SEO Συμβουλές Μέρος 1

Θέλεις η ιστοσελίδα που έχεις, διαχειρίζεσαι ή σκέφτεσαι να φτιάξεις, να ξεχωρίσει στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης και να έρθει ακόμη πιο κοντά στο κοινό σου;

Έχεις ακούσει να μιλούν για ή εφαρμόζεις SEO τεχνικές, όμως θα ήθελες να κάνεις περισσότερα μόνος σου και να δεις τις σελίδες σου σταδιακά να κατακτούν υψηλότερες θέσεις στα SERP;

Αυτός ο οδηγός έχει γραφτεί για σένα -είτε είσαι αρχάριος, είτε πιο εξοικειωμένος- και θα σε καθοδηγήσει στην υλοποίηση και στη βελτιστοποίηση της SEO στρατηγικής σου.

Επιλογή URL (Domain name)

Το domain name που θα επιλέξεις θα σε ακολουθήσει στην ανάδειξη της ιστοσελίδας σου και εμφανίζεται στο πεδίο πληκτρολόγησης διευθύνσεων όλων των browsers.

Αναζήτηση Domain Name

Όταν λοιπόν κατοχυρώνεις για πρώτη φορά domain name ή επιλέγεις ένα νέο όνομα τομέα για το rebranding της ιστοσελίδας σου, δώσε προσοχή στα παρακάτω:

 

  • Το domain πρέπει να είναι ευκολομνημόνευτο, για να μπορούν οι χρήστες να το θυμούνται και να το πληκτρολογούν στις μηχανές αναζήτησης και να λάβεις την πολυπόθητη οργανική επισκεψιμότητα. Επίσης, θυμήσου πως όλοι μας προτείνουμε site προφορικά, συνεπώς θα πρέπει να διευκολύνεις τους χρήστες σου να ανακαλέσουν και να προφέρουν σωστά το domain name που θα επιλέξεις.
  • Ψάχνοντας το ιδανικό domain name που θα δώσει χαρακτήρα στην ιστοσελίδα σου, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε ονόματα που αναφέρονται στην επωνυμία σου (π.χ dnhost.gr) ή σε κάποια λέξη κλειδί που παραπέμπει στο κλάδο δραστηριοποίησης σου (π.χ ydraulikos-athina.gr). Μπορείς να ελέγξεις άμεσα  τη διαθεσιμότητα του domain που θέλεις μέσα από το site της DNHOST. Όσο πιο μεγάλη σχέση υπάρχει ανάμεσα στη λέξη κλειδί που χαρακτηρίζει το domain name σου και στις αναζητήσεις των χρηστών, τόσο πιθανότερο είναι να δεις γρηγορότερα μεγαλύτερη οργανική επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σου.
  • Χρησιμοποίησε το πολύ (ή και καθόλου) μια παύλα (πχ  ydraulikos-edessa.gr) καθώς domain name με περισσότερες παύλες έχουν στο παρελθόν επισημανθεί κατά κόρον ως κακόβουλα και ίσως δοθεί αρνητική εντύπωση στα bots των μηχανών αναζήτησης.
  • Επίλεξε ένα tld (top level domain, κατάληξη ονόματος τομέα) υψηλής αξίας και αναγνωρισιμότητας όπως .gr, .eu & .com καθώς οι περισσότεροι χρήστες έχουν συνηθίσει να αναζητούν μια ιστοσελίδα με τις συγκεκριμένες καταλήξεις στις μηχανές αναζήτησης. Εάν τα παραπάνω tld δεν είναι διαθέσιμα ή θέλεις να απευθυνθείς στοχευμένα στο κλάδο δραστηριοποίησής σου, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε περισσότερα από 390 στοχευμένα tld και προσφορές  tld που προσφέρει η DNHOST.

 

Τίτλος Ιστοσελίδων

Ο τίτλος μιας ιστοσελίδας (title tag) είναι ένα html στοιχείο (tag) που βρίσκεται μέσα στον πηγαίο κώδικα (source code) της ιστοσελίδας ανάμεσα στα στοιχεία <title> …… </title>.

Για προβολή του κώδικα μιας σελίδας, πάτησε CTRL+U και για να εντοπίσεις το tag που θες, πληκτρολόγησε CTRL+F και γράψε στο πλαίσιο <title>, όπου αμέσως θα επισημανθεί το html στοιχείο που θες.

