OpenStack, είναι μια open-source πλατφόρμα cloud hosting, που ελπίζει να ανταγωνιστεί τις λύσεις cloud όπως αυτή της Microsoft και της VMware. Η RackSpace συντονίζει το project και δωρίζει τον κώδικα που κατέχει στο εγχείρημα OpenStack, στο οποίο θα ενσωματωθεί και τεχνολογία του Nebula Cloud Platform που έχει αναπτύξει η NASA.

Χρησιμοποιώντας το λογισμικό OpenStack κάθε εταιρία θα μπορεί να μετατρέψει το φυσικό της hardware σε μια εσωτερικής διανομής υβριδική πλατφόρμα cloud. Η νέα αυτή open source λύση θα διανείμεται υπό μία Άδεια χρήσης Apache και θα συντηρείται από ένα μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα οργανισμό.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των στελεχών του, το OpenStack έχει σα στόχο την απελευθέρωση του cloud hosting από την εξάρτηση σε ένα πάροχο, μιας και στο μέλλον οι πελάτες θα θελήσουν πλήρη ανεξαρτησία και τη δυνατότητα να μετακινούν και να επεκτείνουν την cloud υποδομή τους ανάμεσα σε διαφορετικούς παρόχους.

Το OpenStack φαίνεται σαν μια δυνατή ιδέα και στο σωστό χρόνο. Η Dell δήλωσε ότι θα υποστηρίζει το OpenStack στα συστήματά της για ανάπτυξη open source cloud εφαρμογών αλλά προφανώς θα χρειαστούν περισσότεροι πάροχοι hardware providers—πχ IBM και HP— αν θέλει να κερδίσει το έδαφος και την αποδοχή που φιλοδοξεί να έχει. Ήδη αρκετές εταιρίες όπως η Intel, Citrix, Riptano, Dell, Cloud.com, AMD και η Scalr υπέγραψαν για τη νέα πλατφόρμα.

Το εγχείρημα φιλοδοξεί σύμφωνα με δηλώσεις να γίνει για το cloud computing ότι το Android για τα λειτουργικά των smartphones.

Author

Συνιδρυτής της DNHOST, με πάθος για το διαδίκτυο, τη μουσική και τη φύση & συμβάλλει στη δημιουργία και βελτίωση των υπηρεσιών μας!

Write A Comment