Η Panda Security ανακοίνωσε πρόσφατα την παγκόσμια κυκλοφορία της δοκιμαστικής έκδοσης του Panda Cloud Antivirus, του πρώτου δωρεάν cloud-based thin-client antivirus της αγοράς με 50% λιγότερη επίδραση στην απόδοση του υπολογιστή σε σύγκριση με το μέσο όρο. Οι καταναλωτές μπορούν να προβούν στην λήψη του δωρεάν προϊόντος από την ιστοσελίδα http://www.cloudantivirus.com.

 

 

Με το Panda Cloud Antivirus, η Panda Security εισάγει ένα νέο μοντέλο προστασίας που χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική ‘thin-client agent and server’, η οποία επεξεργάζεται και εμποδίζει το malware αποτελεσματικότερα από ότι τα τοπικά εγκατεστημένα προϊόντα τα οποία βασίζονται στα αρχεία υπογραφών. Μετακινώντας ολόκληρη τη διαδικασία ανίχνευσης και προσδιορισμού του malware στο cloud και με την εφαρμογή των μη-παρεισφρητικών τεχνικών παρεμπόδισης στην αρχιτεκτονική των client, το Panda Cloud Antivirus είναι σε θέση να παρέχει προηγμένη προστασία ενάντια στους νέους και άγνωστους ιούς με έναν πολύ ελαφρύ ‘thin-client agent’ που καταναλώνει ελάχιστους πόρους του υπολογιστή.

Τα παραδοσιακά προϊόντα antivirus για υπολογιστές στηρίζονται στις πολλαπλές τοπικά εγκατεστημένες τεχνολογίες που παρεμποδίζουν κάθε αρχείο σε διαφορετικά στρώματα (σημεία εισόδου, αρχεία συστήματος και εκτέλεση) και τα ανιχνεύουν χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές (antivirus, ευρετικός έλεγχος, αποτροπή παρείσφρησης, ανάλυση συμπεριφοράς κ.λπ.). Αυτή η διαδικασία έχει ως αποτέλεσμα την βαριά χρήση των τοπικών πόρων μνήμης του υπολογιστή και του επεξεργαστή, επιδρώντας έτσι αρνητικά στην απόδοσή του. Ο ‘thin-client agent’ του Panda Cloud Antivirus εισάγει μια νέα φιλοσοφία για on-access asynchronous cloud-scanning. Συνδυάζει τις τοπικές τεχνολογίες ανίχνευσης με την cloud-ανίχνευση σε πραγματικό χρόνο για να μεγιστοποιήσει τα αποτελέσματα ελαχιστοποιώντας παράλληλα την κατανάλωση πόρων. Αυτό το βελτιστοποιημένο μοντέλο εμποδίζει τα κακόβουλα προγράμματα καθώς επιχειρούν να εκτελεστούν, ενώ διαχειρίζεται τις λιγότερο επικίνδυνες ενέργειες διαμέσω των μη-παρεισφρητικών ελέγχων που υλοποιούνται στο background.

Το Panda Cloud Antivirus περιλαμβάνει τοπικό και απομακρυσμένο antivirus, anti-spyware, anti-rootkit, ευρετικό έλεγχο και goodware cache, καταναλώνοντας μόνο κατά μέσο όρο 17 ΜΒ της μνήμης RAM και 50% της επίδρασης στην απόδοση του υπολογιστή σε σύγκριση με το μέσο όρο.

Πηγή: Panda

Author

Συνιδρυτής της DNHOST, με πάθος για το διαδίκτυο, τη μουσική και τη φύση & συμβάλλει στη δημιουργία και βελτίωση των υπηρεσιών μας!

Write A Comment