Premium εργαλεία marketing για το website σου

Έχεις αναρωτηθεί αν θα μπορούσες να κάνεις σχεδόν την ίδια δουλειά με έναν επαγγελματία του digital marketing και με παρόμοια αποτελέσματα, αλλά χωρίς να πληρώσεις;

Η απάντηση είναι ΝΑΙ! Ψάξαμε πολύ και βρήκαμε για σένα τα καλύτερα δωρεάν εργαλεία marketing! Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές εκπληκτικές εταιρείες που προσφέρουν λύσεις υψηλής αξίας, εντελώς δωρεάν ή με ένα μικρό αντίτιμο (βρήκαμε και τις επί πληρωμή εναλλακτικές τους).

Σου παρουσιάζουμε λοιπόν κατηγοριοποιημένα τα καλύτερα δωρεάν marketing tools για να βελτιστοποιήσεις το site σου, να δημιουργήσεις εντυπωσιακά γραφιστικά, να αυτοματοποιήσεις τα post σου στα social media, να αυξήσεις την αλληλεπίδραση με το κοινό σου και να ερευνήσεις τη συμπεριφορά του και πολλά άλλα.

 

Οι κύριες κατηγορίες των δωρεάν εργαλείων marketing είναι:

 

ΕΡΓΑΛΕΙΑ WEBSITE

1. Στατιστικά επισκεψιμότητας & απόδοσης: Google Analytics

Google Analytics

Το Google Analytics είναι το δημοφιλέστερο δωρεάν εργαλείο για στατιστικά και δεδομένα ιστοσελίδων. Μπορεί να σου δώσει από απλά στατιστικά όπως είναι ο ημερήσιος αριθμός των επισκεπτών του site σου μέχρι και πιο σύνθετα, όπως η διαδρομή που ακολούθησε ένα χρήστης μέσα στο site σου πριν αγοράσει ένα προϊόν.

Άλλες δωρεάν λύσεις:

  • GoSquared (Δωρεάν για τους πρώτους 100 επισκέπτες/ημέρα και 1.000 ροές δεδομένων)

Επί πληρωμή:

  • Chartbeat (Ιδανικό για ειδησεογραφικά sites, portals και blogs)
  • Matomo (Με 19$/μήνα μπορείς να παρακολουθήσεις έως 5 websites και να μετρήσεις έως 50.000 προβολές σελίδας)

 

2. Βελτιστοποίηση λειτουργικότητας site: Hotjar

Hotjar

Αν θέλεις να μάθεις πως οι χρήστες αλληλεπιδρούν με το site σου, που κάνουν κλικ, ποια είναι τα heatmaps (χάρτες των περιοχών της ιστοσελίδας σου όπου έχουν δραστηριότητα οι χρήστες) και δεν ξεπερνάς τις 2.000 προβολές σελίδας/ημέρα, το Hotjar είναι μια πολύ καλή και δωρεάν λύση. Με το Hotjar μπορείς να κατανοήσεις τα τυχόν προβλήματα χρηστικότητας που υπάρχουν στο site σου και να τα βελτιστοποιήσεις ώστε να παρέχεις καλύτερη χρήση και εμπειρία στους επισκέπτες σου.

Άλλες δωρεάν λύσεις:

  • Inspectlet (Δωρεάν για καταγραφή 1000 sessions/μήνα)
  • SumoMe Content Analytics (Μετάτρεψε τους επισκέπτες σε πελάτες)
  • Appzi (Δωρεάν για 50.000 sessions/μήνα)
  • Peek (Δες μέσω βίντεο πως ένας πραγματικός χρήστης χρησιμοποιεί το site σου. Οι δοκιμές χρειάζονται περίπου 2-3 ημέρες για να ολοκληρωθούν και μπορείς να κάνεις έως 3 δωρεάν δοκιμές κάθε μήνα κάθε μήνα)
  • Google Small Business Marketing Platform (Δωρεάν αναλυτικά στοιχεία για sites & εφαρμογές μέσω του Data Studio, Surveys, Optimizer, Tag manager κ.α.)