Επίσης, ο τίτλος των ιστοσελίδων εμφανίζεται ως επιλέξιμο στοιχείο στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης και η ορθή συγγραφή του είναι αποφασιστικός παράγοντας που θα καθορίσει  την αξιολόγηση της σελίδας και το κλικ του χρήστη.

Επιλέξιμος Τίτλος Σελίδας Αναζήτησης

 

  • Φρόντισε να περιέχει τη βασική λέξη/φράση κλειδί για την οποία θέλεις να αξιολογηθεί η κάθε σελίδα. Θα ήταν χρήσιμο να φτιάξεις ένα excel  με τις βασικές λέξεις κλειδιά που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες και τις δευτερεύουσες λέξεις κλειδιά που θα χρησιμοποιήσεις στα υπόλοιπα στοιχεία SEO της σελίδας.
  • Μην προσθέσεις πολλές λέξεις κλειδιά στον τίτλο σου, πέραν της βασικής λέξης κλειδί, ώστε να μη μπερδέψεις τα bots που θα αξιολογήσουν τη σελίδα σου ως το προς ποια είναι η σημαντικότερη. Ιδανικά βάλε τη βασική λέξη κλειδί στις αρχικές λέξεις του τίτλου σου πχ αν η λέξη είναι “e-shop”,
    “Φτιάξε e-shop εύκολα με τα δωρεάν εργαλεία μας | DNHOST”.
  • Πρόσθεσε την επωνυμία της εταιρείας σου στο τέλος τουλάχιστον των μισών τίτλων της ιστοσελίδας σου, πχ: “Κατοχύρωση domain | DNHOST. Θα σε βοηθήσει να αναδειχθείς στις αναζητήσεις που αφορούν την επωνυμία σου και είναι οι πιο συνηθισμένες αναζητήσεις που θα δεις (από τα analytics της ιστοσελίδας σου) να κάνουν οι χρήστες στα οργανικά αποτελέσματα.
  • Απόφυγε τη χρήση όμοιων τίτλων για διαφορετικές σελίδες καθώς είναι αρνητικός παράγοντας για το SEO. Μπορείς εύκολα να βρεις όλους τους τίτλους ενός site με τη χρήση του εργαλείου Screaming Frog που στη δωρεάν έκδοσή του μπορεί να δώσει αποτελέσματα για έως και 500 σελίδες ενός site.
    Αφού κατεβάσεις το Screaming Frog πληκτρολόγησε στο πεδίο αναζήτησης το url του site σου και επίλεξε Start για να ξεκινήσει να αναλύει τα δεδομένα του. Στη συνέχεια επίλεξε την καρτέλα Page Title και την επιλογή Εxport ( Excel) για να κατεβάσεις σε excel τα δεδομένα των τίτλων της ιστοσελίδας σου.Τέλος, στο excel αρχείο επίλεξε τη στήλη των τίτλων και Contitional Formating->Highlight Cell Rules->Duplicate Values. Τώρα μπορείς να δεις τους τίτλους της ιστοσελίδας σου που είναι όμοιοι και να αποφασίσεις ποιους θα κρατήσεις και ποιους θα βελτιστοποιήσεις.
  • Περιόρισε τους τίτλους σου μέχρι τους 50-60 χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένων και των κενών. Με τον τρόπο αυτό δε θα ξεπεράσεις τους 60 χαρακτήρες και ο τίτλος κάθε ιστοσελίδας θα εμφανίζεται ολόκληρος στα αποτελέσματα αναζήτησης, χωρίς να κόβονται οι τελευταίες λέξεις του.
    Μπορείς να ελέγξεις τον αριθμό των χαρακτήρων ενός τίτλου με το excel που θα κατεβάσεις από το Screaming Frog , όπως είδαμε παραπάνω, ή με τη χρήση του Title Length Google Sheet που ετοιμάσαμε στην DNHOST για εσάς.

 

Περιγραφή ιστοσελίδας

H περιγραφή των ιστοσελίδων (description tag) είναι ένα html στοιχείο και θα την δεις μέσα  στον πηγαίο κώδικα σαν: <meta name=”description” content=”Η περιγραφή της ιστοσελίδας”/>.

Επίσης, ο τίτλος των ιστοσελίδων εμφανίζεται στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης και στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων θα προβληθεί το κείμενο που έχεις ορίσει εσύ.

