Σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας που διεξήγαγε η DisplaySearch, τα netbooks γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή, με τις πωλήσεις τους να βρίσκονται σε ανοδική πορεία. Η εταιρεία έβαλε στο μικροσκόπιο το πρώτο τρίμηνο του 2009 και διαπίστωσε ότι οι πωλήσεις των netbooks αποτέλεσαν το 20% των συνολικών πωλήσεων φορητών υπολογιστών σε όλο τον κόσμο. Έχει, επίσης, ενδιαφέρον η τάση των netbooks να διευρύνουν συνεχώς το μερίδιο αγοράς τους έναντι των “παραδοσιακών” notebooks.

Οι Ευρωπαίοι φαίνεται να έχουν σε μεγάλη εκτίμηση τα netbooks, καθώς το 45% των πωλήσεων αφορούν τις περιοχές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Μια γρήγορη εξήγηση είναι ότι πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες τηλεπικοινωνιών προσφέρουν ως δώρο ένα netbook με την αγορά ενός κινητού τηλεφώνου. Στις ΗΠΑ, όπου η διείσδυση των netbooks είναι συγκριτικά χαμηλή, τέτοιες προσφορές σπανίζουν.

Πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι τα netbooks ροκανίζουν διαρκώς το μερίδιο αγοράς των notebooks, σε βαθμό που να απειλούν τις προοπτικές τους για το μέλλον. Εν μέσω οικονομικής κρίσης, οι καταναλωτές δείχνουν σαφή προτίμηση στα φθηνά συστήματα και απομένει να δούμε αν τα notebooks είναι σε θέση να ανακάμψουν όταν η κατάσταση στις παγκόσμιες αγορές ομαλοποιηθεί.

Author

Συνιδρυτής της DNHOST, με πάθος για το διαδίκτυο, τη μουσική και τη φύση & συμβάλλει στη δημιουργία και βελτίωση των υπηρεσιών μας!

Write A Comment