Επί πληρωμή:

  • Crazy egg (Από 24€/μήνα κάνε απεριόριστα a/b testing σε ως 3 sites)
  • Optimizely (Κάνε πειράματα και δοκιμές για να καταλάβεις τι θέλουν οι χρήστες από την σελίδα σου)

 

3. Βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης/SEO: MOZ

To Moz είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για να ελέγξεις δωρεάν την αξία του domain σου στις μηχανές αναζήτησης, να ελέγξεις τον αριθμό των link που οδηγούν στο site σου και να δεις πως δουλεύει στις μηχανές αναζήτησης ένα κομμάτι του ανταγωνισμού σου. Η δωρεάν έκδοση του Moz προσφέρει έως 3 αναφορές ανά ημέρα. Η πληρωμένη έκδοση προσφέρει απεριόριστες αναφορές σε όλα τα links, τις λέξεις-κλειδιά και τους ανταγωνιστές σου.

Άλλες δωρεάν προτάσεις:

  • Screaming Frog SEO Spider (Δωρεάν έλεγχος σε έως 500 url, αναζήτηση για broken links κ.α.)
  • Keyword Tool (Αναζήτηση ιδεών για λέξεις κλειδιά σε Google, Youtube, Bing, Amazon κ.α.)
  • Quicksprout
  • Siteliner (Ανάλυση ανταγωνισμού)
  • Google My Business (αύξηση αναγνωσιμότητας και της προβολής σου στη μηχανή αναζήτησης και χάρτες της Google)

 

Επί πληρωμή:

  • Moz Pro (Πλήρης ανάλυση SEO, αναζήτηση λέξεων-κλειδιών, link building, site audit και όλα όσα χρειάζεσαι για το SEO του site σου)
  • Semrush (Με 99$/ μήνα έχεις ανάλυση SEO, SEM & πολλά εργαλεία Social Media Marketing σε ως 5 sites)

4. Βελτίωση ταχύτητας website: GTMetrix

H ταχύτητα φόρτωσης ιστοσελίδας (Website Speed Optimization) αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι τόσο του Search Engine Optimization όσο και της εμπειρίας του χρήστη που απολαμβάνει ένα γρήγορο site. Οι χρήστες είναι βιαστικοί, δεν περιμένουν ούτε δευτερόλεπτο παραπάνω. Θέλουν να βρουν την πληροφορία άμεσα, εύκολα και γρήγορα γιατί αλλιώς θα προχωρήσουν στο επόμενο αποτέλεσμα της Google.

Πως όμως μπορείς να μετρήσεις αξιόπιστα και στην συνέχεια να βελτιώσεις τον χρόνο φόρτωσης του site σου; Ένα από τα πιο αξιόπιστα και δωρεάν εργαλεία που μπορείς να ξεκινήσεις είναι το GTmetrix. Βάλε το url του site που θες να βελτιώσεις και ξεκίνα την δωρεάν ανάλυση.

Άλλες δωρεάν λύσεις :

  • Google Page Speed Insights (Αναλύει την ταχύτητα του website σου, παρέχει προτάσεις για την βελτίωση της, τι πρέπει οπωσδήποτε να διορθωθεί ώστε να αυξήσεις τη βαθμολογία σου, τι θα ήταν καλό να διορθωθεί, αλλά και τι κάνεις ήδη σωστά).
  • Pingdom Website Speed Test (Μπορείς να επιλέξεις και να δεις τον χρόνο φόρτωσης από διάφορες τοποθεσίες. Αφού ολοκληρωθεί το test,  σου παρέχει ένα διάγραμμα “καταρράχτη” με κάθε στοιχείο που έχει φορτωθεί στη συγκεκριμένη σελίδα του site σου και τον χρόνο φόρτωσης του. Μπορείς επίσης να δεις το ιστορικό όλων των test που έχεις πραγματοποιήσει για τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα).
  • LS Cache Plugins (Βελτίωσε τον χρόνο φόρτωσης του site σου αξιοποιώντας στο βέλτιστο την μνήμη cache. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχεις LiteSpeed Web Server).

Επί πληρωμή:

 

5. Marketing Pop Ups: Hubspot Marketing

 

 

Χρησιμοποίησε το Hubspot Marketing για να δημιουργήσεις εύκολα και εντελώς δωρεάν pop up φόρμες με τις οποίες μπορείς να συγκεντρώσεις email χρηστών και στην συνέχεια να τα χρησιμοποιήσεις για να στείλεις newsletter. Ακόμη, μπορείς να δεις στατιστικά για το ποιες σελίδες του site σου κάνουν περισσότερες πωλήσεις.