Για κάθε περιγραφή meta που γράφεις, ρώτησε αυτές τις δύο ερωτήσεις: “Τι προσφέρει αυτή η σελίδα;” και “Γιατί να την επισκεφτώ;” Αν δεν τις απαντάς, επεξεργάσου  τις περιγραφές μέχρι να το καταφέρεις.

  • Προτείνουμε να περιορίσεις τις περιγραφές σου μεταξύ 50-155 χαρακτήρων, συμπεριλαμβανομένων των κενών. Ιδανικά χώρισε το περιεχόμενο σε δύο προτάσεις ώστε να μπορεί να διαβαστεί με ευκολία από τους χρήστες.
    Περιγραφή Ιστοσελίδας SERP
  • Το 2009 η Google ανακοίνωσε πως οι περιγραφές ιστοσελίδων δε συμπεριλαμβάνονται στους παράγοντες κατάταξης των οργανικών αποτελεσμάτων αναζήτησης. Όμως εφόσον εμφανίζονται σαν snippets έχουν ακόμη εξαιρετική σημασία στο να παρακινήσουν τους χρήστες να κλικάρουν την ιστοσελίδα σου και να αυξήσουν τον αριθμό των κλικ που λαμβάνει (CTR), μέγεθος που είναι εξαιρετικά σημαντικό για το SEO.
  • Πρόσθεσε τα βασικά keywords της ιστοσελίδας στην κάθε περιγραφή καθώς αν αυτά συμπεριλαμβάνονται στο ερώτημα του χρήστη (query), τότε θα επισημανθούν με bold (τονισμένο κείμενο) στα αποτελέσματα που θα του εμφανιστούν.
    Bold Λέξεις Κλειδιά SERP
  • Απόφυγε τη χρήση πανομοιότυπων (duplicate) meta descriptions αφού είναι σκόπιμο να ορίζεις με σαφήνεια την περιγραφή της κάθε ιστοσελίδας και να βοηθάς τους χρήστες σου να κατανοήσουν το μοναδικό περιεχόμενό της.  Για να εντοπίσεις τυχόν διπλότυπο περιεχόμενο στο website σου, κατέβασε το Screaming Frog, πληκτρολόγησε στο πεδίο αναζήτησης του το url του site σου κι επίλεξε Start για να ξεκινήσει να αναλύει τα δεδομένα του site. Στη συνέχεια επίλεξε την καρτέλα Meta Description και την επιλογή Εxport (Excel)  για να κατεβάσεις σε excel τα δεδομένα των τίτλων της ιστοσελίδας σου. Τέλος, στο excel αρχείο επίλεξε τη στήλη των περιγραφών και Contitional Formating –> Highlight Cell Rules –> Duplicate Values. Τώρα μπορείς να δεις τις περιγραφές της ιστοσελίδας σου που είναι όμοιες και να αποφασίσεις ποιες θα κρατήσεις και ποιες θα βελτιστοποιήσεις ώστε να τις μεταφέρεις μέσω του συστήματος διαχείρισης ή του τεχνικού σου στο site σου.
  • Πρόσθεσε Call to Action (Προτάσεις Ενεργοποίησης, πχ “Ξεκίνα δωρεάν”) στις περιγραφές των ιστοσελίδων σου, που θα παρακινήσουν τους αναγνώστες να κάνουν κλικ στους συνδέσμους που οδηγούν στην ιστοσελίδα σου. Αυτό αφορά τόσο τις μηχανές αναζήτησης όσο και τα  μέσα κοινωνικής δικτύωσης (πχ Facebook, Linkedin), που χρησιμοποιούν τις περιγραφές ως συμπληρωματικό κείμενο όταν εσύ ή κάποιος χρήστης αναρτά ένα σύνδεσμο της ιστοσελίδας σου.

 

Λέξεις – Κλειδιά

Οι λέξεις κλειδιά των ιστοσελίδων (keyword tags) είναι ένα html στοιχείο και θα το βρεις στον πηγαίο κώδικα  σαν <meta name=”keywords” content=”……..”>

  • H Google με βάση τα όσα έχει ανακοινώσει δεν υπολογίζει ως παράγοντα κατάταξης τα meta keywords. Οπότε δε χρειάζεται να προσθέσεις τα συγκεκριμένα meta στοιχεία στην ιστοσελίδα σου, αλλά αν το κάνεις, θα πρέπει να δίνουν μια ιδέα για το τι είναι και τι περιέχει η σελίδα σου.
  • Προσοχή: Μην μπερδέψεις τα meta keywords με τις λέξεις ή φράσεις-κλειδιά που θα χρησιμοποιήσεις στην SEO στρατηγική σου. Τα πρώτα είναι ένα παρωχημένο html tag ενώ τα δεύτερα είναι σημαντικές λέξεις για τις οποίες θέλεις να αξιολογηθεί η ιστοσελίδα σου και θα χρησιμοποιήσεις στις περισσότερες ενότητες αυτού του άρθρου.

