site change detection
Μήπως θέλετε να ξέρετε για αλλαγές σε ένα site, για νέα προϊόντα και υπηρεσίες από ένα site μόλις είναι διαθέσιμα;

Θέλετε να είστε ενήμερος για ανεπιθύμητες αλλαγές στο site σας (από πχ ενδεχόμενη δυσλειτουργία που προκαλεί εμφάνιση λευκής σελίδας ή επίθεση hackers που αλλάξαν την αρχική σελίδα) ή απλά να παρακολουθείτε τον ανταγωνιστή σας; 🙂

Λίστα με εργαλεία δωρεάν Παρακολούθησης Site!

Changedetection.com
Είναι μια web-based υπηρεσία που παρακολουθεί τη διεύθυνση URL που θέλετε και σας στέλνει email με ενημέρωση. Το νέο κείμενο είναι τονισμένο και το παλιό επισημαίνεται επίσης, πράγμα που διευκολύνει να δείτε τι έχει αλλάξει.

WatchThatPage
Άλλη μια διαδικτυακή υπηρεσία που σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε τις αλλαγές απευθείας στο διαδίκτυο αντί μέσω email.

Google Reader 
Μιας και ο Google Reader διαθέτει προσαρμοσμένες τροφοδοτήσεις (custom feeds), μπορείτε να εγγραφείτε σε ένα site ακόμη και αν δε διαθέτει RSS feeds. Έτσι λειτουργεί σαν εντοπισμός αλλαγών παρά σαν τροφοδότηση μέσω RSS.

ChangeAlarm
Το ChangeAlarm είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία στοχευμένη σε webmasters, που επιτρέπει στους χρήστες ενός site -που δε χρησιμοποιούν RSS- να ενημερώνονται μέσω email για αλλαγές στο site.

Page2RSS plus FeedMyInbox
To Page2RSS δημιουργεί μια τροφοδοσία RSS με τις αλλαγές σε ένα site και το FeedMyInbox σας επιτρέπει να υπερπηδήσετε τον αναγνώστη RSS και να παίρνετε τις ενημερώσεις μέσω email. Η δωρεάν έκδοση του FeedMyInbox επιτρέπει 5 feeds ανά λογ/σμό.

http://www.changedetect.com/
Το ChangeDetect παρέχει Δωρεάν υπηρεσίες παρακολούθησης ιστοσελίδων και σας στέλνει αυτόματα e-mail όταν αλλάζει το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας.
URLy Warning
Αυτή είναι μια desktop εφαρμογή για χρήστες Windows. Μπορείτε να παρακολουθείτε πολλαπλές διευθύνσεις URL στο ίδιο παράθυρο χωρίς τη χρήση email.
WebMon
Άλλη μια εφαρμογή για Windows με το πλεονέκτημα ότι μπορείτε να καθορίσετε ποιά κομμάτια του site θέλετε να παρακολουθείτε εισάγοντας την HTML από το σημείο του website που θέλετε να ελέγχετε.
Changes Meter Το Changes Meter είναι μια εφαρμογή για OS X desktop, που σας λέει πότε ενημερώθηκε μια ιστοσελίδα και σε συνδυασμό με το http://growl.info/ μπορεί να σας ενημερώνει με ένα αναδυόμενο μήνυμα σε κάθε αλλαγή.
Check4Change 
Πρόκειται για ένα πρόσθετο του Firefox, το οποίο θα ελέγχει περιοδικά ένα site για αλλαγές στη συχνότητα που θα ορίσετε εσείς.
Update Scanner
Άλλο ένα πρόσθετο για τον Firefox για αυτό το σκοπό.
Μπορείτε να δείτε και άλλες λύσεις, δωρεάν και μή, όπως:
http://aignes.com/
http://www.internetowl.com/
Author

Συνιδρυτής της DNHOST, με πάθος για το διαδίκτυο, τη μουσική και τη φύση & συμβάλλει στη δημιουργία και βελτίωση των υπηρεσιών μας!

1 Comment

  1. Ωραία tools ειδικά το Changedetection.com

    Βέβαια για παρακολούθηση ανταγωνισμού υπάρχουν σοβαρές λύσεις όπως το http://www.price2spy.com(με κακή αναλογία τιμής-παροχών) ή το http://www.pricecomp.eu που είναι ελληνική εφαρμογή και από ότι ξέρω την χρησιμοποιούν τα πιο πολλά eshop και προμηθευτές.

Write A Comment