Τις τελευταίες ημέρες οργιάζουν οι πληροφορίες που φέρουν τη Microsoft έτοιμη να παρουσιάσει τη νέα τεχνολογία βάσει της οποίας θα πραγματοποιούνται αναζητήσεις στο Διαδίκτυο. Η νέα μηχανή έχει την κωδική ονομασία Kumo, η οποία ωστόσο δεν είναι η τελική και δεν αποκλείεται να αλλάξει μέσα στις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με δημοσίευμα της The Wall Street Journal, η Microsoft θα παρουσίασει την Kumo στο συνέδριο D7 που θα λάβει χώρα στις 26, 27 και 28 Μαΐου.

Η νέα μηχανή αναζήτησης δεν περιορίζεται σε αισθητικές αλλαγές, αλλά εισάγει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στο κεφάλαιο Internet content search. Μεταξύ άλλων, η αναζήτηση θα ενσωματώνει στοιχεία σημασιολογικού [semantic] χαρακτήρα, πηγαίνοντας έτσι ένα βήμα παραπέρα από την τυπική ταυτοποίηση λέξεων. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες η Microsoft προχώρησε στην εξαγορά της εταιρείας Powerset, η οποία ειδικεύεται στις αναζητήσεις περιεχομένου.

Με τη νέα μηχανή αναζήτησης, η Microsoft φιλοδοξεί να ανακόψει την προέλαση της Google, η οποία κατέχει μερίδιο 64,2% στην αμερικανική αγορά. Αυτή τη στιγμή η Microsoft κατέχει ποσοστό μόλις 10,3%.

Πηγή: CNET

Author

Συνιδρυτής της DNHOST, με πάθος για το διαδίκτυο, τη μουσική και τη φύση & συμβάλλει στη δημιουργία και βελτίωση των υπηρεσιών μας!

Write A Comment