διαχείριση κωδικών με το roboform

Η διαχείριση των κωδικών πρόσβασης (usernames και passwords) για τα sites που χρησιμοποιείτε, είναι μια εργασία που απαιτεί έξυπνο και ασφαλή χειρισμό, αλλιώς χάνετε χρόνο (και χρήμα) έχοντας να αλλάζετε κάθε φορά τους κωδικούς επειδή τους ξεχάσατε.

Αν έχετε βάλει εύκολους κωδικούς στα sites που έχετε εγγραφεί, ένας κακόβουλος χρήστης μπορεί να δοκιμάσει συνδυασμούς κωδικών για να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο facebook και τότε θα μπορέσει να παραβιάσει και το email σας, μιας και οι περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό σε όλα τα sites.

Yπάρχουν όμως λύσεις σε αυτό το πρόβλημα και μια απ’ αυτές είναι και το Roboform, το οποίο καταγράφει και αποθηκεύει τη διεύθυνση εισόδου σας σε μια υπηρεσία (πχ στη διαχείριση του domain name σας) καθώς και το όνομα χρήστη και τον κωδικό σας, σαν μια ταυτότητα εισόδου πάνω τον αγαπημένο σας Πλοηγό (Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari και Opera).

Έτσι την επόμενη φορά που θα ξαναμπείτε στο ίδιο site, το Roboform θα συμπληρώσει αυτόματα το username, το password και οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια ζητείται από την εκάστοτε ιστοσελίδα. Επίσης, αν θελήσετε να αλλάξετε κωδικούς, μπορείτε να δημιουργήσετε ασφαλείς κωδικούς με όσα ψηφία θέλετε εσείς και με όποιο τυχαίο συνδυασμό χαρακτήρων, αριθμών και συμβόλων θέλετε.

Τέλος δηλαδή οι κωδικοί που εύκολα θα μαντέψει κάποιος εισβολέας, πχ “123456” και “password”.

Μπορείτε με αρκετά απλές κινήσεις να δημιουργείτε να παραμετροποιείτε και να διαγράφετε λογαριασμούς εύκολα και γρήγορα. Το RoboForm υπάρχει και σε δωρεάν έκδοση στην οποία μπορείτε να εισάγετε έως και 10 λογαριασμούς.

 

password security

 

Λίστα με υπηρεσίες Διαχείρισης Κωδικών.

RoboForm

Passpack

OpenID

Keepass

Lastpass

 

Πόσο ισχυρός είναι ο κωδικός σας?

Ένας τρόπος για να δούμε πόσο ισχυρός είναι ο κωδικός μας, είναι η σελίδα howSecureIsMyPassword.net. Βάζετε έναν κωδικό και η σελίδα σας ενημερώνει για το χρόνο που θα χρειαζόταν ένας υπολογιστής για να τον βρει, αν έψαχνε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς χαρακτήρων (αλλιώς και brute force attack).

Γιάννης
Author

Συνιδρυτής της DNHOST, με πάθος για το διαδίκτυο, τη μουσική και τη φύση & συμβάλλει στη δημιουργία και βελτίωση των υπηρεσιών μας!

Γράψε ένα Σχόλιο

avatar

* Απαιτείται αποδοχή

*

Αποδοχή

  Subscribe  
Ειδοποιήση