Για να δημιουργήσει και να διατηρήσει κάποιος ένα site με blog ή forum, απαιτείται προσήλωση, αναζήτηση και πολλές ώρες πάνω από το laptop για τη συγγραφή του περιεχόμενου και για τη διαχείριση του ιστότοπου.

Γι αυτό είναι απαραίτητο να αφιερώσετε λίγο χρόνο για την ασφάλεια του website σας. Ο τρόπος είναι πολύ απλός και πιστέψτε με δε θέλει κόπο!

  1. Συχνή αναβάθμιση του λογισμικού (software update): Να μην αφήνετε το λογισμικό σας στην προηγούμενη ή σε παλιά έκδοση γιατί είναι πάρα πολύ πιθανό να υπάρχουν κενά ασφάλειας και να γίνει έρμαιο των απανταχού αεικίνητων hackers. Επίσης αποφύγετε ωσάν ο διά…λογος το λιβάνι τις beta versions των διαφόρων softwares…
  2. Συχνά Backup: Για οτιδήποτε συμβεί (από χάκερ έως κατά λάθος διαγραφή αρχείων ή τρέξιμο λάθος query στη βάση) και ανάλογα με το πόσο συχνά ανανεώνετε το site σας, πιστεύω ότι μια-δυό φορἐς την βδομάδα είναι απαραίτητο.
  3. Ισχυρός Κωδικός: Μην χρησιμοποιείται απλούς και προφανείς κωδικούς για είσοδο στο admin ή στο email account σας όπως 123456 ή 12345678 ή κάτι που να περιέχει το domain σας!!!! Καλό θα είναι ο κωδικός σας να είναι από 8 χαρακτήρες και πάνω, να περιέχει ψηφία και σύμβολα και να τους αλλάζετε κάθε 3 ή 6 μήνες.
  4. Web Hosting: Πολλές φορές οι χρήστες μας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την βάση δεδομένων τους και καλό είναι να υπάρχει ένα αξιόπιστο support για τέτοια θέματα.
  5. Plugins με μέτρο: Μην βάζετε άγνωστα ή μη τεσταρισμένα plugins και τουλάχιστον να κάνετε ένα backup αν έχετε τη διάθεση να πάρετε μέρος στο beta testing του project. Έχουμε δεί πολλά: από corruption της βάσης δεδομένων  έως και μεγάλα κενά ασφαλείας.

Αν τηρείτε αυτούς τους απλούς κανόνες δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα!

Author

Συνιδρυτής της DNHOST, με πάθος για το διαδίκτυο, τη μουσική και τη φύση & συμβάλλει στη δημιουργία και βελτίωση των υπηρεσιών μας!

Write A Comment