Litespeed cache για γρήγορο Joomla
Η Απόλυτη Λύση για Ταχύτητα και Απόδοση

Η ταχύτητα φόρτωσης ενός site είναι κρίσιμη για την εμπειρία των χρηστών και την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης. Στην DNHOST έχουμε αποκλειστικό γνώμονα την επίτευξη κορυφαίων ταχυτήτων στη φιλοξενία ιστοσελίδων και τη βέλτιστη δυνατή εμπειρία των πελατών μας αλλά και των επισκεπτών των websites τους. Έτσι σαν LiteSpeed Authorized Solutions Partner χρησιμοποιούμε αποκλειστικά στην Ελλάδα εδώ και 20 χρόνια, τον ισχυρότερο web server στον κόσμο, τον LiteSpeed Web Server σε όλες τις υπηρεσίες hosting μας.

Λογότυπο LiteSpeed Web Server

Mία από τις πολλές καινοτομίες και αποκλειστικότητες του LSWS είναι το πανίσχυρο και προηγμένο σύστημα αποθήκευσης περιεχομένου σε κρυφή μνήμη (caching) για να δώσει μεγάλη ώθηση στην εξυπηρέτηση δυναμικών ιστοσελίδων (Joomla, WordPress κτλ) με ελάχιστη ή καθόλου ρύθμιση από τον πελάτη.

Αν χρησιμοποιείς το Joomla για τον ιστότοπό σου, η ενσωμάτωση του LiteSpeed Joomla Cache μπορεί να κάνει τη διαφορά. Πρόκειται για μια προηγμένη λύση caching ειδική για Joomla Hosting που συνδυάζει εξαιρετικές δυνατότητες βελτιστοποίησης και ευκολία ρυθμίσεων.

Πλεονεκτήματα του LiteSpeed Joomla Cache

To LSCache για Joomla διακρίνεται και ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα Joomla caching plugins, προσφέροντας αποκλειστικά πλεονεκτήματα, όπως μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

  1. Δυναμική προσωρινή αποθήκευση: Κρατάει στην cache δυναμικές σελίδες του Joomla σαν στατικά στιγμιότυπα και τις σερβίρει στους επισκέπτες, παρακάμπτοντας την εκτέλεση PHP αιτημάτων και μειώνοντας έτσι δραστικά το χρόνο φόρτωσης.
  2. Έξυπνο caching: Όταν το περιεχόμενο ενημερώνεται, η στοχευμένη εκκαθάριση cache διασφαλίζει ότι δεν θα διαγράψετε ποτέ πάρα πολλές (ή πολύ λίγες) σελίδες από την προσωρινή μνήμη. Και ο cache crawler ανανεώνει συνεχώς το αποθηκευμένο περιεχόμενο (on-demand ή αυτόματα) και ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες οι χρήστες να συναντήσουν σελίδες που δεν έχουν μπει στην cache.
  3. Edge Side Includes: Με τη δυνατότητα ESI του LSCJoomla, το Joomla σας προβάλλει πλήρως αποθηκευμένο κι εξατομικευμένο περιεχόμενο σε συνδεδεμένους/logged-in χρήστες και διατηρώντας τον ιστότοπό σας γρήγορο και προσωποποιημένο για όλους.
  4. Minification και Συνδυασμός Αρχείων: Mειώνει το μέγεθος αρχείων CSS, JavaScript και HTML, αφαιρώντας κενά και περιττές γραμμές κώδικα και τα συνδυάζει για να ελαττώσει τα αιτήματα HTTP, ενισχύοντας την ταχύτητα του site.
  5. Image Optimization: Το εργαλείο βελτιστοποίησης εικόνων μειώνει το μέγεθος τους χωρίς να θυσιάζει την ποιότητα, εξασφαλίζοντας ταχύτερη φόρτωση και βελτιωμένη εμπειρία χρήστη.
  6. CDN Υποστήριξη: Το LSJC λειτουργεί άψογα με Content Delivery Networks (CDNs), διασφαλίζοντας ότι το περιεχόμενο φορτώνει γρήγορα από τον πλησιέστερο διακομιστή στον χρήστη.
  7. Ενσωμάτωση με το Joomla: Το plugin ενσωματώνεται πλήρως με το Joomla Hosting σου, εξασφαλίζοντας μια ομαλή εμπειρία εγκατάστασης και διαχείρισης χωρίς να απαιτούνται περίπλοκες ρυθμίσεις.