Άλλα δωρεάν:

  • Hellobar (Ως 10 popups, απεριόριστες εγγραφές, 1 a/b testing)
  • Exitbee (Ελληνική Startup με έδρα το Λονδίνο. Δωρεάν δημιουργία 1 καμπάνιας για 1 site έως 5.000 επισκέπτες/μήνα)

Επί πληρωμή:

  • ConvertPlus (Για wordpress sites, 12+ διαφορετικές συμπεριφορές με πολλά έτοιμα templates)
  • Ninja PopUps (Tο 1ο σε πωλήσεις premium pop up plugin)

 

6. Ζωντανή συνομιλία (Live Chat): Tawk.to

Αν το site σου πουλάει προϊόντα ή υπηρεσίες τότε θα πρέπει να σκεφτείς πολύ σοβαρά την χρήση live chat. Η σωστή χρήση του μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις, να σου γλιτώσει χρόνο (μείωση κόστους) και να σου δώσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα καθώς και να βελτιώσει την σχέση με τους πελάτες σου.

Το Tawk.to είναι δωρεάν, εύκολο στην χρήση, ελαφρύ και διαθέτει αρκετά plugins (για wordpress, joomla, drupal, opencart κ.α.) για γρήγορη εγκατάσταση.

Άλλες δωρεάν λύσεις :

  • Pure Chat (Ως 3 χειριστές, έτοιμες απαντήσεις, iOS και Android Mobile εφαρμογές)
  • Smartsupp (Ως 3 χειριστές, 14 ημέρες ιστορικό, GDPR συμβατότητα, έτοιμες απαντήσεις, μεταφορά chat μεταξύ των χειριστών)
  • Chatra (Πολυγλωσσικό widget, διατήρηση ιστορικού συνομιλιών και εφαρμογές για  iOS, Android Mobile, Windows & Mac)

Επί πληρωμή :

  • Intercom (ίσως το καλύτερο live chat της αγοράς, το εμπιστεύονται πολύ μεγάλα brands οπως shopify, New Relic, Atlassian κ.α., δυνατότητα σύνδεσης με 100+ online εργαλεία, intergration με facebook, twitter και άλλα social media)
  • Zendesk (εύκολη διαχείριση από όλες τις συσκευές, chat bots, έτοιμες απαντήσεις, αποστολή αρχείων και πολλά άλλα χαρακτηριστικά με την υπογραφή της Zendesk)
  • Livechatinc ( αναφορές, conversion tracking, πολλαπλά departments, ενσωματωμένο ticketing σύστημα, σύνδεση με google analytics, facebook, wordpress κ.α.)

 

7. CRM (Διαχείριση πελατών): Detective by Charlie

Τα CRM προγράμματα σε βοηθούν να συγκεντρώσεις σε μία εφαρμογή όλα όσα χρειάζεται η επιχείρησή σου για να εφαρμόσεις αποδοτικές στρατηγικές marketing, να αυξήσεις τις πωλήσεις αλλά και τον βαθμό ικανοποίησης των πελατών σου. Μπορείς να έχεις σημαντικές πληροφορίες για την επικοινωνία της επιχείρησης με τους πελάτες και να παρακολουθήσεις την απόδοση και την παραγωγικότητα σου και αυτοματισμούς όπως ειδοποιήσεις για καμπάνιες, ευκαιρίες πώλησης, επικοινωνία με πελάτες κλπ.

Ένα από τα δημοφιλέστερα και δωρεάν CRM είναι το Detective by Charlie με το οποίο μπορείς να οργανώσεις συναντήσεις κι επικοινωνία, να αυξήσεις τις μετατροπές ενδιαφερομένων σε πελάτες και την παραγωγικότητα σου χρησιμοποιώντας τηλέφωνο, email, φόρμες επικοινωνίας (έντυπες και ηλεκτρονικές), social media, ppc καμπάνιες κτλ.

