EURid web awards 2020Tα .eu Web Awards  είναι εδώ και φέτος για να αναδείξουν τα καλύτερα sites που χρησιμοποιούν domain name με κατάληξη .eu, .ευ ή .ею. 

Ο διαγωνισμός

Όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος, 5 κορυφαία sites θα αναδειχθούν στις κατηγορίες που έχει θεσπίσει η EURid.

H περίοδος υποβολής των δηλώσεων είναι από τη 1 Απριλίου 2020 έως και τις 5 Αυγούστου και μπορείς να συμπληρώσεις εδώ τη φόρμα συμμετοχής του site σου στον διαγωνισμό. Με βάση τους όρους, συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω που είναι πολίτες κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Λίχτενσταϊν, της Ισλανδίας ή της Νορβηγίας.

Μετά την κατάθεση της φόρμας συμμετοχής οι εκπρόσωποι της EURid θα επικοινωνήσουν μαζί σου και θα ανεβάσουν online τα sites στις κατηγορίες που έχεις δηλώσει ώστε να ψηφιστούν από το κοινό.

Κατηγορίες διαγωνιζόμενων Sites

Οι διαγωνιζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν πέραν του ενός website με κατάληξη .eu, .ευ ή .ею. αλλά κάθε site μπορεί να διαγωνιστεί μόνο σε μια από τις διαθέσιμες κατηγορίες.

The Leaders: Στην κατηγορία διαγωνίζονται sites με διεθνή εμβέλεια και πολυετή δραστηριοποίηση στο κλάδο τους. Πρέπει να απασχολούν πάνω από 10 εργαζόμενους στο κύκλο εργασιών τους και να διατηρούν μια σταθερά αυξανόμενη βάση πελατών.

The Rising Stars:  Στα website της κατηγορίας ανήκουν νεοφυείς επιχειρήσεις που βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης και της προσέλκυσης του κοινού στόχευσης στο οποίο απευθύνονται. Επιπλέον, πρέπει να δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά για λιγότερο από 3 χρόνια και να απασχολούν λιγότερους από 10 εργαζομένους.

The Laurels: Η κατηγορία των κοινωνικών οργανισμών όπως σχολεία, προγράμματα εκπαίδευσης, φιλανθρωπικοί οργανισμοί κτλ που προωθούν τη δια βίου εκπαίδευση καθώς και πανευρωπαϊκά projects.

The House of .EU: Τα websites και τα blogs της κατηγορίας ασχολούνται με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την ψυχαγωγία και τη διαφήμιση.

The BETTER WORLD: Η κατηγορία περιλαμβάνει websites που προωθούν οικολογικές πρωτοβουλίες, θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και φιλικές προς το περιβάλλον επιχειρήσεις. Σε ευρύτερο πλαίσιο μπορούν να διαγωνιστούν στην κατηγορία websites που αφορούν τηλεϊατρική, ανάπτυξη έξυπνων πόλεων και γενικά εφαρμογής του Ίντερνετ των Πραγμάτων και τεχνολογιών αιχμής για την προστασία του περιβάλλοντος.

Τα Έπαθλα

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας του κοινού, οι τρεις πρώτοι συμμετέχοντες σε ψήφους του κοινού, θα κληθούν στο Βέλγιο στις 18 Νοεμβρίου 2020 για την τελική επιλογή των νικητών.

Την κριτική επιτροπή  αποτελούν αναγνωρισμένες προσωπικότητες με πολυετή εμπειρία που θα αξιολογήσουν τα websites με βάση το περιεχόμενό τους, τη δομή και τη λειτουργικότητά τους, την οπτική τους ταυτότητα και την προσβασιμότητά τους.

Τα έπαθλα που θα λάβουν οι 5 νικητές των κατηγοριών είναι:

  • Ένα ειδικά κατασκευασμένο τρόπαιο των .eu Web Awards
  • Την οργάνωση και παραγωγή από μέρους της Eurid ενός ειδικά διαμορφωμένου προωθητικού video.
  • Τρία διαφορετικά ψηφιακά icons για το website και τα social media των νικητών
  • Την προώθηση μέσω billboard των νικητών για δύο μήνες στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Μπορείς να δεις τους αναλυτικούς όρους του διαγωνισμού εδώ.

Μη χάσεις την ευκαιρία να λάβεις μέρος στη γιορτή των ευρωπαϊκών sites και να κερδίσεις ακόμη περισσότερη προβολή για την ιστοσελίδα και το εγχείρημά σου.

Author

Είμαι Digital Marketing Project Manager στην DNHOST και απολαμβάνω να μοιράζομαι μαζί σου τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του digital καθώς και άρθρα που θα βοηθήσουν το site και το e-shop σου.

Write A Comment