To Powermeter είναι μία web εφαρμογή, με την οποία οι χρήστες μπορούν να δουν αναλυτικά και σε πραγματικό χρόνο την κατανάλωση ρεύματος μέσα στο σπίτι τους. Η συγκεκριμένη εφαρμογή αναπτύσεται από την Google, η οποία συνεργάζεται με διάφορες εταιρίες που θα παρέχουν τους μετρητές στα νοικοκυριά, γνωστοί και ώς “έξυπνοι μετρητές” (smart meters), που είναι απαραίτητοι για να λειτουργήσει σωστά η εφαρμογή.

Οι εν λόγω εταιρίες είναι οι εξής:

-San Diego Gas & Electric (Καλιφόρνια)
-TXU Energy (Τέξας)
-JEA (Φλόριντα)
-Reliance Energy (Ινδία)
-Wisconsin Public Service Corporation (Γουισκόσκιν)
-White River Valley Electric Cooperative (Μιζούρι)
-Toronto Hydro–Electric System Limited (Καναδάς)
-Glasgow EPB (Kεντάκι)

Τις μετρήσεις μπορεί να τις δει κανείς από την προσωπική σελίδα του iGoogle. Ως τώρα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται η Αμερική, η Ινδία και ο Καναδάς, όμως μέσα στο 2009 πρόκεται να εξαπλωθεί περισσότερο.

Με το Google Powermeter κάθε νοικοκυριό αναμένεται να εξοικονομήσει τουλάχιστον 15% ηλεκτρικό ρεύμα, πράγμα που θα έχει εκτός από το περιβάλλον θα επηρεάσει θετικά και την οικονομία κάθε νοικοκυριού.

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων είναι ευανάγνωστα και μπορούν να δώσουν πολύ σημαντικές πληροφορίες και μια πιό καθαρή εικόνα για κατανάλωση, απ’ ότι δίνει ο λογαριασμός του ρεύματος.

Author

Συνιδρυτής της DNHOST, με πάθος για το διαδίκτυο, τη μουσική και τη φύση & συμβάλλει στη δημιουργία και βελτίωση των υπηρεσιών μας!

Write A Comment