5 απλά βήματα για SSL (https://) στο site σου!

By | 27/06/2017

Η έκδοση και η εγκατάσταση ενός SSL σας φαίνεται βουνό; Όμως δεν είναι! Σε αυτό τον οδηγό σας εξηγούμε τη διαδικασία για να έχετε ένα ασφαλές website σε 5 απλά βήματα που δεν διαρκεί πάνω από 10 λεπτά.

5 απλά βήματα για SSL (https://) στο site σου!

Για να εκδώσετε και να ενεργοποιήσετε ένα Πιστοποιητικό SSL στο domain σας, επιλέξτε και παραγγείλτε ένα SSL από το site μας, το οποίο ταιριάζει στις ανάγκες σας: αν είναι ένα απλό site/blog επιλέξτε ένα DV SSL, αν είναι κάποιο σχολείο ή δημόσιος οργανισμός συστήνουμε τα OV SSL ενώ για e-shop, τράπεζες, μεγάλα sites δημοσίου ή μεγάλων εταιριών ένα EV SSL

Αν θέλετε να αναλάβουμε εμείς την έκδοση και την εγκατάσταση του SSL, επιλέξτε την «Υπηρεσία εγκατάστασης SSL από τεχνικό της DNHOST«, αλλιώς, αφού ολοκληρώσετε και εξοφλήσετε την παραγγελία σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1) Συνδεθείτε στη διαχείριση της φιλοξενίας σας (Plesk ή cPanel) και:

2) Συνδεθείτε στο https://my.dnhost.gr, επιλέξτε την παραγγελία του SSL σας και πατήστε στο «Έκδοση SSL«. Εισάγετε το CSR σας (πεδίο «Καταχώριση CSR«), επιλέξτε την «Επιβεβαίωση με Email«, τον τύπο του server («Plesk» κτλ ή «Other»), επιλέξτε το email στο οποίο θα γίνει η επιβεβαίωση ιδιοκτησίας του domain σας (που φτιάξατε στο βήμα 2) και πατήστε στο «Έκδοση SSL«.

3) Αμέσως μετά θα λάβετε το email επιβεβαίωσης και αφού πατήσετε στον σύνδεσμο που περιέχει, θα εκδοθεί το SSL σας και θα λάβετε ένα νέο email με τα αρχεία του SSL (ή το κατεβάζετε από τη σελίδα του SSL σας —> «Λήψη Πιστοποιητικού«).

4) Εγκαταστήστε το SSL στο domain σας σύμφωνα με αυτές τις οδηγίες: Εγκατάσταση SSL σε Plesk 11Εγκατάσταση SSL σε Plesk 12.5Εγκατάσταση SSL σε cPanel 11.

5) Τέλος, ανάλογα με τον τύπο του site σας (πχ WordPress, Joomla, Prestashop, Magento κτλ) ενεργοποιήστε το https:// στο domain σας, ώστε να λειτουργεί με το SSL που μόλις εκδώσατε.

Αυτό ήταν! Το SSL σας είναι έτοιμο και εγκατεστημένο στο site σας και πλέον οι browsers (Firefox, Chrome, Safari κτλ) δείχνουν ότι το site σας είναι ασφαλές για περιήγηση!

 

Σημείωση: Η παραπάνω διαδικασία καλύπτει όλη τη διαδικασία επικύρωσης domain και έκδοσης ενός DV SSL. Στα OV SSL και τα EV SSL καλύπτει το κομμάτι της επικύρωσης του domain, ενώ για την επικύρωση της εταιρίας, θα λάβετε ξεχωριστές οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθήσετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *