Δύο νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν από την Sony Ericsson μέσα στο 2009, τα οποία θα είναι φιλικά προς το περιβάλλον και μιλάμε για τα C901 και Naite της σειράς Greenheart.

Τα δύο νέα κινητά θα διαθέτουν εγχειρίδια σε cd αντί να είναι εκτυπωμένα σε χαρτί, θα είναι κατασκευασμένα εν μέρει από ανακυκλωμένα πλαστικά, θα έχουν μικρότερες συσκευασίες, ενώ θα χρησιμοποιούν φορτιστή χαμηλής κατανάλωσης.

Αυτή είναι μία φιλοσοφία που η Ericsson σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μετέπειτα και στα υπόλοιπα προϊόντα της. Μάλιστα έχει δεσμευτεί να μειώσεις τις εκπομπές CO2 από τις λειτουργίες της κατά 20% καθώς και τις εκπομπές που επηρεάζουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά 15% μέχρι το 2015.

Το C901 είναι κατασκευασμένο από 50% ανακυκλωμένα πλαστικά ενώ για τον χρωματισμό του έχει χρησιμοποιηθεί μπογιά νερού. Το μοντέλο θα κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι του 2009.

Το Naite, επίσης κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο πλαστικό, διαθέτει φορτιστή χαμηλής κατανάλωσης, ο οποίος χρησιμοποιεί 30 milliwatts, ενώ οι συνηθισμένοι χρησιμοποιούν 200 Milliwats. Όσον αφορά την κυκλοφορία του, το “πράσινο” κινητό αναμένεται μέσα στο φθινόπωρο.

Author

Συνιδρυτής της DNHOST, με πάθος για το διαδίκτυο, τη μουσική και τη φύση & συμβάλλει στη δημιουργία και βελτίωση των υπηρεσιών μας!

Write A Comment