gr domain

Στις 22 Νοεμβρίου 2015, από 08:00πμ -12:00πμ το Μητρώο Ονομάτων Internet [.gr] θα προχωρήσει σε προγραμματισμένη διακοπή των υπηρεσιών του για την υλοποίηση του διαχωρισμού των χαρακτήρων [ς] και [σ] στα .gr domain.

Πρόκειται για τη διαφοροποίηση του ελληνικού χαρακτήρα [ς] από τον ελληνικό χαρακτήρα [σ] στη σύνθεση των ονομάτων χώρου (που έως τώρα ταυτιζόντουσαν) και τις αλλαγές που προκύπτουν από τη διαφοροποίηση αυτή.

Για παράδειγμα, το αίτημα εκχώρησης για το ίδρυματεχνολογίαςέρευνας.gr θα έχει ως συνέπεια τη δημιουργία του ονόματος χώρου: ιδρυματεχνολογιασερευνασ.gr και την ενεργοποίηση των ονομάτων δέσμης ίδρυματεχνολογίαςέρευνας.gr και ιδρυματεχνολογιαςερευνας.gr.
Οι μορφές ιδρυματεχνολογιασερευνασ.gr και ιδρυματεχνολογιαςερευνας.gr δεν είναι χρεώσιμες.

Σημείωση: Οι κεφαλαίοι χαρακτήρες μετατρέπονται από τα συστήματα του Μητρώου στους αντίστοιχους πεζούς. Εάν δοθεί ο χαρακτήρας [Σ] μετατρέπεται σε [σ] και όχι σε [ς].

Έτσι, όταν θα θέλετε να κατοχυρώσετε ένα Όνομα Χώρου [.gr] με ελληνικούς χαρακτήρες, σας προτείνουμε να κάνετε την κατοχύρωση του με πεζούς και τονισμένους χαρακτήρες, και με την σωστή χρήση του ελληνικού χαρακτήρα [ς] ή [σ] όπου χρειάζεται, όπως στο παραπάνω παράδειγμα.
Σε διαφορετική περίπτωση η ενεργοποίηση των άλλων δεσμευμένων μορφών θα επιφέρει επιπλέον κόστος!

H αλλαγή είναι η εφαρμογή της παραγράφου 4 του άρθρου 3 και των παραγράφων 5 και 6 του άρθρου 23 του Κανονισμού Διαχείρισης και Εκχώρησης Ονομάτων Χώρου [.gr] (Απόφαση 750/2 -19/02/2015 της ΕΕΤΤ).

 

Κατοχύρωσε gr domain και πάρε δωρεάν hosting !

Author

Συνιδρυτής της DNHOST, με πάθος για το διαδίκτυο, τη μουσική και τη φύση & συμβάλλει στη δημιουργία και βελτίωση των υπηρεσιών μας!

Write A Comment