 

Επικεφαλίδες

Οι επικεφαλίδες των ιστοσελίδων (heading tags) είναι ένα σημαντικό html στοιχείο που θα συναντήσεις  στο πηγαίο κώδικα σαν <H1….> έως <Η6 ….>.

Για να δεις τις επικεφαλίδες, ,αρκεί να επισκεφθείς το site που σε ενδιαφέρει και να πληκτρολογήσεις CTRL+U. Μόλις εμφανιστεί ο πηγαίος κώδικας της σελίδας πληκτρολόγησε CTRL+F,  γράψε στο πεδίο αναζήτησης “H1” (ή “H2”, “H3” κοκ ανάλογα με τη σήμανση που θες να δεις) και θα επισημανθεί το html στοιχείο της  επικεφαλίδας.

Τα λεκτικά των heading tags εμφανίζονται συνήθως ως επικεφαλίδες του περιεχομένου της κάθε ιστοσελίδας και ο αριθμός που τα συνοδεύει, ορίζει τη μεταξύ τους ιεραρχία, με ισχυρότερη την H1 και λιγότερο σημαντική την H6.

  • Πρόσθεσε λέξεις κλειδιά στις επικεφαλίδες (αν αυτό είναι δυνατό), όμως μην ξεχνάς πως προβάλλονται στους αναγνώστες της ιστοσελίδας, οπότε το περιεχόμενο τους πρέπει να σχετίζεται με το κείμενο ή το section στο οποίο αναφέρονται.
  • Βοηθούν τις μηχανές αναζήτησης να κατανοήσουν τη δομή και τον τρόπο οργάνωσης του περιεχομένου της ιστοσελίδας, οπότε χρησιμοποίησε όσες επικεφαλίδες πραγματικά χρειάζεσαι (το πλήθος των heading tags δεν είναι παράγοντας κατάταξης).
    Ιεράρχηση Heading Tags SEO

 

  • Περιόρισε τις επικεφαλίδες μεταξύ 20 έως 70 χαρακτήρων (συμπεριλαμβανομένων των κενών), για να συμπυκνώσεις το νόημα τους και να βοηθήσεις τους χρήστες να πλοηγηθούν στο περιεχόμενο σου. Έτσι αυξάνεις το συνολικό session time και αποφεύγεις την εγκατάλειψη της σελίδας λόγω έλλειψης  διαχωρισμού του περιεχομένου.

 

Εικόνες

Οι εικόνες (images) περιλαμβάνουν πληθώρα αρχείων που προβάλλονται στους χρήστες της ιστοσελίδας (Logo, images, favicon κτλ) και ένας τρόπος να τις αναζητήσεις στο πηγαίο κώδικα είναι τα url που τυπώνονται μετα τον ακόλουθο κώδικα <img src=”….”>.

Οι εικόνες που θα χρησιμοποιήσεις, το μέγεθος τους, οι διαστάσεις και τα λοιπά χαρακτηριστικά τους επηρεάζουν αποφασιστικά την κατάταξή της ιστοσελίδας και θα πρέπει δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στις προτάσεις βελτιστοποίησης τους.

  • Χρησιμοποίησε δικές σου πρωτότυπες εικόνες ή επίλεξε υψηλής ποιότητας και αισθητικής φωτογραφίες από free galleries όπως το Unsplash ή το Pexels.
  • Εφάρμοσε βελτιστοποίηση μεγέθους (size optimization) σε όλα τα αρχεία εικόνας που προσθέτεις στην ιστοσελίδα σου. Χρησιμοποίησε είτε έναν online editor όπως το tiny.png είτε ένα πρόγραμμα όπως το Photoshop & το Gimp για να βρεις τη χρυσή τομή μεταξύ μεγέθους εικόνας και ποιότητας απεικόνισης. Με τον τρόπο αυτό η ιστοσελίδα σου θα φορτώνει γρηγορότερα, δείκτης που είναι παράγοντας αξιολόγησης SEO. Ιδανικά οι εικόνες που ανεβάζετε πρέπει να είναι μικρότερες των 100ΚΒ. Στο παρακάτω παράδειγμα μπορείτε να δείτε μια εικόνα 136 ΚΒ που έχει βελτιστοποιηθεί στα 40 ΚΒ χωρίς να υπάρχουν διαφορές στην προβαλλόμενη ποιότητα της εικόνας.

