Λογότυπο της PHP 7
Mε χαρά μας, ανακοινώνουμε -πρώτοι στην Ελλάδα- την άμεση διάθεση της PHP 7 στα πακέτα Φιλοξενίας Ιστοσελίδων μας.

 

Και το όνομα αυτής PHP 7, αντί για PHP 6!

Η τρέχουσα σταθερή έκδοση της PHP είναι η PHP 5.6. Έπειτα από κάποιες διαφωνίες η ομάδα συγγραφής του κώδικα, αποφάσισε να προσπεράσει την ονομασία PHP 6 (που προϋπήρχε ήδη σαν παράλληλο πειραματικό εγχείρημα, το οποίο και εγκαταλήφθηκε) και να περάσει στην PHP 7 για να αποφύγει την όποια σύγχυση με την αδημοσίευτη έκδοση.

 

Νέα Zend Engine

Η τρέχουσα σειρά PHP 5.X χρησιμοποιεί την Zend Engine II. Η PHP 7 έχει μια ολοκαίνουρια έκδοση της μηχανής που την τροφοδοτεί και είναι η PHPNG (Next Generation).

PHPNG (Next Generation)

 

Διπλάσια ταχύτητα

Το σημαντικότερο νέο γνώρισμα της PHPNG engine είναι η σημαντική βελτίωση της απόδοσής της, που παρέχει έως και διπλάσια ταχύτητα εκτέλεσης του κώδικα. Αυτό σημαίνει ακόμη ταχύτερα WordPress και Drupal websites (που ήδη υποστηρίζουν την PHP 7).

 

PHP7 διπλάσια ταχύτητα

 

Nέοι τελεστές Space Ship και Null Coalescing

H PHP 7 εισαγάγει δύο νέους τελεστές, τον Spaceship operator (<=>) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συνδυασμένες συγκρίσεις δεδομένων, χρήσιμο ειδικά σε ταξινόμηση δεδομένων (sorting).

PHP7 spaceship operator

 

και τον Null Coalescing (??)  για να ελέγξουμε αν κάτι υπάρχει και αν δεν βρεθεί, να μας επιστραφεί ένα καθορισμένο αποτέλεσμα.

PHP7 Null Coalescing Operator

 

 

Επιτρέπει ακριβείς Type Declarations

Η PHP 7 επιτρέπει στους developers να βελτιώσουν την ποιότητα του κώδικά τους με τη χρήση των return type declarations και με την εισαγωγή 4 νέων τύπων declarations (δηλώσεων) για scalar typesint, float, string και bool, με τα οποία οι προγραμματιστές μπορούν να ορίσουν καλύτερα το αποτέλεσμα που περιμένουν να τους επιστραφεί.

Τα νέα scalar types θα υποστηρίζονται και από τα Type Hints έτσι οι developers μπορούν να εξαναγκάζουν τον τύπο των παραμέτρων στον κώδικά τους.

PHP7 return type declarations

 

Διευκόλυνση του χειρισμού των Σφαλμάτων

Ο χειρισμός των fatal errors δεν ήταν ποτέ εύκολη υπόθεση για τους προγραμματιστές PHP. Tα νέα Engine Exceptions επιτρέπουν την αντικατάσταση των fatal errors με exceptions, έτσι ώστε να μη σταματήσει να εκτελείται ο κώδικας.

PHP 7 engine exceptions

 

Ανώνυμες Κλάσεις

Με την PHP 7 μπορείτε να χρησιμοποιήσετε anonymous classes, που είναι μια διαδεδομένη πρακτική στην C# και την Java και που αν χρησιμοποιηθούν σωστά, μπορούν να επιταχύνουν τη συγγραφή και την εκτέλεση php κώδικα.

PHP7 anonymous classes

 

Ξεκαθάρισμα Λειτουργιών, APIS κι Επεκτάσεων

Κρίθηκε αναγκαία η αφαίρεση πεπαλαιωμένων λειτουργιών, APIs και επεκτάσεων. Λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ κι εδώ.

 

Μαζί με την PHP 7, στα πακέτα web hosting μας διαθέτουμε και την PHP 5.6 για τους πελάτες που χρειάζονται την τελευταία σταθερή έκδοση PHP της σειράς 5.x.

 

Author

Συνιδρυτής της DNHOST, με πάθος για το διαδίκτυο, τη μουσική και τη φύση & συμβάλλει στη δημιουργία και βελτίωση των υπηρεσιών μας!

Write A Comment