wordpress legitimate user or spambot
Αν μόλις εγκαταστήσατε το WordPress σας και παίρνετε ειδοποιήσεις μέσω email για εγγραφή νέου χρήστη στο blog σας, ίσως αυτό να μην είναι και τόσο καλό όσο ακούγεται.

Αυτό φαίνεται μια καλή είδηση ​​για τους αρχάριους, που νομίζουν ότι το site τους έχει ήδη γίνει δημοφιλής, αφού υπάρχουν κιόλας χρήστες που θέλουν να εγγραφούν, αλλά η αλήθεια συχνά είναι εντελώς διαφορετική.

Αυτοί οι νέοι συνδρομητές είναι spammers που θέλουν να σας στείλουν τις προσφορές τους ή hackers που θέλουν να παραβιάσουν το site σας.  Αν μάλιστα έχετε καταιγισμό από νέες εγγραφές, αυτό μπορεί να επιφέρει φόρτο στο site σας και να αρχίσει να καθυστερεί στην φόρτωσή του.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το ίδιο γίνεται συχνά και με ψεύτικες (spam) καταχωρήσεις σχολίων στο blog σας, για το οποίο συνιστούμε τη χρήση του πρόσθετου Akismet.

Το ερώτημα που θα έχετε είναι πώς μπορούν και κάνουν εγγραφές στο blog σας, ενώ δεν προσφέρετε μια προφανή επιλογή εγγραφής;
Λοιπόν, χρησιμοποιούν τη σελίδα σύνδεσης διαχειριστή στο WordPress για να εγγραφούν, που βρίσκεται σε ένα γνωστό/τυποποιημένο σύνδεσμο που επιτρέπει την εγγραφή στο WordPress.

Τo ευτυχές της υπόθεσης είναι ότι οι ψεύτικοι συνδρομητές και δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε κάτι σημαντικό ή να τροποποιήσουν τίποτα.

Απενεργοποίηση εγγραφής χρηστών WordPress

Μπορείτε εύκολα να απενεργοποιήσετε την εγγραφή του νέου χρήστη από το περιβάλλον διαχείρισης του WP σας.

Απλά κάντε κλικ στην επιλογή “Ρυθμίσεις” –> “Γενικά” και στη σελίδα που θα μεταφερθείτε (“Γενικές ρυθμίσεις”), στην επιλογή “Αυτοεγγραφή“, θα απενεργοποιήσετε το: “Επιτρέπεται η αυτοεγγραφή μελών“.

απενεργοποίηση εγγραφής χρήστη wordpress

 

Απενεργοποίηση εγγραφής χρηστών στο WordPress

Αν έχετε το μενού στα Αγγλικά, η διαδρομή είναι: Settings –> General –> Membership –> αποεπιλογή του “Anyone can register”.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στα πακέτα web hosting που διαθέτουμε στην DNHOST, παρέχουμε υψηλή προστασία από spambots και botnets που κάνουν επιθέσεις σε websites.
Παρ’ όλα αυτά, είναι αναγκαίο και ο χρήστης να παίρνει τα δικά του μέτρα ασφαλείας, για να αποκλείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες απειλές.

 

Έτσι λοιπόν, με τον παραπάνω τρόπο μπορείτε εύκολα να κάνετε την απενεργοποίηση εγγραφής χρηστών στο WordPress σας.

Author

Συνιδρυτής της DNHOST, με πάθος για το διαδίκτυο, τη μουσική και τη φύση & συμβάλλει στη δημιουργία και βελτίωση των υπηρεσιών μας!

Write A Comment