Γιατί να Επιλέξεις LiteSpeed Cache για το Joomla Site σου;

  1. Η απόδοση του Joomla website hosting σου είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία σου, και το LiteSpeed Joomla Cache μπορεί να το επιταχύνει σημαντικά. Σύμφωνα με μελέτες, ιστότοποι που φορτώνουν σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα έχουν υψηλότερα ποσοστά conversions και καλύτερη εμπειρία χρήστη. Επιπλέον, η Google δίνει προτεραιότητα στα γρήγορα Joomla sites, κάτι που μπορεί να ενισχύσει την κατάταξή σου στα αποτελέσματα αναζήτησης.
  2. Η χρήση του Joomla Caching Plugin μπορεί επίσης να μειώσει την κατανάλωση πόρων στο Joomla hosting πακέτο σου, καθιστώντας το πολύ πιο αποδοτικό. Με τις δυνατότητες caching και βελτιστοποίησης που προσφέρει, μπορείς να διαχειρίζεσαι μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών χωρίς να ανησυχείς για προβλήματα απόδοσης ή αργούς χρόνους φόρτωσης.
  3. Συγκριτικά με άλλα plugins για άλλους web servers, το LS Joomla caching υπερτερεί σημαντικά. Δοκιμάσαμε ένα Joomla demo site χρησιμοποιώντας HTTP/2 σύμφωνα με τη μεθοδολογία http2benchmark.org. Ο LiteSpeed ​​άφησε τον nginx και τον Apache πολύ πίσω, όντας 426 φορές ταχύτερος από τον Nginx και 510 ταχύτερος από τον Apache.
    Απόδοση Joomla με Litespeed Cache
  4. Τέλος, το LSCache για Joomla διαθέτει ένα εύχρηστο περιβάλλον διαχείρισης με βοηθήματα και πλήρη οδηγό χρήσης για ρύθμιση και παραμετροποίηση του ακριβώς στα μέτρα σου!

Εύχρηστο περιβάλλον διαχείρισης Litspeed webserver για Joomla

Πώς να Ξεκινήσεις με το LiteSpeed Joomla Cache στο Joomla σου

Η εγκατάσταση του LiteSpeed Cache στο Joomla site σου είναι πολύ απλή και γρήγορη. Γίνεται μέσα από τη διαχείριση του πακέτου hosting σου στην DNHOST. Υποστηρίζονται οι εκδόσεις Joomla 3, 4 και 5. Σημείωσε ότι μπορείς να διατηρήσεις την ενσωματωμένη μνήμη cache του Joomla hosting σου σε λειτουργία ταυτόχρονα με την LSCache, καθώς πρόκειται για διαφορετικούς τύπους cache.

Απλά ακολούθησε αυτά τα βήματα:

  1. Κατέβασε το LiteSpeed Cache Plugin από εδώ.
  2. Εγκατάστησέ το στον ιστότοπό σου μέσω του Joomla Admin Panel.
  3. Ρύθμισε το plugin ανάλογα με τις ανάγκες σου και αυτό το βοήθημα.
  4. Απόλαυσε την ταχύτερη απόδοση του Joomla site σου!

Για να λύσεις τυχόν θέματα ή απορίες σου σχετικά με το plugin θα βρεις πολύτιμο υλικό στην ειδική σελίδα υποστήριξης και στο σχετικό documentation. Φυσικά αν τίποτε από αυτά δε σε βοηθήσει, το εξειδικευμένο μας support team είναι στη διάθεσή σου για να σου δώσει λύσεις.

Μην περιμένεις άλλο για να δεις το Joomla σου στην κορυψή των επιδόσεων! Δοκίμασε το LiteSpeed Joomla caching plugin σήμερα σε ένα πακέτο Semi-Dedicated HostingWeb Hosting αν τώρα ξεκινάς) της DNHOST και δες την αύξηση στην ταχύτητα του Joomla site σου.

Author

Είμαι Digital Marketing Project Manager στην DNHOST και απολαμβάνω να μοιράζομαι μαζί σου τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του digital καθώς και άρθρα που θα βοηθήσουν το site και το e-shop σου.

Write A Comment