Η EURid (Μητρώο των .eu domains) μόλις πρόσθεσε στην οικογένεια των .eu (λατινικών και ελληνικών χαρακτήρων) και την κατάληξη .ευ, δίνοντας περισσότερες επιλογές για domains με αμιγώς ελληνικούς χαρακτήρες. 

Έτσι με τα .ευ domains, είναι δυνατή η κατοχύρωση και η λειτουργία domains εξ’ολοκλήρου με ελληνικούς χαρακτήρες στο .eu επίπεδο, όπως πχ καλημέρα.ευ.

 

ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕ ΕΝΑ .EU DOMAIN

 

Με το .ευ, η ελληνόφωνη κοινότητα μπορεί να διατηρήσει την πολιτισμική της ταυτότητα και να τιμήσει την κληρονομιά της στο παγκόσμιο διαδίκτυο», παρέχοντας παράλληλα ευκαιρίες για καινοτομία και ανάπτυξη, όπως για εφαρμογές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Σήμερα η οικογένεια των .eu [.eu, .ею (στα κυριλλικά) και το νέο .ευ], αποτελεί το 9ο μεγαλύτερο γεωγραφικό όνομα χώρου (ccTLD) στον κόσμο, με 3,7 εκατομμύρια καταχωρημένα .eu domains.

Ας δούμε λοιπόν πως το ελληνικό domain .ευ μπορεί να ωφελήσει την κοινότητα του ελληνικού και ευρωπαϊκού διαδικτύου.

To .ευ domain με ελληνικούς χαρακτήρες, είναι ιδανικό:

Για προστασία της επιχείρησής ή ιδέας σου 🔒

Κατοχυρώνοντας πρώτος το domain σου με κατάληξη .ευ, προστατεύεις την επωνυμία/brand σου, που με τόσο κόπο έχεις αναπτύξει, ή την καταπληκτική ιδέα που μόλις σου ήρθε. Μην αφήσεις κάποιον άλλο να σε προλάβει, βγες μπροστά με ένα τελεία.ευ !

Σαν άριστη εναλλακτική των .gr, .com, .eu

Δεν βρίσκεις το domain που θες σε .gr, .com, .eu κτλ ή απλά θέλεις να τα έχεις όλα; To .ευ είναι ολοκαίνουριο και άρα πολύ πιθανό η ιδέα σου να είναι ελεύθερη-για-κατοχύρωση.ευ ! Απόκτησε το domain που ονειρεύτηκες και δώσε ευρωπαϊκό αέρα στην ιδέα σου, πολύ έξυπνα κι οικονομικά.

Για οτιδήποτε αμιγώς ελληνικό στο διαδίκτυο

Το .ευ είναι ταυτόχρονα τα αρχικά του “Ευρώπη”, η πιστή ελληνική μεταφορά του .eu, αλλά και η αρχαία ελληνική λέξη εὖ (καλά, ευτυχώς), συνθετικό σε λέξεις που δηλώνουν ευημερία, ευκολία και αφθονία. Κατοχύρωσε σήμερα γραμμένη στα ελληνικά κάθε ιδέα σου με ευεργετικές πληροφορίες, προϊόντα, υπηρεσίες ή δράσεις που θα αγαπήσουν οι επισκέπτες σου, με ένα .ευ domain!

Σκέφτεσαι το ελληνικό .ευ domain που θέλεις;

Μήπως σκέφτηκες ήδη πως θα ήταν το όνομα του site σου με κατάληξη .ευ; Δεν έχεις παρά να αναζητήσεις τη διαθεσιμότητά του και να το κατοχυρώσεις, πατώντας στο “θέλω .ευ domain“!

 

ΘΕΛΩ .EU DOMAIN

 

Έχεις ήδη ελληνικό .eu; Παίρνεις το .ευ δωρεάν!

Αν έχεις κατοχυρώσει πχ το καλημέρα.eu, τότε το καλημέρα.ευ θα προστεθεί αυτόματα και δωρεάν στο λογαριασμό σου εφόσον το .eu domain σου δεν έχει λήξει! Έως τις 15/11/2022 θα λειτουργούν και τα δύο domain, έπειτα όλα τα μικτά .eu domains (πχ καλημέρα.eu) θα καταργηθούν και η κατοχύρωση νέου .eu domain με ελληνικούς χαρακτήρες δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη. Έτσι έως τότε θα πρέπει να ανακατευθύνεις το website σου στο .ευ domain σου

 

Μάθε περισσότερα γιατί τους λόγους αυτής  της αλλαγής, τις ειδικές περιπτώσεις κατά την έναρξη των .ευ και τι θα ισχύει με τα ονόματα .ευ σε αυτό το άρθρο της γνωσιακής βάσης μας για τα .ευ domains.

Για ότι χρειαστείς σχετικά με τη νέα κατάληξη domain .ευ, η έμπειρη ομάδα της DNHOST είναι διαθέσιμη στο support@dnhost.gr για να σε βοηθήσει.

Καλή αρχή λοιπόν για το .ευ, το νέο ευρωπαϊκό domain name με αμιγώς ελληνικούς χαρακτήρες!

Author

Είμαι Digital Marketing Manager στην DNHOST και φροντίζω για την προώθηση των υπηρεσιών και την ενημέρωση των πελατών μας για χρήσιμα και ενδιαφέροντα θέματα.

Write A Comment