, θα πρέπει να αναβαθμίσεις χειροκίνητα το WordPress site σου στην έκδοση 4.9.4 με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

  • Μέσα από το Διαχειριστικό: Πήγαινε στον πίνακα ελέγχου > Ενημερώσεις και πάτα “Ενημέρωση Τώρα στην έκδοση 4.9.4”.
  • Μέσω FTP: Κατέβασε την έκδοση wordpress 4.9.4 και στη συνέχεια ανέβασε τα αρχεία της νέας έκδοσης μέσω ftp. Τα μόνα αρχεία που πρόκειται να αλλάξουν είναι το wp-includes/update.php και το wp-includes/version.php.
  • Μέσω PHP: Αν έχεις πρόσβαση στη γραμμή εντολών, μπορείς να κάνεις την αναβάθμιση στο wp_maybe_auto_update() του wordpress. Για παράδειγμα php -r ‘include “wp-load.php”; wp_maybe_auto_update();’ . Αυτή είναι η προτεινόμενη μέθοδος για τους hosting providers που δεν εγκαταστημένο το WP-CLI το οποίο προχωράει σε αυτόματες αναβαθμίσεις για τους πελάτες τους.

Απόκτησε WordPress Hosting με 4.95€/Μήνα

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη κοινός παρονομαστής για το ποσοστό των site που ενημερώθηκαν αυτόματα από την έκδοση 4.9.3 στην 4.9.4 χωρίς να εμφανίσουν κάποιο πρόβλημα.

Author

Είμαι Digital Marketing Manager στην DNHOST και φροντίζω για την προώθηση των υπηρεσιών και την ενημέρωση των πελατών μας για χρήσιμα και ενδιαφέροντα θέματα.

Write A Comment