Tag

ασφάλεια εφαρμογών

Browsing

Έχετε φτιάξει ένα ή περισσότερα sites με το Joomla και κάποιος κακόβουλος χρήστης (τύπου χάκερ 🙂 του έκανε ζημιά; Τότε είναι η ώρα να λάβετε σοβαρά υπ’όψιν σας την παράμετρο ασφάλεια στο Joomla σας.

Δείτε μαζί μας, μερικές συμβουλές για ένα ασφαλές και… υγιές Joomla site! 

Παρ’ όλο που με τις αγορές μας μέσω internet από τον υπολογιστή μας ή το κινητό μας τηλέφωνο γλυτώνουμε χρόνο και χρήμα, ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων, κανένας τέτοιου είδους φόβος για ηλεκτρονικές απάτες και προσπάθειες υποκλοπής στοιχείων καρτών, δεν θα πρέπει να μας κρατήσει μακριά από το διαδίκτυο και τις ευκολίες που μας παρέχει.

Το WordPress είναι μια εκπληκτική πλατφόρμα κατασκευής ιστοσελίδων, online περιοδικών, portfolios και η Auttomatic (η εταιρία πίσω από το WordPress) πάντα προσπαθεί να το ασφαλίζει έτσι ώστε εκατομμύρια blogs και sites να είναι προστατευμένα από την απειλή των (wannabe και μη) hackers αλλά και να το κάνει να φορτώνει γρήγορα όταν οι περιστάσεις το απαιτούν.

Πριν λίγες μέρες υπεύθυνοι του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια ανακοίνωσαν πως χάκερ διείσδυσαν στην βάση δεδομένων του server και πιθανολογείται να έκλεψαν αρχεία με προσωπικά δεδομένα από σχεδόν 160.000 φοιτητές και απόφοιτους του Πανεπιστημίου. Μέσα στα αρχεία συμπεριλαμβάνονται και ημερομηνίες γέννησης, ασφάλειες υγείας των φοιτητών καθώς και αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, αρχεία που χρονολογούνται πίσω στο 1999. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Πανεπιστημίου, προσωπικά ιατρικα αρχεία δεν τέθηκαν σε κίνδυνο. Οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση σε περίπου 97.000 αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, πράγμα αρκετά επικίνδυνο, καθώς με τον συγκεκριμένο αριθμό μπορεί κανείς να αποκτήσει πρόσβαση σε πιστωτικές κάρτες και τραπεζικούς λογαριασμούς. Παράλληλα μπορούν να δημιουργήσουν και νέους λογαριασμούς, μέχρι και δίπλωμα οδήγησης στο όνομα του ιδιοκτήτη. Το Πανεπιστήμιο πάντως ενημέρωσε και του 160.000 φοιτητές, άσχετα αν ο αριθμός κοινωνικής ασφάλισης τους είχε τεθεί σε κίνδυνο. Το χτύπημα ξεκίνησε στις 6 Οκτωβρίου του 2008 και κράτησε μέχρι τις 9 Απριλίου του 2009, για να…

Η Panda Security ανακοίνωσε πρόσφατα την παγκόσμια κυκλοφορία της δοκιμαστικής έκδοσης του Panda Cloud Antivirus, του πρώτου δωρεάν cloud-based thin-client antivirus της αγοράς με 50% λιγότερη επίδραση στην απόδοση του υπολογιστή σε σύγκριση με το μέσο όρο. Οι καταναλωτές μπορούν να προβούν στην λήψη του δωρεάν προϊόντος από την ιστοσελίδα http://www.cloudantivirus.com. Με το Panda Cloud Antivirus, η Panda Security εισάγει ένα νέο μοντέλο προστασίας που χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική ‘thin-client agent and server’, η οποία επεξεργάζεται και εμποδίζει το malware αποτελεσματικότερα από ότι τα τοπικά εγκατεστημένα προϊόντα τα οποία βασίζονται στα αρχεία υπογραφών. Μετακινώντας ολόκληρη τη διαδικασία ανίχνευσης και προσδιορισμού του malware στο cloud και με την εφαρμογή των μη-παρεισφρητικών τεχνικών παρεμπόδισης στην αρχιτεκτονική των client, το Panda Cloud Antivirus είναι σε θέση να παρέχει προηγμένη προστασία ενάντια στους νέους και άγνωστους ιούς με έναν πολύ ελαφρύ ‘thin-client agent’ που καταναλώνει ελάχιστους πόρους του υπολογιστή. Τα παραδοσιακά προϊόντα antivirus…

Περίπου 100.000 sites έπαθαν μικρές ή μεγάλες ζημιές έπειτα από επίθεση που πραγματοποίησαν άγνωστοι hackers σε γνωστή εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Τα περισσότερα VPS συστήματα που φιλοξενούνταν στη συγκεκριμένη εταιρεία τέθηκαν αιφνιδιώς offline, όταν οι hackers κατάφεραν να εκμεταλλευτούν μια zero-day vulnerability στο πρόγραμμα HyperVM.

Ένας εντελώς νέος τρόπος για τη διατήρηση του blog, φόρουμ, βιβλίο επισκεπτών, wiki ή σύστημα διαχείρισης περιεχομένου σας χωρίς link spam. Ο Bad Behavior είναι μια PHP-based λύση για την αποτροπή του link spam και των  ρομπότ που το παρέχουν. Ο Bad Behavior συμπληρώνει άλλες λύσεις κατά του link spam λειτουργώντας ως φύλακας, την πρόληψη spammers από ποτέ την παράδοση τους junk, και σε πολλές περιπτώσεις, η ανάγνωση ποτέ από το δικτυακό σας τόπο στο πρώτο μέρος. Αυτό κρατά το δικτυακό σας τόπο του φορτίου κάτω, κάνει το δικτυακό σας τόπο κορμοί καθαρότερα, και μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη άρνησης εξυπηρέτησης συνθήκες που προκλήθηκαν από spammers. Κακή συμπεριφορά είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί παράλληλα με τις υφιστάμενες υπηρεσίες πρόληψης spam για την αύξηση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητάς τους. Όποτε είναι δυνατόν, θα πρέπει να τρέξετε σε συνδυασμό με μια πιο παραδοσιακή υπηρεσία πρόληψης spam.