Η ανάγκη για γρήγορο WordPress hosting

Με την άνοδο των κινητών συσκευών που έχουν πρόσβασή στο διαδίκτυο καθώς και τον συνεχώς μεταβαλλόμενο αλγόριθμο της google η ζήτηση για γρήγορες ιστοσελίδες βρίσκεται πλέον στο ζενίθ της. Στην DNHOST ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη για ασφαλές, σταθερό και γρήγορο hosting, επενδύουμε σε υποδομές και λογισμικά που πρωτοπορούν.

 

LiteSpeed Web Server

Μια από τις σημαντικότερες τεχνολογίες που χρησιμοποιούμε για υψηλές ταχύτητες στο hosting μας είναι ο LiteSpeed web server, ένας “ελαφρύς” διακομιστής που εξοικονομεί πόρους αυξάνοντας την απόδοση, την ασφάλεια και την συμβατότητα στο web hosting.

Ο μεγάλος αριθμός των πλεονεκτημάτων του LiteSpeed τον έχουν καθιερώσει στη βιομηχανία του web hosting ως τον πιο γρήγορο και ασφαλή εξυπηρετητή, ιδανικό για ιστοσελίδες και eshop με πολύ υψηλές απαιτήσεις σε επισκεψιμότητα και όγκο δεδομένων, χάρις στην χαμηλή κατανάλωση σε πόρους (μνήμη και cpu).

2 από τις σημαντικότερες καινοτομίες που φέρνουν τον LiteSpeed στην 1η θέση έναντι των Apache και Νginx είναι το LiteSpeed Cache και το LiteMage που αναπτύχθηκαν ειδικά για τις caching ανάγκες εφαρμογών όπως το WordPress, Magento, Drupal, PrestaShop κτλ.

 

LiteSpeed Cache

Πρόκειται για μια προαποθηκευμένη κρυφή μνήμη (cache) για δυναμικό (πχ php σελίδες, mysql queries) αλλά και στατικό περιεχόμενο σελίδων (εικόνες, css κτλ) που είναι ενσωματωμένη στον LiteSpeed και προσφέρει πολύ υψηλές επιδόσεις. Αντίθετα, η Varnish Cache λειτουργεί σαν ξεχωριστός proxy στους Apache ή Nginx καταναλώνοντας έτσι ακόμα περισσότερους πόρους του server.

 

 

Κάναμε λοιπόν μια σειρά από μετρήσεις στο gmetrix.com (με και χωρίς την χρήση caching) για να δούμε ποιος από τους 3 web servers φορτώνει ταχύτερα το WORDPRESS BLOG μας.

 

1) WordPress με LiteSpeed vs Nginx vs Apache

 

Litespeed, Apache και Nginx χωρίς Caching

 

LITESPEED NGINX APACHE
2,6 sec 4,4 sec 4,6 sec

 

Σύμφωνα με τις παραπάνω μετρήσεις, στην πρώτη θέση ως προς τον χρόνο πλήρους φόρτωσης του WORDPRESS BLOG μας χωρίς την χρήση cache έρχεται ο Litespeed Web Server με 2,6′

 

 2) WordPress με LiteSpeed vs Nginx vs Apache + caching

Σε συνέχεια μετρήσαμε τον χρόνο φόρτωσης στο WordPress hosting μας με τη χρήση 2 δημοφιλών caching plugins σε 3 διαφορετικούς web servers.

Apache και Nginx με Total Cache plugin

total chache apache vs nginx

 

LiteSpeed web server με LiteSpeed Cache plugin

 

LITESPEED & LS Cache Plugin NGINX & Total Cache Plugin APACHE  & Total Cache Plugin
2 sec 3,6 sec 4 sec

 

Στην πρώτη θέση έρχεται και πάλι ο LiteSpeed Webserver με την χρήση του LS Cache plugin. Ο χρόνος πλήρους φόρτωσης του WORDPRESS BLOG μας αυτή τη φορά  είναι μόλις 2”.

 * Δες περισσότερα στατιστικά για την απόδοση του LiteSpeed συγκριτικά με τον Nginx και Apache web Server.

 

1ος με διαφορά ο LITESPEED web Server!

Είναι ξεκάθαρο ότι ο LiteSpeed Web Server παρέχει WordPress hosting έως και 100% πιο γρήγορα από τον Nginx και τον Apache! Αυτή η τεράστια διαφορά προσφέρει πολύ καλύτερη εμπειρία στον επισκέπτη, βελτιώνει την κατάταξη στη google και αυξάνει τις μετατροπές του website σου.

Στην DNHOST  παρέχουμε υψηλές ταχύτητες στα websites που φιλοξενούμε, χρησιμοποιώντας για περισσότερα από 10 χρόνια τον LiteSpeed, τον ταχύτερο web server παγκοσμίως. Για ακόμη υψηλότερες ταχύτητες συνιστούμε στους πελάτες μας να χρησιμοποιούν το LS Cache Plugin στα WordPress sites τους.

 

Για 100% πιο γρήγορο WordPress Site,
δοκίμασε σήμερα κιόλας το
 LiteSpeed Hosting της DNHOST.

 
*Οι μετρήσεις έγιναν από τον Αντώνη της τεχνικής υποστήριξης της DNHOST, ειδικό στο Website Optimization.

 

Author

Είμαι Digital Marketing Manager στην DNHOST και φροντίζω για την προώθηση των υπηρεσιών και την ενημέρωση των πελατών μας για χρήσιμα και ενδιαφέροντα θέματα.

Write A Comment