Άλλες δωρεάν λύσεις:

  • HubSpot’s Free CRM (Εύκολο στην χρήση, υποστηρίζει απεριόριστο αριθμό χρηστών, περιλαμβάνει δωρεάν εργαλεία που εστιάζουν στο marketing, τις πωλήσεις και τις υπηρεσίες της επιχείρησής σου)
  • Freshsales (Η δωρεάν έκδοση του περιλαμβάνει ενσωματωμένο τηλέφωνο, υποστηρίζει απεριόριστους χρήστες και επαφές. Είναι μια καλή επιλογή για επιχειρήσεις που κάνουν τηλεφωνικές πωλήσεις και χρειάζονται υψηλό επίπεδο υποστήριξης πελατών)

Επί πληρωμή:

  • Salesforce (Διαχειρίσου την επικοινωνία με τους πελάτες σου, το marketing, τα meetings και αύξησε την απόδοση της επιχείρησή σου)

8. Μετάφραση ιστότοπου: Weglot

Η διαδικασία της μετάφρασης μπορεί συχνά να είναι κουραστική και να απαιτεί εκτεταμένη έρευνα και γνώση συμφραζομένων. Ευτυχώς υπάρχουν αρκετά δωρεάν λογισμικά και πόροι που θα σε βοηθήσουν να μεταφράσεις το site σου αποτελεσματικά και γρήγορα.

Ένα από τα πιο αξιόπιστα μεταφραστικά εργαλεία ιστοσελίδων είναι το Weglot, με την βοήθεια του μπορείς να μεταφράσεις δωρεάν και ποιοτικά ως 2.000 λέξεις του site σου σε 1 γλώσσα (έως 5.000 προβολές μεταφρασμένων σελίδων/μήνα).

Άλλες δωρεάν λύσεις:

  • Google translate (Η δωρεάν υπηρεσία της Google μεταφράζει άμεσα λέξεις, φράσεις και ιστοσελίδες μεταξύ Αγγλικών και περισσότερων από 100 άλλων γλωσσών)
  • Bing translator (Μετάφρασε σε πραγματικό χρόνο τα κείμενα του site σου χρησιμοποιώντας την εφαρμογή της Microsoft)
  • Yandex translate (Διαθέτει εφαρμογές μετάφρασης για iOS και Android)
  • Conveythis (ως 2.500 λέξεις, 1 γλώσσα και 5.000 προβολές μεταφρασμένων σελίδων/μήνα)

Δωρεάν pugins για πολυγλωσσικό wordpress:

  • Polylang (Μετάφρασε σελίδες, άρθρα, κατηγορίες άρθρων, ετικέτες, μενού)
  • Translate WordPress with GTranslate (Δυνατότητα αυτόματης μετάφραση από Google)
  • Loco Translate (Το καλύτερο δωρεάν plugin για να μεταφράσεις τα plugins, υποστηρίζει .po και .mo αρχεία)

Επί πληρωμή:

  • Transifex (Απεριόριστα project, έως 10 συνεργαζόμενα άτομα, online επεξεργαστής μετάφρασης)
  • Proz (Πιστοποιημένοι μεταφραστές για όλες τις γλώσσες)

Πολυγλωσσικό wordpress με premium pugins:

  • WPML (Μετάφρασε όλο το wordpress σου, πακέτα για 1,3 και απεριόριστα site, γρήγορη υποστήριξη)
  • Translatepress (Μια καλή εναλλακτική του WMPL)

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ

1. Σχεδιασμός & γραφικά: Canva

Canva

Με το Canva μπορείς να δημιουργήσεις δωρεάν banners, διαφημιστικά έντυπα, κάρτες, εξώφυλλα, κολλάζ φωτογραφιών, αφίσες και άλλα πολλά marketing δημιουργικά. Είναι πολύ εύκολο στην εκμάθηση και παρέχει πολλές δωρεάν λειτουργίες σε αντίθεση με προγράμματα όπως Photoshop, InDesign και CorelDraw.

Στην premium έκδοση το Canva προσφέρει οργάνωση δημιουργικών σε φακέλους, συνεργασία με άλλα άτομα, αυτόματη αλλαγή μεγεθών στα δημιουργικά (ιδανικό για τα διαφορετικά μεγέθη των social media), πρόσβαση σε 400.000 stock φωτογραφίες, περισσότερα templates κ.α.

Άλλες δωρεάν λύσεις:

  • Pablo (Εύκολο, γρήγορο, λιγότερες επιλογές σε σχέση με το Canva)
  • Gimp (Απαιτεί εγκατάσταση, αρκετό χρόνο για εκμάθηση και θυμίσει Photoshop)
  • Vectr (Δωρεάν λογισμικό γραφικών για εύκολη δημιουργία vector γραφικών, πχ επαγγελματικές ή ευχετήριες κάρτες, εικόνες, ιστοσελίδες, εικονογραφήσεις, λογότυπα, βιογραφικά, φυλλάδια, αφίσες, παρουσιάσεις κτλ)

