Επιδότηση ΕΣΠΑ digi retail

Το digi-retail, το νέο πρόγραμμα επιδότησης του ΕΣΠΑ που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, έχει ως στόχο τη βελτίωση της αξιοποίησης των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών από τις επιχειρήσεις του κλάδου λιανικής.

Το πρόγραμμα Digi-Retail του ΕΣΠΑ

Ήρθε ο καιρός για τις επιχειρήσεις να ανοιχτούν σε νέα πεδία δράσης, να αφήσουν το χθες και να εισέλθουν δυναμικά στο αύριο.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, ανεξαρτήτως μεγέθους που έχουν κλείσει μια διαχειριστική χρήση. Στόχος της δράσης είναι οι επιχειρήσεις που θα ενισχυθούν να μπορούν να αξιοποιήσουν νέα τεχνολογικά εργαλεία για την ανάπτυξή τους, να αντιμετωπίσουν τις αρνητικές επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης καθώς και τις αλλαγές συμπεριφοράς των καταναλωτικών συνηθειών εξαιτίας αυτής.

Η παρούσα δράση έχει σκοπό να εξασφαλίσει, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, στις ενισχυόμενες επιχειρήσεις:

  • μείωση του κόστους λειτουργίας μέσω χρήσης τεχνολογιών πληροφορικής για την αυτοματοποίηση των διαδικασιών διαχείρισης αποθήκης, πωλήσεων, αγορών και εφαρμογής προωθητικών ενεργειών,
  • βελτίωση των πωλήσεων καθώς και προσωποποιημένης, σταθερής και ολοκληρωμένης προσέγγισης των πελατών,
  • διαφοροποίηση του παρεχόμενου προϊόντος έναντι του ανταγωνισμού ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες επέκτασης του κύκλου εργασιών τους, αξιοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες και σχετικές υπηρεσίες,
  • εξωστρεφής ανάπτυξη και βελτίωση της ανταγωνιστικής τους θέσης με αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών.

Ηλεκτρονικό εμπόριο Kατασκευή e-shop

Οι επιχειρήσεις θα λάβουν επιχορήγηση από 40% – 60% για την προμήθεια εξειδικευμένου εξοπλισμού, προμήθεια λογισμικού και την προμήθεια υπηρεσιών, μερικές εκ των οποίων είναι και η Δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) (Υπηρεσίες ανάπτυξης και διαχείρισης ηλεκτρονικού καταστήματος e-shop ή/ και για τη διασύνδεσή του με διεθνή marketplaces ή εναλλακτικά ανάπτυξη φιλοξενούμενου ηλεκτρονικού καταστήματος, και οι Διαδικτυακές καμπάνιες ενημέρωσης και προβολής και η Βελτιστοποίηση παρουσίας σε μηχανές αναζήτησης.

Αναλυτικές πληροφορίες και ενημερωτικό υλικό καθώς και οι Οδηγοί των δράσεων βρίσκονται διαθέσιμοι στην ιστοσελίδα της εταιρίας «Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ», καθώς και στις ηλεκτρονικές σελίδες της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού και του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται και τηλεφωνικά ατελώς στο 800-5000115.

Author

Συνιδρυτής της DNHOST, με πάθος για το διαδίκτυο, τη μουσική και τη φύση & συμβάλλει στη δημιουργία και βελτίωση των υπηρεσιών μας!

Write A Comment