Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εγκαινιάζοντας μια νέα υπηρεσία Προστασίας στην Φιλοξενία Ιστοσελίδων!

Για 13η συνεχή χρονιά γιορτάζεται σήμερα η παγκόσμια ημέρα ασφαλούς Διαδικτύου, δίνοντας μεγάλη σημασία στην συμβολή όλων μας με σύνθημα: “Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο διαδίκτυο!”. Η πρωτοβουλία καλεί εκπαιδευτικούς και φορείς να συμβάλουν στην διάδοση του σκοπού της παγκόσμιας ημέρας ασφαλούς διαδικτύου.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι όχι μόνο να προάγει το ασφαλές διαδίκτυο και τους τρόπους για να αποφύγουμε ανεπιθύμητες καταστάσεις αλλά και να δημιουργήσει ένα πιο ασφαλές διαδίκτυο για όλους μας σε όλο τον κόσμο.

Ο εθνικός εκπρόσωπος της Ελλάδας που αναλαμβάνει την διοργάνωση στην χώρα μας είναι η δράση saferinternet.gr (όπου θα βρείτε μια σειρά από χρήσιμους οδηγούς για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου) και το site της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης είναι το saferinternetday.org

 

Η DNHOST συνεισφέρει στην Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης εγκαινιάζοντας μια νέα υπηρεσία ασφάλειας και προστασίας ιστοσελίδων, στη σειρά πακέτων Κοινόχρηστης Φιλοξενίας Ιστοσελίδων (web hosting): το SafeHost

Ως γνωστόν, καθημερινά  σε όλο τον κόσμο χιλιάδες ιστοσελίδες πέφτουν θύματα παραβίασης και κακόβουλης εκμετάλλευσης από hackers ή malware.

Περίπου το 1/3 όλων των ιστοσελίδων στο διαδίκτυο τρέχουν σε WordPress, Joomla ή Drupal, εκ των οποίων οι 8 στα 10 τρέχουν παλαιότερη έκδοση του CMS τους, με αποτέλεσμα να έχουν σημαντικά κενά ασφαλείας και να είναι εκτεθειμένα σε κακόβουλες επιθέσεις.

Μια πετυχημένη παραβίαση ενός ιστότοπου μπορεί να καταλήξει σε:

 • αποστολή spam ή email με malware/ιούς ή παραπλανητικό περιεχόμενο
 • μόλυνση των Η/Υ των επισκεπτών της ιστοσελίδας με ιούς
 • ανέβασμα παραπλανητικών ιστότοπων (phishing, πχ ψεύτικο site τράπεζας) για υποκλοπή προσωπικών δεδομένων των επισκεπτών
 • παραβίαση και μόλυνση ή επίθεση ddos εναντίον άλλων ιστότοπων και δικτύων κτλ
 • απόκτηση μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στο server με σκοπό την κλοπή/αλλοίωση/διαγραφή δεδομένων

Το SafeHost αποτελείται από δύο επιμέρους εργαλεία:

 1. το SafeNet που προστατεύει περιμετρικά κάθε server μας, αποκλείοντας τις ύποπτες ή κακόβουλες ενέργειες από το δίκτυό μας.
 2. το SafeSite που ανιχνεύει τις ευπάθειες των web applications (WordPress, Joomla, Drupal κτλ) και καλύπτει τα κενά ασφαλείας τους.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά όλες τις λειτουργίες του SafeHost.

Ας ξεκινήσουμε με το SafeNet:

 1. Φιλτράρει τις επισκέψεις από ύποπτες IP χρησιμοποιώντας μια μεγάλη βάση δεδομένων επικίνδυνων IP.
 2. Στήνει παγίδες για εντοπισμό port scans, web application scans ή υψηλό όγκο αιτημάτων και αποκλείει τις ύποπτες IP διευθύνσεις.
 3. Αναλύει τα logs του server για να εντοπίσει και να αποκόψει ελέγχους για ευπάθειες από κακόβουλα bots.
 4. Ελέγχει τα εισερχόμενα/εξερχόμενα requests για να εντοπίζει και να σταματά άμεσα κάθε σύνδεση με Botnets & Hacked servers
 5. Εντοπίζει και σταματά επιθέσεις ddos σε επίπεδο web application, που είναι αρκετά δύσκολο να αντιμετωπιστούν.

Συνεχίζουμε με το SafeSite:

 1. Ανακαλύπτει τις εφαρμογές που δεν είναι στην πιο πρόσφατη έκδοση κι ενημερώνει τον πελάτη και την DNHOST
 2. Ανιχνεύει τις υπάρχουσες ευπάθειες σε WordPress, Joomla, Drupal κτλ και καλύπτει τα κενά ασφαλείας τους*.
 3. Σε websites που έχουν ήδη παραβιαστεί, ανιχνεύει τυχόν ανεβασμένα malware και τα απομονώνει αυτόματα.

*χωρίς την επέμβαση του πελάτη και εξασφαλίζοντας ότι η εφαρμογή θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Έτσι λοιπόν για 1η φορά στην Ελλάδα, μπορούμε να παρέχουμε μια ολοκληρωμένη υπηρεσία ασφαλούς φιλοξενίας ιστοσελίδων και να προστατεύουμε διαρκώς τους ιδιοκτήτες αλλά και τους επισκέπτες των ιστοσελίδων που φιλοξενούμε, από κινδύνους όπως: μόλυνση Η/Υ με ιούς/spyware κτλ, αποστολή spam/ιών μέσω e-mail, διαδικτυακή εξαπάτηση και υποκλοπή προσωπικών στοιχείων/πιστωτικών καρτών!

H υπηρεσία θα αρχίσει να παρέχεται σταδιακά σε όλους τους shared hosting servers μας εντός των ερχόμενων ημερών.

Γιατί ο δρόμος προς το Ασφαλές Διαδίκτυο περνά και από την Ασφαλή Φιλοξενία Ιστοσελίδων!

 

 

Author

Συνιδρυτής της DNHOST, με πάθος για το διαδίκτυο, τη μουσική και τη φύση & συμβάλλει στη δημιουργία και βελτίωση των υπηρεσιών μας!

Γράψε ένα σχόλιο