Επί πληρωμή:

  • Photoshop (Δεν χρειάζεται συστάσεις)
  • In design (Ακόμη ένα πανίσχυρο εργαλείο σχεδιασμού της Adobe)
  • Picmonkey (Από 10,99€/μήνα είναι άξιος ανταγωνιστής του Canva)
  • Spark by Adobe (Πανίσχυρο με πολλές επιλογές και λειτουργίες από 12,39€/μήνα)

2. Βίντεο μάρκετινγκ: Wistia

Έχεις δημιουργήσει ένα βίντεο και θες να το μοιραστείς online (Youtube, Vimeo, Facebook, Instagram) για να προωθήσεις το προφίλ ή τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σου. Όμως κάτι που μπορεί να μην έχεις σκεφτεί είναι ότι οι χρήστες είναι αρκετά πιθανό να εγκαταλείψουν το site σου για να το δουν στην πλατφόρμα του youtube κτλ ή είναι αναγκασμένοι να δουν διαφημίσεις ή προτάσεις για άλλα videos (ακόμα και ανταγωνιστών σου).

Το Wistia σου δίνει την λύση γιατί σου επιτρέπει να φτιάξεις τον δικό σου, προσαρμοσμένο video player, να προσθέσεις κουμπιά call to action, να μοιραστείς τα video σου, να δεις αναλυτικά στοιχεία αλληλεπίδρασης και έτσι να κρατήσεις τους χρήστες μέσα στο site σου.

Άλλες δωρεάν λύσεις:

  • Jwplayer (Περιλαμβάνει html video player, υψηλής ευκρίνειας κωδικοποίηση, στατιστικά στοιχεία και 25GB φιλοξενίας βίντεο / 75GB Streaming)
  • Youtube (Αδιαμφισβήτητα η κορυφαία πλατφόρμα φιλοξενίας και προώθησης βίντεο)
  • Soapbox (Μια επέκταση Chrome για να φτιάξεις επαγγελματικού επιπέδου videos, πχ εκπαιδευτικά, demos, παρουσιάσεις, vlogging, tutorials με την webcam σου)

Επί πληρωμή:

  • Vimeo Pro (Δημοσίευσε 4Κ videos, διαμόρφωσε τον player ρύθμισε την προτιμήσεις προβολής και χρήσης του βίντεο σου)
  • Wistia Pro (Περιλαμβάνει 10 βίντεο, αφαίρεση υδατογράφος Wistia)

 

3.  Email marketing: Mailchimp

Αν το email marketing είναι προτεραιότητα για την επιχείρησή σου και θέλεις να ξεκινήσεις με μια δωρεάν και αξιόπιστη πλατφόρμα για να στέλνεις newsletter στους πελάτες σου, το Mailchimp είναι ένας από τους δημοφιλέστερους παρόχους email marketing κυρίως επειδή προσφέρει πολλές υπηρεσίες χωρίς κόστος.

Μπορείς να φτιάξεις μια λίστα κοινού ως 2.000 άτομα και να στείλεις έως 10.000 emails/μήνα εντελώς δωρεάν. Ακόμη, μπορείς να δημιουργήσεις εύκολα και γρήγορα landing pages, pop up φόρμες και autoresponders χρησιμοποιώντας τα δεκάδες δωρεάν έτοιμα template που σου παρέχονται.

Άλλες δωρεάν λύσεις:

  • Sendinblue (Μέχρι και 300 emails/ημέρα)
  • Zoho (Στείλε ως 12.000 emails/μήνα σε 2.000 χρήστες)
  • Sendpulse (Ως 15.000 emails/μήνα σε 2.500 χρήστες)

Επί πληρωμή:

  • Mailchimp Pro (Όσα η δωρεάν έκδοση, a/b testing, 24/7 υποστήριξη, ετικέτες, τμηματοποίηση εγγραφών κ.α.)
  • Mailerlite ( Drag & drop editor, landing pages, popups κ.α.)

 

4. Ιδέες για άρθρα & περιεχόμενο: Generator Hubspot

Blog Generator Hubspot

Πασχίζεις για νέες ιδέες για άρθρα στο blog σου ή για το περιεχόμενο του site σου; Δώσε στο Blog Topic του Generator του HubSpot μερικές λέξεις-κλειδιά που περιγράφουν το περιεχόμενο που θες να δημιουργήσεις και θα έχεις πληθώρα ιδεών για να γράφεις όλη την εβδομάδα.

