Όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα φέτος, στις 21 Απριλίου η Google ξεκίνησε την δημοσίευση της φιλικής προς τις κινητές συσκευές αναβάθμισης στον αλγόριθμό της.

Πλέον προωθούν περισσότερο την ταξινόμηση ιστοσελίδων που είναι φιλικές προς τα κινητά στα αποτελέσματα που γίνονται από τέτοιες συσκευές.

Τώρα όσοι κάνουν αναζήτηση από το κινητό τους, θα βρίσκουν ευκολότερα σχετικά αποτελέσματα υψηλής ποιότητας, των οποίων το κείμενο είναι αναγνώσιμο χωρίς πάτημα στην οθόνη ή εστίαση, τα ενδιάμεσα κενά είναι σωστά και η σελίδα δε σερβίρει περιεχόμενο που δεν εμφανίζεται στη συσκευή ή που κυλίεται οριζοντίως.

 

google ενημέρωση για κινητά

Αυτή η ενημέρωση:

  • επηρεάζει μόνο τις ταξινομήσεις σε κινητές συσκευές
  • επηρεάζει τα αποτελέσματα αναζητήσεων σε όλες τις γλώσσες
  • εφαρμόζει σε μεμονωμένες ιστοσελίδες και όχι σε ολόκληρους ιστότοπους

Ενώ όμως η αλλαγή αυτή είναι σημαντική, η google συνεχίζει να χρησιμοποιεί μια ποικιλία κριτηρίων για την ταξινόμηση των αποτελεσμάτων αναζητήσεων. Ο όρος της αναζήτησης, εξακολουθεί να είναι πολύ σημαντικό κριτήριο, γι’αυτό και αν μια σελίδα με υψηλής ποιότητας περιεχόμενο δεν είναι φιλική προς κινητά, θα μπορούσε να έχει υψηλή κατάταξη για τον όρο αναζήτησης με τον οποίο σχετίζεται.

Για να ελέγξετε αν το site σας είναι φιλικό προς κινητά, μπορείτε να εξετάσετε μεμονωμένες σελίδες με το Mobile-Friendly Test ή να ελέγξετε την κατάσταση ολόκληρου του site σας με τo Mobile Usability report in Webmaster Tools.

Αν οι σελίδες του site σας δεν είναι φιλικές με κινητά, μπορεί να υπάρξει σημαντική πτώση της εισερχόμενης κίνησης από τις αναζητήσεις στην Google.

Αλλά μη φοβού, μόλις το site σας γίνει φιλικό προς κινητά, η google θα επεξεργαστεί (σάρωση και ταξινόμηση) αυτόματα τις σελίδες σας. Μπορείτε να επισπεύσετε τη διαδικασία χρησιμοποιώντας το εργαλείο Fetch as Google with Submit to Index και οι σελίδες σας θα έχουν την πρέπουσα (φιλική προς κινητά) μεταχείριση από την google.

Διαβάστε τις Συχνές Ερωτήσεις σχετικά με το θέμα.

[Πηγή]

Author

Συνιδρυτής της DNHOST, με πάθος για το διαδίκτυο, τη μουσική και τη φύση & συμβάλλει στη δημιουργία και βελτίωση των υπηρεσιών μας!

Write A Comment