    Τίγρης 136ΚΒ Bελτιστοποίηση Φωτογραφίας 136KB Αρχική Εικόνα

    Τϊγρης 40ΚΒ Bελτιστοποίηση Εικόνας40ΚΒ Βελτιστοποιημένη Εικόνα

     

 

 

  • Διαμόρφωσε κατάλληλα τις διαστάσεις των φωτογραφιών σου με βάση τις θέσεις στις οποίες θα προβληθούν στην ιστοσελίδα σου. Αν για παράδειγμα ο χώρος προβολής είναι 600 χ 400 pixels, προσάρμοσε την εικόνα που θα χρησιμοποιήσεις στις αντίστοιχες διαστάσεις για να εξοικονομήσεις μέγεθος, να αυξήσεις την ταχύτητα φόρτωσης και να πετύχεις τη βέλτιστη προβολή. Μπορείς να διαμορφώσεις τις διαστάσεις με ένα δωρεάν εργαλείο  όπως το Gimp ή με το Photoshop.
  • Πρόσθεσε τις εικόνες του site σου σε ένα ξεχωριστό xml sitemap για να βοηθήσεις τις μηχανές αναζήτησης να αξιολογήσουν τις εικόνες τις ιστοσελίδας σου. Χρησιμοποίησε το Screaming Frog, όπως έχουμε περιγράψει παραπάνω: επίλεξε από το menu την καρτέλα Sitemaps –> Image Sitemaps –> Next και αποθήκευσε το xml αρχείο στον υπολογιστή σου. Στη συνέχεια κατέθεσε στο xml αρχείο στη Google, στη Bing και ιδανικά σε όσες μηχανές αναζήτησης βλέπεις πως έχεις οργανική επισκεψιμότητα.
  • Επίλεξε τον κατάλληλο τύπο αρχείου για κάθε εικόνα ώστε να ελαχιστοποιήσεις το μέγεθος τους και την ταχύτητα φόρτωσης του site.
    1) Χρησιμοποίησε Vector (.svg) αρχεία για το logo σου και όσες εικόνες το επιτρέπουν. Τα vector αρχεία είναι εξαιρετικά μικρά σε μέγεθος και επειδή δεν αποτελούνται από pixel μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε διάσταση χωρίς να χάνουν ποιότητα.
    2) Χρησιμοποίησε .jpeg αρχεία εάν έχεις μια φωτογραφία με πολλά χρώματα καi σύνθετο background.
    3) Χρησιμοποίησε .png αρχεία εάν θέλεις η φωτογραφία σου να έχει transparency ή εάν θέλεις να προβάλλεις απλά γραμμικά σχέδια, illustration και infographics.
  • Χρησιμοποίησε επεξηγηματικό κείμενο στις φωτογραφίες (caption) μόνο αν είναι απαραίτητο ώστε οι χρήστες να κατανοήσουν το περιεχόμενο της εικόνας.
  • Μη διατηρείς ή δίνεις στα αρχεία εικόνας ονομασίες που περιέχουν μόνο αριθμούς (π.χ. IMG 2345) και μην αφήνεις κενά μεταξύ των χαρακτήρων. Ιδανικά χρησιμοποίησε πεζούς λατινικούς χαρακτήρες χωρίς κενά και περιέγραψε συνοπτικά την εικόνα (π.χ dedicated-server.png). Με τον τρόπο αυτό δεν θα αντιμετωπίσεςι πιθανά προβλήματα σε migration του site και “σπασμένες” εικόνες που θα επηρεάσουν την κατάταξη της ιστοσελίδας σου.

 

Ετικέτα ALT στις εικόνες

Οι ετικέτες alt στις εικόνες (alt text) είναι ετικέτες που χρησιμοποιούνται στην html για να περιγράψουν στις μηχανές αναζήτησης το περιεχόμενο μια εικόνας και μπορείς να τις αναζητήσεις στο πηγαίο κώδικα μετά τον ακόλουθο κώδικα  <img src=”” alt=“……..”>.

