EURID Logo

Αν έχεις κατοχυρώσει ένα ή περισσότερα .eu domains (ή .ею ή .ευ), σε ενημερώνουμε ότι η EURid, το μητρώο που διαχειρίζεται τα ονόματα χώρου ανωτάτου επιπέδου .eu, .ею (κυριλλικά) και .ευ (ελληνικά), έχει τροποποιήσει τους Όρους και τις Προϋποθέσεις του.

Το Μητρώο .eu domains, τροποποίησε τους Όρους και τις Προϋποθέσεις για τους παρακάτω λόγους:

  • για να συμμορφωθούν με το νέο νομικό πλαίσιο για τα .eu domains (Κανονισμός 2019/517 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19ης Μαρτίου 2019 και τις συνοδευτικές του Πράξεις).
  • για να γίνουν οι νέοι Όροι και Προϋποθέσεις πιο σαφείς και πιο προσιτοί, συνδυάζοντας τους υπάρχοντες Όρους και Προϋποθέσεις με την Πολιτική Κατοχύρωσης σε ένα και μόνο έγγραφο. 

Με αυτόν τον τρόπο, αφαιρέθηκαν οι διαδικαστικές και τεχνικές πληροφορίες από την Πολιτική Κατοχύρωσης και δημοσιεύθηκαν ξεχωριστά στον ιστότοπo https://eurid.eu.

Οι κύριες αλλαγές στους Όρους και Προϋποθέσεις είναι οι παρακάτω:

  • Εξήγηση ότι η EURid θα πραγματοποιεί επαλήθευση των στοιχείων κατοχύρωσης και ελέγχους ασφαλείας για την καταχώρηση ονόματος τομέα, πριν ή μετά εκχώρηση του domain name (ενότητα 2).
  • Η επαλήθευση των στοιχείων κατοχύρωσης ενός .eu domain κατόπιν αιτήματος από την EURid, αποτελεί μέρος των υποχρεώσεων του κατόχου του ονόματος (ενότητα 4).
  • Ο όρος «Ανάκληση» (Revocation) έχει οριστεί (ενότητα 1) και παρατίθενται οι περιπτώσεις στις οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθεί, υπό την προϋπόθεση ότι στο μεταξύ δεν έχει διορθωθεί εγκαίρως ο λόγος ανάκλησης (ενότητα 4).
  • Η διαθεσιμότητα, οι τεχνικές και λεξιλογικές απαιτήσεις των .eu domains έχουν μεταφερθεί στον ιστότοπο της EURid.
  • Οι διαδικασίες για τη μεταφορά ενός domain με κατάληξη .eu έχουν μεταφερθεί στον ιστότοπο της EURid.

Οι νέοι Όροι και Προϋποθέσεις είναι διαθέσιμοι στον ιστότοπο της EURid (https://eurid.eu/en/other-infomation/document-repository/) και σε ενθαρρύνουμε να τους διαβάσεις.

Οι νέοι Όροι και Προϋποθέσεις θα τεθούν σε ισχύ από τις 13 Οκτωβρίου 2022 και διατηρώντας και ανανεώνοντας τα .eu domains σου, επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχτεί τους τροποποιημένους όρους και προϋποθέσεις.

Για το τυπικό της υπόθεσης αναφέρουμε ότι αν δε συμφωνείς με τους νέους Όρους και Προϋποθέσεις, μπορείς να επιλέξεις να διαγράψεις τα ονόματα τομέα σου πριν από την ημερομηνία έναρξης ισχύος των νέων Όρων και Προϋποθέσεων, επικοινωνώντας μαζί μας στο domains@dnhost.gr ή μέσω του καταχωρητή σου, δηλαδή της εταιρείας μέσω της οποίας κατοχύρωσες τα .eu domain names σου.

Αν έχεις οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με τους νέους Όρους και Προϋποθέσεις ή τα .eu domains σου, επικοινώνησε μαζί μας στο domains@dnhost.gr ή με την EURid μέσω του https://eurid.eu.

Author

Συνιδρυτής της DNHOST, με πάθος για το διαδίκτυο, τη μουσική και τη φύση & συμβάλλει στη δημιουργία και βελτίωση των υπηρεσιών μας!

Write A Comment