Όσοι εγκαταστήσατε τον google chrome 70 που κυκλοφόρησε στις 16/10/2018, θα έχετε ήδη παρατηρήσει τη νέα κόκκινη ένδειξη “μη ασφαλής” ή “not secure” που εμφανίζεται στα sites χωρίς SSL (http).

Συγκεκριμένα, αν εισέλθεις σε ένα site που δεν είναι ασφαλισμένο με ssl πιστοποιητικό θα δεις στην γραμμή διευθύνσεων την γκρι σήμανση ως “μη ασφαλής” (υπήρχε και στον chrome 69). Ενώ σε περίπτωση που συμπληρώσεις κάποια φόρμα καταχώρησης στοιχείων σε ένα τέτοιο site η γκρι ένδειξη θα γίνει κόκκινη.

Πηγή: Chromium Blog

 

Η κόκκινη ένδειξη ως “μη ασφαλής” που φέρνει ο chrome 70 ήρθε για προφυλάξει τους χρήστες ώστε να προσέχουν που καταχωρούν τα στοιχεία τους αλλά και για να τονίσει την σημαντικότητα της κρυπτογράφησης στους ιδιοκτήτες των μη ασφαλισμένων sites.

Λίγα λόγια για τα SSL

Το SSL είναι η συντομογραφία των λέξεων Secure Socket Layers και δημιουργεί μια ασφαλή σύνδεση μεταξύ website και επισκέπτη (σε υπολογιστή, κινητό, tablet, κλπ) και αντίστροφα. Τα SSL certificates εξασφαλίζουν την ασφαλή, κρυπτογραφημένη μεταφορά δεδομένων ανάμεσα στις δύο πλευρές, αποτρέποντας την υποκλοπή δεδομένων, όπως λογαριασμούς χρηστών, μηνύματα κ.α. Επίσης βοηθά το χρήστη να επιβεβαιώσει την ταυτότητα της εφαρμογής ή του website, κάνοντας κλικ πάνω στο λουκέτο και διαβάζοντας περισσότερες λεπτομέρειες για τον κάτοχο του. Δες αναλυτικά σε προηγούμενο άρθρο

Ασφάλισε το site σου

Έτσι λοιπόν, αν είσαι διαχειριστής ή ιδιοκτήτης ενός site και θέλεις να προστατέψεις τους επισκέπτες του αλλά και την φήμη του, βεβαιώσου ότι κρυπτογραφείς τα δεδομένα με ssl πιστοποιητικό.

Μη χάνεις χρόνο! Μπες σήμερα στην DNHOST και επίλεξε το SSL που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του site σου. Διαθέτουμε την μεγαλύτερη ποικιλία SSL πιστοποιητικών στην Ελλάδα και υπηρεσία εγκατάστασης SSL από εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό που θα σου λύσει τα χέρια.

 

Βρες το SSL που χρειάζεσαι!

 

SYMANTEC | COMODO | GEOTRUST | THAWTE

Επιλεγμένα SSL από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο!

Author

Είμαι Digital Marketing Manager στην DNHOST και φροντίζω για την προώθηση των υπηρεσιών και την ενημέρωση των πελατών μας για χρήσιμα και ενδιαφέροντα θέματα.

Write A Comment