Βρες το ευρωπαϊκό domain της επιχείρησής σου.


Έχεις ήδη φανταστεί ή δημιουργήσει το τέλειο website για την επιχείρηση ή τον οργανισμό σου και στοχεύεις να φτάσεις στην κορυφή του κλάδου σου & των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Πως όμως θα επιλέξεις το κατάλληλο .eu domain που θα σε αναδείξει στο ευρωπαϊκό κοινό σου αλλά και στις μηχανές αναζήτησης;

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει η απόλυτη συνταγή επιτυχίας στην επιλογή domain name αλλά συγκεκριμένοι παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη σου. Αυτούς τους παράγοντες θα γνωρίσεις στο σημερινό άρθρο μας ώστε να καταλήξεις στο κατάλληλο domain name.

Ευκολία Γραφής & Απομνημόνευσης

Το κοινό που στοχεύεις θα πρέπει να μπορεί να γράψει και να προφέρει εύκολα στη γλώσσα του το domain σουΜην ξεχνάς πως εκτός από τα link και τις διαφημίσεις, το όνομα του site σου θα μεταφερθεί από στόμα σε στόμα και σε σημειώσεις.
Οπότε στόχευσε σε απλές και ευκολομνημόνευτες λέξεις ή φράσεις (π.χ. dnhost) για να αναδείξεις το brand σου και να σε θυμούνται αυθόρμητα οι Ευρωπαίοι επισκέπτες της ιστοσελίδας σου.

Λίγοι Χαρακτήρες

Σε συνέχεια της παραπάνω συμβουλής, προσπάθησε να περιοριστείς σε όσο το δυνατόν λιγότερους χαρακτήρες και σε 2-3 λέξεις. Είναι πάντα ευκολότερο για τους επισκέπτες σου να πληκτρολογήσουν και να θυμούνται απλές λέξεις παρά να τους αναγκάσεις να γράψουν σχεδόν μια ολόκληρη πρόταση κάθε φορά που θέλουν να επισκεφθούν το site σου.

Λέξεις Κλειδιά

Σκέψου σοβαρά να εντάξεις λέξεις κλειδιά στο domain name σου, κυρίως για να αναδείξεις τον κλάδο δραστηριοποίησης σου και το αντικείμενο με το οποίο ασχολείσαι (πχ xatsis-chemicals.eu). Αν και τα keywords στο domain δεν έχουν αποφασιστικό ρόλο στην κατάταξη του site σου στις μηχανές αναζήτησης, θα βοηθήσουν το κοινό σου να σε συνδέσει με το προϊόν ή την υπηρεσία την οποία παρέχεις.

Brand

To domain σου πρέπει να αναδεικνύει το brand name σου και να αντικατοπτρίζει τις αξίες του. Πριν προχωρήσεις όμως στην κατοχύρωση του, σιγουρέψου πως κανένας άλλος στον κλάδο σου ή σε άλλο τομέα δραστηριοποίησης δε χρησιμοποιεί το ίδιο ή παρεμφερές domain.
Μην ξεχνάς πως πολλές φορές το όνομα του site σου μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς για όλο το κλάδο (π.χ. amazon) Οπότε σε πολλές περιπτώσεις είναι σκόπιμο το domain σου να ταυτίζεται με το όνομα της εταιρίας σου ώστε να κερδίσεις αναγνωρισιμότητα και κυρός, αλλά και να μεταφέρεις την αξία που έχεις δημιουργήσει για το brand σου στο online περιβάλλον.

Ενδεχομένως κάποιες από τις παραπάνω συμβουλές να ακυρώνουν η μια την άλλη και εκεί έρχεται η λίστα που μπορείς να φτιάξει για να καταλήξεις στο τέλειο domain.
Ξεκίνησε σήμερα να καταγραφείς σε ένα excel ή word document όλα τα πιθανά .eu domain που μπορείς να σκεφτείς και άρχισε να επιβεβαιώνεις τη διαθεσιμότητα τους στο site της DNHOST. Στη συνέχεια μπορείς να καταγράψεις για το καθένα από αυτά ποιους από τους παραπάνω παράγοντες καλύπτει. Τώρα είσαι σε θέση να αξιολογήσεις με μεγαλύτερη ασφάλεια το .eu domain που θα επιλέξεις από τη λίστα που μόνος σου έχεις δημιουργήσει και αξιολογήσει.

 

Author

Είμαι Digital Marketing Project Manager στην DNHOST και απολαμβάνω να μοιράζομαι μαζί σου τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του digital καθώς και άρθρα που θα βοηθήσουν το site και το e-shop σου.

Write A Comment