εργαλεία για video tutorials

Το Screencasting αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να επιδείξετε μια διαδικασία ή μια υπηρεσία με video tutorials χωρίς να χρειάζεται να γράψετε ένα άρθρο κειμένου.

Τα εργαλεία Screen casting είναι διαθέσιμα τόσο ως desktop εφαρμογές (δωρεάν και εμπορικές) όσο και σαν υπηρεσίες βασισμένες στο διαδίκτυο.

Μερικά από αυτά είναι δωρεάν στη χρήση και μερικά από αυτά δεν απαιτούν καν εγγραφή για να ξεκινήσετε!

 

 

Τα βίντεο είναι υπέροχο να περάσετε ένα μήνυμα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Tα ακόλουθα εργαλεία screencasting είναι όλα δωρεάν και καταγράφουν την οθόνη και μερικά και τον ήχο του Η/Υ σας.

Αν γνωρίζετε περισσότερα δωρεάν εργαλεία, τότε μπορείτε να δηλώσετε σαν σχόλιο!

Δωρεάν εργαλεία για καταγραφή οθόνης

1. Aviscreen

AviScreen

To AviScreen καταγράφει AVI video ή εικόνες bitmap, λειτουργεί σε Windows και δεν καταγράφει ήχο. Έχει τη λειτουργία “follow the cursor” που καταγράφει κάθε κίνηση του κέρσορα του ποντικιού σας.

 

2. Camstudio

camstudio

Είναι δωρεάν και open source πρόγραμμα για μετάδοση video σε Windows συστήματα. Καταγράφει εικόνα και ήχο στο computer σας σε αρχεία AVI και μπορεί να τα εξάγει σε SWF.

Έχει εύκολο περιβάλλον λειτουργίας και περιλαμβάνει εισαγωγή σημειώσεων, προσαρμοσμένους κέρσορες και επιλογή του πεδίου της οθόνης που θα καταγράψει.

 

3. Copernicus

copernicus

Αυτό είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα για Mac και βοηθά στη δημιουργία γρήγορων videos χωρίς όμως να καταγράφει ήχο.

 

4. Goview

goview

Δωρεάν πρόγραμμα για Windows που καταγράφει εικόνα και ήχο και τα αποθηκεύει στο internet με ή χωρίς προστασία κωδικού και μπορείτε να κατεβάσετε ή να ανεβάσετε σε άλλο server τα videos που δημιουργεί!

 

5. ISU

ISU

Το ISU επιτρέπει την εγγραφή μιας ακολουθίας ενεργειών σε μια εφαρμογή, τον εμπλουτισμό της με σχέδια και σχόλια, και την αποστολή της μέσω Email ή Messenger.

 

6. Jing

jing

Ένα δωρεάν λογισμικό για Mac και Windows υπολογιστές που επιτρέπει στο χρήστη να εγγράψει βίντεο με ήχο με τον κέρσορα, τις κινήσεις κύλισης και τα κλικ που γίνονται σε ιστοσελίδες ή εφαρμογές.

 

7. Krut

krut

Το Krut είναι μια Java εφαρμογή για video tutorials μέσα από ένα μινιμαλιστικό περιβάλλον που εξάγει αρχεία σε αρχεία quicktime mov.

8. Screen castle

screencastle

Το Screen Castle είναι ένα online εργαλείο καταγραφής εικόνας που σας επιτρέπει τον άμεσο διαμοιρασμό των αρχείων που θα παράξετε.

 

9. Screencast O matic
screencast-o-matic

Αυτό το online εργαλείο μπορούν να το χρησιμοποιήσουν χρήστες Windows, Mac ή Linux κατευθείαν από τον πλοηγό τους και είναι δωρεάν για videos έως 15 λεπτών!

 

12. Screen jelly

screenjelly

Mε αυτό το δωρεάν εργαλείο μπορείτε να εγγράψετε βίντεο έως και 3 λεπτά και να το μοιραστείτε μέσω Twitter ή email.

 

14. Screenr

screenr

Άλλο ένα δωρεάν web-based εργαλείο για Windows και Mac που σας επιτρέπει την καταγραφή βίντεο χωρίς την εγκατάσταση λογισμικού. Η εγγραφή είναι σε υψηλής ευκρίνειας Flash βίντεο και μπορεί να μοιραστεί στο Twitter, το YouTube κι οπουδήποτε στο web.

 

15. Webinaria

webinaria

Με το Webinaria μπορείτε εύκολα να μαγνητοσκοπήσετε (που τη θυμήθηκα αυτή τη λέξη!!) την οθόνη σας σαν αρχείο .avi και να το μετατρέψετε σε .FLV, προσθέτοντας τη φωνή σας αλλά και να επεξεργαστείτε την εγγραφή σας με τον Editor που διαθέτει. Λειτουργεί σε Windows και είναι δωρεάν!

 

 

Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε τα:

 

Aν έχετε να προτείνετε κάπoιο άλλο πρόγραμμα για δημιουργία Video Tutorials, δεν έχετε παρά να αφήσετε το σχόλιό σας!  🙂

 

 

Author

Συνιδρυτής της DNHOST, με πάθος για το διαδίκτυο, τη μουσική και τη φύση & συμβάλλει στη δημιουργία και βελτίωση των υπηρεσιών μας!

Write A Comment