Πρόσφατα το WordPress κέρδισε τον την πρώτη θέση στην κατηγορία του “Hall of Fame CMS” στα βραβεία του 2010 Open Source Awards. Δεύτερο ήρθε το Drupal και τρίτο το Joomla. Πρόσφατα η Microsoft μετέφερε τα blogs των χρηστών της στο Wοrdpress.com.

Ως υποστηριχτές και πάροχοι φιλοξενίας Saas του WordPress, νιώσαμε ότι πρέπει να καταγράψουμε τους λόγους για να προτιμήσετε το WordPress (και την dnHost για το web hosting του) για τη δημιουργία του εταιρικού ή προσωπικού website σας.

 

 

Το WordPress παρέχεται Δωρεάν σε όλα τα πακέτα web hosting της dnHost, και η εγκατάσταση και οι μελλοντικές αναβαθμίσεις του είναι πραγματικά εύκολες κι όχι απλά “εύκολες” για κάποιον που είναι μόνο εξοικειωμένος με χρήση απλών συστημάτων.

Aρχίζουμε λοιπόν:

1. Το WordPress είναι τελείως δωρεάν, ανοικτού κώδικα & σας χαρίζει ανεξαρτησία!

Μπορεί να υπάρχουν κι άλλα «δωρεάν» και «ανοιχτού κώδικα» CMS αλλά το WordPress είναι πραγματικά δωρεάν και δεν θα αρχίσει να σας χρεώνει σε κανένα χρονικό σημείο, δεν θα περιορίσει τη δημιουργικότητά σας ζητώντας συνδρομές και διαθέτει όλο τον κώδικά του ανοικτό και προσβάσιμο. Στην dnHost σας το παρέχουμε Δωρεάν και προεγκατεστημένο σε όλα τα πακέτα shared web hosting μας. Eπίσης, σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε την κατασκευή (και την ενημέρωση) της ιστοσελίδας ή του blog σας, χωρίς δεσμεύσεις κι εξαρτήσεις από τρίτους,  εκμηδενίζοντας ουσιαστικά το κόστος και το άγχος αυτής της εργασίας.

2. Η κατασκευή site με το WordPress είναι προσιτή σε όλους.

Το WordPress είναι υλοποιημένο έτσι ώστε το περιβάλλον εργασίας του να είναι σχετικά απλό και προσιτό στον μέσο χρήστη, με σύντομη διαδικασία εκμάθησης και πλούσια βοηθήματα χρήσης. Δε χρειάζεται να ξέρετε html ή css για να το διαχειριστείτε και να προσθέσετε νέες σελίδες στο site ή άρθρα στο blog σας.

3. Η εγκατάσταση & η αναβάθμιση του WordPress είναι πραγματικά πανεύκολη.

Το WP παρέχει πολύ εύκολη εγκατάσταση, τόσο σε Windows όσο και σε Linux servers, με μόνες απαιτήσεις ο server να τρέχει PHP 4.3+ , MySQL 4.1.2+ και τον Apache web server ή ακόμα καλύτερα, τον LiteSpeed web server που τρέχει στους servers της dnHost (γεγονός που κάνει ακόμη πιο γρήγορο το WordPress hosting σας). Η εγκατάστασή του γίνεται μέσα από τον πίνακα ελέγχου Plesk του web hosting πακέτου σας με λίγα κλικ. H αναβάθμιση είναι εξίσου εύκολη μιας και κάθε φορά που υπάρχει μια καινούρια έκδοση, την υλοποιείτε με ένα click, χωρίς να αφήσετε το περιβάλλον χρήσης του!

4. Πολλά πρόσθετα για όποια λειτουργικότητα θέλετε.

Αν σκεφτείτε μια λειτουργία που θα μπορούσε να προστεθεί στο WordPress, το πιθανότερο είναι ότι το έχει σκεφτεί και το έχει κάνει ήδη κάποιος άλλος, οπότε δεν έχετε παρά να την αναζητήσετε στο site του WordPress! Η εγκατάσταση προσθέτων (plugins) είναι πανεύκολη, επιτρέπεται από τις ρυθμίσεις του server (που μπορεί να έχετε με την dnHost) και γίνεται χωρίς να αφήσετε το περιβάλλον εργασίας σας! Ξεχνάμε λοιπόν τα ανέβασε-κατέβασε αρχεία και τις πολύπλοκες διαδικασίες εγκατάστασης προσθέτων.

5. Tεράστια ποικιλία εικαστικών θεμάτων (themes).

Στο WordPress o αισθητικός σχεδιασμός είναι ανεξάρτητος από το περιεχόμενο του site κι αυτό είναι δυνατό μέσω της λειτουργίας των θεμάτων (Themes), τα οποία μπορείτε να βρείτε δωρεάν ή να αγοράσετε σε πολύ χαμηλές τιμές (30-90 Ευρώ), σε μια τεράστια ποικιλία σχεδίων για να καλύψετε τις δικές σας απαιτήσεις σε χρώματα, εμφάνιση, λειτουργικότητα και δομή. Δοκιμάστε να ψάξετε για free ή premium wordpress themes και θα εντυπωσιαστείτε από την μεγάλη ποικιλία και τον επαγγελματικό σχεδιασμό που θα ανακαλύψετε.

7. Το WordPress είναι πολύ φιλικό προς την Google!

Ο καθαρός κώδικας, ο διαχωρισμός εμφάνισης και περιεχομένου και οι βελτιστοποιημένες (SEO) σελίδες για μηχανές αναζήτησης που παράγει το WP, βοηθά την Google να αξιολογήσει και να κατατάξει τις ιστοσελίδες σας υψηλότερα. Ο Matt Cutts, γνωστό στέλεχος της Google, ανέφερε ότι το WordPress είναι μια εξαιρετική επιλογή που βοηθά να έχετε καλύτερα αποτελέσματα. Σε συνδυασμό με το ταχύτατο κι ασφαλές web hosting αλλά και την τεχνική υποστήριξη που παρέχουμε στην dnhost, είναι ένα πολύ δυνατό χαρτί στα χέρια σας για να διαφοροποιηθείτε από τον ανταγωνισμό σας στην google.

8. Υποστήριξη από μεγάλη και πιστή κοινότητα χρηστών.

Oλοένα και περισσότερα websites σήμερα βασίζονται στο WordPress, κι έτσι έχει αναπτυχθεί μια τεράστια κοινότητα με εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες που μοιράζονται την γνώση και την εμπειρία τους με όσους χρειαστούν βοηθεια, στο support forum που διατηρεί το WordPress. Φυσικά για θέματα τεχνικής υποστήριξης όσον αφορά στον server και την εύρυθμη λειτουργία του WordPress σας, η dnHost είναι ο πρώτος σας σταθμός!

Author

Συνιδρυτής της DNHOST, με πάθος για το διαδίκτυο, τη μουσική και τη φύση & συμβάλλει στη δημιουργία και βελτίωση των υπηρεσιών μας!

Write A Comment