Ενώ οι ετικέτες alt δεν εμφανίζονται στους χρήστες, είναι εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας SEO λόγω της αδυναμίας των μηχανών αναζήτησης να ερμηνεύσουν εικόνες. Ο βασικός τρόπος να καταλάβουν το περιεχόμενο των εικόνων και να το συσχετίσουν με τα υπόλοιπα στοιχεία της ιστοσελίδας είναι οι ετικέτες alt.

  • Συμπεριέλαβε λέξεις κλειδιά στις ετικέτες αποφεύγοντας τις υπερβολές όσο αφορά το πλήθος τους. Στόχος είναι να περιγράψεις με φυσικό, σχεδόν προφορικό, τρόπο το περιεχόμενο που προβάλει μια εικόνα.
  • Μην ξεκινάς το κείμενο των ετικετών με το πρόθεμα “Εικόνα με …” αλλά φαντάσου πως θα περιέγραφες την εικόνα που βλέπεις. Παράδειγμα αυτή τη στιγμή εάν γράφαμε ένα alt για εσένα θα ήταν το “Υποψήφιος SEO Ηero διαβάζει άρθρο με συμβουλές Ranking Optimization”.
  • Χρησιμοποίησε alt ετικέτες σε όλες τις εικόνες, αφού εάν για οποιοδήποτε λόγο ένας browser δεν καταφέρει να φορτώσει μια εικόνα, το κείμενο της ετικέτας θα είναι το μόνο περιεχόμενο που θα προβληθεί στη θέση τους.
  • Περιόρισε τα alt text σε λιγότερους από 125 χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένων των κενών.
  • Οι ετικέτες alt είναι βασικός παράγοντας για την αξιολόγηση και εμφάνιση των εικόνων της ιστοσελίδας σου στα αποτελέσματα αναζήτησης των images. Φροντίζοντας να έχεις alt ετικέτες που σχετίζονται με τα ερωτήματα των χρηστών σου, αυξάνονται οι πιθανότητες για άνοδο της κατάταξης των εικόνων σου και αύξηση της οργανικής επισκεψιμότας της ιστοσελίδας.
  • Άτομα με περιορισμένη όραση μπορούν να κατανοήσουν τις εικόνες μιας ιστοσελίδας μόνο μέσω των Alt ετικέτων ενώ σε περίπτωση που δε τις χρησιμοποιείς, χάνεις τη δυνατότητα να τους επιτρέψεις να περιηγηθούν σε αυτές αυξάνοντας το bounce rate (ποσοστά εγκατάλειψης) της ιστοσελίδας.
  • Αν έχεις ιστοσελίδα ή e-shop με προϊόντα που αναφέρονται σε κωδικό κατασκευαστή (πχ ΑU 321-59), είναι ευκαιρία να συμπεριλάβεις τον κωδικό στην ετικέτα alt (πχ I Phone XS ΑU 321-59). Mε αυτό τον τρόπο θα αποφύγεις να παρουσιάσεις στο κείμενο της ιστοσελίδας απλά ένα κωδικό, που έχει ελάχιστη αξία για τους αναγνώστες, αλλά θα καταφέρεις να εμφανιστείς σε υψηλές θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης όσων αναζητούν τον κωδικό του συγκεκριμένου προϊόντος.

 

Διάβασε το Δεύτερο Μέρος του SEO 2020  με ακόμη περισσότερες συμβουλές για την SEO στρατηγική σου.

Author

Είμαι Digital Marketing Project Manager στην DNHOST και απολαμβάνω να μοιράζομαι μαζί σου τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του digital καθώς και άρθρα που θα βοηθήσουν το site και το e-shop σου.

4 Comments

  1. Σταύρος Reply

    Ευχαριστούμε για τον χρήσιμο οδηγό.

    Με εκτίμηση
    Σταύρος

    • Κωνσταντίνος Reply

      Σε ευχαριστούμε Σταύρο.

  2. Πολύ ενδιαφέρον άρθρο. Ευχαριστούμε που μοιράζεστε τις γνώσεις σας μαζί μας.

    • Κωνσταντίνος Reply

      Εμείς ευχαριστούμε easybookings.gr! H χαρά μας είναι διπλή όταν τα καλά λόγια προέρχονται από ένα site που φροντίζει την SEO στρατηγική του. Συνεχίστε την καλή δουλειά!

Write A Comment