Πριν λίγες μέρες υπεύθυνοι του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια ανακοίνωσαν πως χάκερ διείσδυσαν στην βάση δεδομένων του server και πιθανολογείται να έκλεψαν αρχεία με προσωπικά δεδομένα από σχεδόν 160.000 φοιτητές και απόφοιτους του Πανεπιστημίου.

Μέσα στα αρχεία συμπεριλαμβάνονται και ημερομηνίες γέννησης, ασφάλειες υγείας των φοιτητών καθώς και αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, αρχεία που χρονολογούνται πίσω στο 1999.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Πανεπιστημίου, προσωπικά ιατρικα αρχεία δεν τέθηκαν σε κίνδυνο.

Οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση σε περίπου 97.000 αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, πράγμα αρκετά επικίνδυνο, καθώς με τον συγκεκριμένο αριθμό μπορεί κανείς να αποκτήσει πρόσβαση σε πιστωτικές κάρτες και τραπεζικούς λογαριασμούς. Παράλληλα μπορούν να δημιουργήσουν και νέους λογαριασμούς, μέχρι και δίπλωμα οδήγησης στο όνομα του ιδιοκτήτη.

Το Πανεπιστήμιο πάντως ενημέρωσε και του 160.000 φοιτητές, άσχετα αν ο αριθμός κοινωνικής ασφάλισης τους είχε τεθεί σε κίνδυνο.

Το χτύπημα ξεκίνησε στις 6 Οκτωβρίου του 2008 και κράτησε μέχρι τις 9 Απριλίου του 2009, για να το ανακαλύψει το προσωπικό του Πανεπιστημίου πριν λίγες μέρες σε μία συντήρηση ρουτίνας του server.

Author

Συνιδρυτής της DNHOST, με πάθος για το διαδίκτυο, τη μουσική και τη φύση & συμβάλλει στη δημιουργία και βελτίωση των υπηρεσιών μας!

Write A Comment