500.000 κατοχυρώσεις .gr domain

Στην DNHOST νιώθουμε χαρά και συγκίνηση που με τη βοήθεια όλων σας η κατάληξη domain names .GR ξεπέρασε το φράγμα των 500.000 καταχωρήσεων.

Το γεγονός αυτό έρχεται να ενισχύσει την πορεία ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελλάδας, αφού την τελευταία δεκαετία ο αριθμός των εκχωρημένων .gr domains αυξήθηκε περίπου κατά 50%.

Τεράστιο ρόλο στην ανάπτυξη του .GR domain έπαιξε όλα αυτά τα χρόνια και η αξιόπιστη λειτουργία του Eλληνικού Μητρώου Ονομάτων Internet (που διαχειρίζεται το ΙΤΕ-ΙΠ) και την ενεργή προώθηση του από μέρος της κοινότητας των επίσημων ελληνικών καταχωρητών domain names, όπως είναι η DNHOST.

Εκτός της δημοφιλούς κατάληξης .gr υπάρχουν και οι καταλήξεις .ελ,.com.gr, .gov.gr, .net.gr, .edu.gr και .org.gr

To .ελ μάλιστα, είναι η τελευταία προσθήκη στην γκάμα των ελληνικών TLDs και ήρθε τον Ιούλιο του 2018 για να δώσει  την ευκαιρία στους Έλληνες να κατοχυρώσουν ένα domain name εξ’ολοκλήρου γραμμένου με ελληνικούς χαρακτήρες.

Η βιομηχανία domain names το 2020

Το 2020 έκλεισε με 366,3 εκατομμύρια καταχωρήσεις ονομάτων χώρου σε όλους τους τομείς ανώτατου επιπέδου (TLD). Οι καταχωρήσεις internet domains έχουν αυξηθεί κατά 4 εκατομμύρια ή 1,1% χρόνο με το χρόνο.

Οι συνολικές καταχωρήσεις ονομάτων τομέα TLD (ccTLD) ήταν 158,9 εκατομμύρια στο τέλος του 2020 και τα ccTLD αυξήθηκαν κατά 0,8% από έτος σε έτος.

Στοιχεία κατοχύρωσης domain

TOP 10 Εθνικών καταλήξεων domains (ccTLDs)

Για να πάρουμε μια εικόνα της θέσης του .GR domain name στον παγκόσμιο χάρτη καταλήξεων ονομάτων χώρου, στο τέλος του 2020 οι συνολικές κατοχυρώσεις εθνικών ονομάτων χώρου (ccTLD) ήταν 158,9 εκατομμύρια. Τα 10 κορυφαία ccTLDs στις 31/12/2020, ήταν .cn, .tk, .de, .uk, .nl, .ru, .br, .fr, .eu και .it.

Στατιστικά κατοχύρωσης domain

 

Στις 31 Δεκεμβρίου 2020, υπήρχαν 307 εκχωρημένες παγκόσμιες καταλήξεις ccTLD, συμπεριλαμβανομένων των IDN, με τα κορυφαία 10 ccTLD να αποτελούν το 65,4% όλων των καταχωρίσεων ονομάτων τομέα ccTLD.

Το μέλλον του ελληνικού internet

Ευχή μας είναι σύντομα να δούμε κατοχυρωμένα 1.000.000 .GR domain names. Στην κατεύθυνση αυτή η DNHOST έχει παγώσει την τιμή κατοχύρωσης των .gr domains στα 14€ για 2 έτη συν ΦΠΑ.

Θέλουμε να δώσουμε σε όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις, οργανισμούς και ιδιώτες την ευκαιρία να γνωρίσουν τη δύναμη του και να προβληθούν μέσω ενός .GR domain, αναδεικνύοντας μέσω του site τους το μοναδικό περιεχόμενο τους. 

Γιατί η online παρουσία σου είναι τόσο μοναδική όσο και το domain name σου!

Author

Είμαι Digital Marketing Project Manager στην DNHOST και απολαμβάνω να μοιράζομαι μαζί σου τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του digital καθώς και άρθρα που θα βοηθήσουν το site και το e-shop σου.

Write A Comment