Άλλες δωρεάν λύσεις:

  • Feedly (Οργάνωσε τα blog που θες να παρακολουθείς σε μια πλατφόρμα)
  • Scoop.it (Επεξεργασία και ανάλυση περιεχομένου που επιτρέπει στους χρήστες να μετρήσουν τις απόψεις, τα σχόλια, τους επισκέπτες και πολλά άλλα στατιστικά στοιχεία)
  • Answerthepublic.com (Εισαγάγετε τη λέξη-κλειδί σας και θα προτείνει προτάσεις σε δευτερόλεπτα)

Επί πληρωμή:

  • Evernote (Οργάνωσε τις ιδέες και τα project σου σε μια πλατφόρμα)
  • Grammarly (Διόρθωσε ορθογραφικά, συντακτικά και βελτίωσε τα κείμενα του site σου)

5. Blogging: Medium

Medium

Το Medium ως εργαλείο μοιάζει περισσότερο με δικτυακό τόπο ή social media, αλλά όταν πρόκειται να ξεκινήσεις ένα νέο blog όσο το δυνατόν φθηνότερα και ταχύτερα, είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Άλλες δωρεάν λύσεις:

  • WordPress (Εγκατάστησέ το με ένα κλικ στο δικό σου domain και hosting, διάλεξε ένα από τα χιλιάδες δωρεάν templates και ξεκίνα για γράφεις τα άρθρα σου. Δες τον αναλυτικό οδηγό μας για την δημιουργία blog με wordpress)
  • Blogger (Ξεκίνα το blogging στην πλατφόρμα της Google)

Επί πληρωμή:

  • WordPress.com (Δημιούργησε το δικό σου blog εύκολα και γρήγορα στην δωρεάν πλατφόρμα της κοινότητας του WordPress)
  • Ghost (Γρήγορο, elegant, με εσωτερικό μηχανισμό για seo)

 

SOCIAL MEDIA

1. Προγραμματισμός posts: Buffer

Αν διαχειρίζεσαι πολλαπλούς λογαριασμούς στα social media και δεν έχεις χρόνο να κάνεις live τις αναρτήσεις τότε η καλύτερη λύση είναι να τις προγραμματίσεις. Υπάρχουν πολλές online εφαρμογές που προσφέρουν προγραμματισμό αναρτήσεων και μαζική δημοσίευση στα social media. Με την βοήθεια τους μπορείς να προετοιμάσεις μια ανάρτηση σήμερα και να την προγραμματίσεις να δημοσιευτεί αυτόματα την επόμενη εβδομάδα σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα σε facebook, instagram και twitter ταυτόχρονα.

Μια από τις καλύτερες πλατφόρμες που προσφέρει δωρεάν τις παραπάνω υπηρεσίες (ως 3 social media λογαριασμούς, 10 προγραμματισμένες αναρτήσεις/μήνα, πρόσβαση σε 1 διαχειριστή) είναι το Buffer.

Άλλες δωρεάν λύσεις:

  • Hootsuite (Δωρεάν για 3 social profiles,30 προγρ. αναρτήσεις/μήνα, 1 διαχειριστής)
  • Tailwind (Αυτοματισμός για Pinterest και Instagram, με δωρεάν δοκιμή)
  • Tweetdeck (Διαχείριση πολλών λογαριασμών στο twitter)

Επί πληρωμή:

  • Sprout Social (Ξεκινάει από 99$/μήνα για κάθε διαχειριστή)
  • MeetEdgar (49$/μήνα στα ετήσια πακέτα, έως 25 social media λογαριασμοί)

 

2. Share buttons: SUMO Share

SumoMe

Διευκόλυνε τους επισκέπτες σου να μοιράζονται το περιεχόμενο του site σου απλά πατώντας ένα κουμπί διαμοιρασμού και αύξησε την επισκεψιμότητα από τα social media έως 20%. Αν έχεις WordPress, Magento, Bigcommerce, ή Shopify και θέλεις να προσθέσεις share buttons στα άρθρα, προϊόντα ή στις σελίδες σου, επίλεξε το Sumo Share.

Το Sumo σου επιτρέπει να διαμορφώσεις εύκολα και γρήγορα τα χρώματα των κουμπιών αλλά και να επιλέξεις τις σελίδες, τα άρθρα και τα προϊόντα που θα εμφανίζονται.

