.NGO domain
Το .NGO domain και το .ONG domain έρχονται να προστεθούν στην καθιερωμένη κατάληξη domain .ORG (organization), αυξάνοντας τις διαθέσιμες επιλογές για Μη Κυβερνητικούς, Φιλανθρωπικούς και Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς.

Τα ονόματα τομέα .ngo και .ong είναι γενικοί τομείς ανώτατου επιπέδου του συστήματος domain names που χρησιμοποιείται στο Διαδίκτυο, το οποίο χρηματοδοτείται και διαχειρίζεται το Public Interest Registry, ενώ η τεχνολογική υποδομή παρέχεται από την Afilias.

.ONG και .NGO domain
.ngo και .ong TLD’s για Οργανισμούς

Το .NGO domain αντιστοιχεί στα Non-Governmental Organization (NGO), ενώ το .ONG ταιριάζει καλύτερα στους όρους “Organisation Non Gouvernementale” στα Γαλλικά και “Organización No Gubernamental” στα Ισπανικά.

 

.ONG Domain

Το .ONG παρέχει μια άλλη επιλογή για τις ΜΚΟ, ή αλλιώς μη-κυβερνητικές οργανώσεις, που μεταφράζεται καλύτερα  γλωσσικά και σε άλλες περιοχές του κόσμου απ’ότι το .NGO. Για παράδειγμα, στη Γαλλία, οι ΜΚΟ ονομάζονται «Organisation Non Gouvernementale” και στην ισπανική γλώσσα οι ΜΚΟ αναφέρονται ως “Organización No Gubernamental.”

Και οι δύο καταλήξεις domain (tld’s) .ngo και .ong είναι διαθέσιμες για κατοχύρωση μέσα από το website μας.

.NGO Domain

Οι ΜΚΟ, ή αλλιώς μη-κυβερνητικές οργανώσεις είναι μη πολιτικές και μη κερδοσκοπικές ομάδες με αποστολή και στόχους που αφορούν την ανθρωπιστική εργασία. Προκειμένου να διευκολυνθούν περισσότερο οι ΜΚΟ και ΜΚΟ ενώσεις, και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός αξιόπιστου online παρουσία, το .NGO προσφέρει ένα TLD που προορίζεται ειδικά για αυτούς τους οργανισμούς.

 

4 λόγοι για να κατοχυρώσετε .NGO domain και .ΟNG domain names

1. Γιατί μόνο νομικά αναγνωρισμένες ΜΚΟ, φιλανθρωπικές κτλ μπορούν

Παρόλο που το .ORG είναι μια αξιόπιστη κατάληξη domains, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι ένας ιστότοπος .ORG είναι μη κερδοσκοπικός, επειδή κάθε άτομο ή επιχείρηση μπορεί να αγοράσει ελεύθερα ένα .ORG. Αυτό δεν συμβαίνει με το .NGO και το .ONG. Μόνο νόμιμα αναγνωρισμένοι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί μπορούν να αγοράσουν τους τομείς .NGO και .ONG. Όπως και στα .GOV και .EDU, οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, οι φιλανθρωπικές οργανώσεις, οι ONG και οι ΜΚΟ πρέπει να περάσουν από μια διαδικασία επικύρωσης κατά την εγγραφή των νέων τομέων .NGO και .ONG.

χάρτης NGO domain και ONG domain

2. Δείξτε ότι η ΜΚΟ σας είναι επικυρωμένη, αξιόπιστη και νόμιμη.

Μέσω μιας διαδικασίας επικύρωσης η οποία προϋποθέτει την υποβολή νομικών εγγράφων για να αποδείξετε ότι είστε νομικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός και σε συνεργασία με έναν εξειδικευμένο επικύρωσης, το μη κερδοσκοπικό σας ίδρυμα θα εγκριθεί για την αγορά αυτών των domains. Αυτό έχει τεράστιο αντίκτυπο στην αξιοπιστία των οργανισμών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Όταν ένας δωρητής ή ένας υποστηρικτής λαμβάνει ένα email από .NGO ή .ONG διεύθυνση ή μια έντυπη δημοσίευση (ή δει online καταχώριση/διαφήμιση) που προωθεί μια ιστοσελίδα .NGO ή .ONG, η κοινή αντίληψη είναι ότι η NGO, ONG, φιλανθρωπία ή μη κερδοσκοπικός οργανισμός σας είναι επικυρωμένος, νόμιμος και αξιόπιστος.

3. Εξασφαλίστε το domain σας & προστατεύστε το εμπορικό σήμα σας.

Καταχωρήστε τα domain σας .NGO και .ONG τώρα, πριν το κάνει κάποιος άλλος επειδή, παρόλο που οι όροι “NGO” και “ONG” δεν χρησιμοποιούνται ευρέως στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι οι κυρίαρχοι όροι που χρησιμοποιούνται για την περιγραφή των φιλανθρωπικών/μκο ιδρυμάτων στα περισσότερα άλλα μέρη του κόσμου. Υπάρχει πολύς ανταγωνισμός για αυτούς τους τομείς και όσο πιο σύντομα κατοχυρώσετε τα domains σας, τόσο καλύτερα προστατεύσατε το online σήμα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού σας.

Παγκόσμιος κατάλογος ΜΚΟ

4. Συμπεριληφθείτε σε μια παγκόσμια βάση δεδομένων Μ.Κ.Ο. 

Όταν οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί κατοχυρώνουν .NGO domain και .ONG domain προστίθενται στον κατάλογο OnGood Global Directory (ongood.ngo) ο οποίος γίνεται η μεγαλύτερη διαδικτυακή βάση δεδομένων νόμιμα αναγνωρισμένων, επικυρωμένων ΜΚΟ παγκοσμίως. Καθώς η OnGood και το σύνολο εργαλείων της αναπτύσσονται, τα όρια για τις online δωρεές σε διεθνές επίπεδο θα εξαλειφθούν και η παρακολούθηση και η αναφορά της προόδου του παγκόσμιου τομέα ΜΚΟ θα γίνει πολύ πιο εύκολη. Με υποστήριξη από το Public Interest Registry και τον ICANN, η OnGood αναλαμβάνει τη διαδικασία επικύρωσης εκατομμυρίων ΜΚΟ παγκοσμίως. Αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες εξελίξεις στην παγκόσμια φιλανθρωπία σε 30 χρόνια.

 

Κατοχύρωσε το δικό σου .NGO Domain ή .ONG Domain  😉

Author

Συνιδρυτής της DNHOST, με πάθος για το διαδίκτυο, τη μουσική και τη φύση & συμβάλλει στη δημιουργία και βελτίωση των υπηρεσιών μας!

Write A Comment