Σε συνέχεια του σκανδάλου για την διαρροή των προσωπικών δεδομένων 87 εκατομμυρίων χρηστών , το Facebook από την Δευτέρα 9 Απριλίου ξεκίνησε να στέλνει στους χρήστες 1-2 ειδοποιήσεις που αφορούν την προστασία των προσωπικών πληροφοριών και την πιθανή διαρροή δεδομένων προς την Cambridge Analytica.

H 1η ειδοποίηση με τίτλο “Προστασία των πληροφοριών σας” αφορά την διαχείριση των πληροφοριών και του απορρήτου των χρηστών του Facebook.

Η 2η ειδοποίηση που αποστέλλει το facebook αφορά την παραβίαση των προσωπικών πληροφοριών των χρηστών από την Cambridge Analytica. Σε περίπτωση που η ειδοποίηση περιλαμβάνει το μήνυμα της αριστερής οθόνης από την παρακάτω εικόνα, σημαίνει ότι τα δεδομένα σου είναι ασφαλείς. Ενώ στην περίπτωση που τα δεδομένα σου έχουν κλαπεί, θα σου εμφανιστεί το μήνυμα της δεξιάς οθόνης.

 

 

Εάν δεν έχεις λάβει ακόμη την ειδοποίηση που αφορά την παραβίαση των προσωπικών πληροφοριών του προφίλ σου από την Cambridge Analytica, το Facebook σου δίνει την δυνατότητα να το ελέγξεις μέσω του συνδέσμου .

 

Αυτό το μήνυμα  θα σου εμφανιστεί σε περίπτωση που τα προσωπικά σου δεδομένα παραμένουν ασφαλείς.

Οι παραπάνω ειδοποιήσεις και ενέργειες του Facebook ξεκίνησαν λίγες μέρες μετά την μακροσκελής ανάρτηση του Mark Zuckerburg στο Facebook, στην οποία ο ίδιος ανέφερε ότι υπήρξε παραβίαση των προσωπικών δεδομένων από την Cambridge Analytica.

Author

Είμαι Digital Marketing Manager στην DNHOST και φροντίζω για την προώθηση των υπηρεσιών και την ενημέρωση των πελατών μας για χρήσιμα και ενδιαφέροντα θέματα.

Write A Comment