Άλλες δωρεάν λύσεις:

Επί πληρωμή:

3. Facebook Marketing: Agora Pulse

Το AgoraPulse είναι ένα από τα κορυφαία εργαλεία marketing, το οποίο βοηθά τις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται τους λογαριασμούς και τις σελίδες τους στα social media με αποδοτικότερο τρόπο.

Με την δωρεάν έκδοση του AgoraPulse μπορείς να οργανώσεις διαγωνισμούς, να μετρήσεις την αλληλεπίδραση των χρηστών σου μέσω του Facebook Page Barometer και να συγκρίνεις την απόδοση των tweets σου σε σχέση με τον ανταγωνισμό μέσω του Twitter Report Card.

Άλλες δωρεάν λύσεις:

  • Facebook Insights (Κατανόησε καλύτερα την συμπεριφορά των πελατών σου)
  • Fblikeinviter (Αυτόματη αποστολή πρόσκλησης για like στην Facebook σελίδα σου σε όσους αλληλεπιδρούν με τα post και τις διαφημίσεις. Θα σου γλιτώσει πολύ χρόνο)

Επί πληρωμή:

  • Adespresso: (Δημιούργησε και διαχειρίσου τις διαφημίσεις σου στο Facebook. Δες ακόμη τις διαφημίσεις των ανταγωνιστών σου στο Facebook)

 

4. Στατιστικά & αναλυτικά στοιχεία: Social Bakers

Μάθε πού βρίσκεσαι στο ανταγωνιστικό περιβάλλον κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης με τα δωρεάν εργαλεία του Social Bakers που παρέχει όλα όσα χρειάζεσαι για να μετρήσεις και να βελτιώσεις την απόδοση των κοινωνικών σου μέσων. Σχεδίασε το προφίλ του ιδανικού πελάτη, διάβασε σημαντικά στατιστικά στοιχεία για τα social media ανά κλάδο, δες την απόδοση των διαφημίσεων σου στο facebook, αναζήτησε για influncers κ.α. χρήσιμα δωρεάν εργαλεία χωρίς καμία χρέωση.

5. Influencer Marketing: Scrunch

 

scrunch

Το Scrunch μπορεί να βοηθήσει τα brands να επικοινωνήσουν με σχετικούς influencers ξεκινώντας με δωρεάν δημιουργία και διαχείριση 1 καμπάνιας. Μπορείς να δημιουργήσεις και να διαχειριστείς μια καμπάνια επιρροής, μια προσαρμοσμένη λίστα influencers και να βρεις επιρροές ανά τοποθεσία, κατηγορία, δέσμευση και προσέγγιση.

Θα σε βοηθήσει να βρεις το ιδανικό ακροατήριό σου και να κατανοήσεις τι κάνει το κοινό σου να αγοράσει μέσα από μια βαθιά ανάλυση των δημογραφικών στοιχείων, των συμφερόντων και των δεικτών του τρόπου ζωής.

Άλλες δωρεάν λύσεις:

  • HYPR (H μεγαλύτερη βάση με influencers, με πάνω από 10 εκατομμύρια λογαριασμούς. Καλύπτει το YouTube, το Instagram, το Facebook και το Twitter. Δωρεάν 30 ημέρες χωρίς πιστωτική/χρεωστική κάρτα)
  • Klear (Δωρεάν δοκιμή/demo σε αρκετές υπηρεσίες και δυνατότητες της πλατφόρμας με περιορισμό στους influencers και στα social profiles)

Επί πληρωμή:

  • Upfluence (500 εκατομμύρια στοιχεία περιεχομένου, μεταξύ των Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, Pinterest και πολλά blogs)
  • Famebit ( Για brands αλλά και δημιουργούς. Ωστόσο, για να θεωρηθεί κάποιος influencer, πρέπει να διαθέτει περισσότερους από 5.000 followers σε ένα social account για να γίνει αποδεκτή η αίτησή του. Χρεώνει με ένα τέλος 10% – μόνο στην περίπτωση συνεργασία- σε οποιαδήποτε συναλλαγή μεταξύ των brands και των influencers)

 

ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

1. Έρευνα αγοράς (marketing research): SimilarWeb

similarweb screen

Αν θες να συγκρίνεις την κίνηση μεταξύ δύο διαφορετικών sites (το δικό σου vs ενός ανταγωνιστή) και να δεις τι συμβαίνει, να δεις το μερίδιο αγοράς σου, την κίνηση των ανταγωνιστών σου, να ανακαλύψεις τις τάσεις, να πάρεις τη σωστή στρατηγική απόφαση και να βελτιστοποιήσεις την ψηφιακή σου αποτελεσματικότητα, τότε δοκίμασε την δωρεάν έκδοση του SimilarWeb.

Άλλες δωρεάν λύσεις:

  • Builtwith (Δες τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούν στα site τους οι ανταγωνιστές σου)
  • Google Trends (Δες τι αναζητούν στην μηχανή αναζήτησης της google)
  • Pollfish
  • Google Alerts (Λάβε ειδοποιήσεις στο email σου από την Google με ειδήσεις και νέα με βάση τις λέξεις-κλειδιά που σε ενδιαφέρουν)

Επί πληρωμή:

  • SerpStat (Πανίσχυρο εργαλείο για έρευνα λέξεων-κλειδιών)
  • Surveymonkey (Φτιάξε ερωτηματολόγιο και μάθε την άποψη των πελατών σου)
  • Mention (Λάβε αυτοματοποιημένες ειδοποιήσεις για τα θέματα που σε ενδιαφέρουν)

2. Ανάλυση συμπεριφοράς πελατών: Segment

Με το Segment μπορείς να συγκεντρώσεις όλα τα στατιστικά στοιχεία και δεδομένα που αφορούν την συμπεριφορά των πελατών σου σε έναν ενιαίο πίνακα ελέγχου ώστε να κάνεις την μελέτη σου ευκολότερη και αποδοτικότερη. Υποστηρίζει δεδομένα από εφαρμογές όπως google analytics, mailchimp, google ads, facebook pixel, salesforce κ.α.

Άλλες δωρεάν λύσεις:

  • MixPanel (Ανάλυση συμπεριφοράς website/app user, αποστολή μηνυμάτων και δημιουργία πειραμάτων. Δωρεάν για 25.000 events/μήνα)

 

3. Εκπαίδευση στο μάρκετινγκ: Google Scholar

To Scolar είναι η υπηρεσία της Google που προσφέρει την δυνατότητα αναζήτησης και πλήρους πρόσβασης σε ακαδημαϊκή βιβλιογραφία, επιστημονικά άρθρα, μελέτες και έρευνες που θα σε βοηθήσουν να αναπτύξεις τις γνώσεις σου στο marketing.

Άλλες δωρεάν λύσεις:

  • Google Academy for Ads (Γρήγορη, εύκολη και διαδραστική εκπαίδευση για να μάθεις oτι χρειάζεται για να πετύχεις με τις διαφημίσεις της google)
  • Hubspot Academy (Online μαθήματα για email marketing, content marketing, inbound κ.α. με βίντεο από την μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα για marketing)

Επί πληρωμή:

  • Udemy (Online μαθήματα σε προσιτές τιμές με βίντεο, παρουσιάσεις και τεστάκια από ειδικούς που θα σου μάθουν το marketing από το Α ως το Ω)
  • Lynda (Με 27,27€/μήνα μπορείς να έχεις πρόσβαση σε περισσότερα από 1.3000 online μαθήματα με εξειδίκευση στα social media, insights, branding, seo, indound κ.α.)

 

Ελπίζουμε τα παραπάνω δωρεάν και premium εργαλεία marketing να σε βοηθήσουν να ενισχύσεις το όνομα, τη φήμη και τις πωλήσεις της επιχείρησής σου online! Αν χρησιμοποιείς κάποια από αυτά ή θέλεις να μας προτείνεις τα δικά σου, άφησε μας ένα σχόλιο στην φόρμα που ακολουθεί!

 

Author

Είμαι Digital Marketing Manager στην DNHOST και φροντίζω για την προώθηση των υπηρεσιών και την ενημέρωση των πελατών μας για χρήσιμα και ενδιαφέροντα θέματα.

2 Comments

  1. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρήκα ένα τόσο ενημερωτικό blog όπου βρίσκω απαντήσεις στις ερωτήσεις μου. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την ανταλλαγή χρήσιμων πληροφοριών. ευχαρίστως να σας συστήσω σε φίλους

  2. Πραγματικά υπέροχο άρθρο. Πολλές χρήσιμες πληροφορίες που να για να τις συλλέξει κάποιος μόνος του θα του έπαιρνε παααααραααα πολύ καιρό.
    Μπράβο.

Write A Comment