Περίπου 100.000 sites έπαθαν μικρές ή μεγάλες ζημιές έπειτα από επίθεση που πραγματοποίησαν άγνωστοι hackers σε γνωστή εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Τα περισσότερα VPS συστήματα που φιλοξενούνταν στη συγκεκριμένη εταιρεία τέθηκαν αιφνιδιώς offline, όταν οι hackers κατάφεραν να εκμεταλλευτούν μια zero-day vulnerability στο πρόγραμμα HyperVM.

Οι επιτιθέμενοι κατάφεραν έτσι να αποκτήσουν πρόσβαση root στους servers και στη συνέχεια άρχισαν να εκτελούν την εντολή rm -rf, η οποία στο Linux ισοδυναμεί με πλήρη και μη αναστρέψιμη διαγραφή δεδομένων. Σύμφωνα με τον απολογισμό, περίπου τα μισά δεδομένα που φιλοξενούσε καταστράφηκαν από την επίθεση.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει αναλάβει την ευθύνη κάποια ομάδα από hackers, ενώ δεν είναι ακόμη γνωστό αν έχουν δεχθεί επίθεση και άλλοι hosts που χρησιμοποιούν το HyperVM.

To HyperVM, είναι μια εφαρμογή virtualization, προϊόν της Lxlabs. Αφού συνέβησαν τα παραπάνω, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Lxlabs, K T Ligesh, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του 08-06-2009 και, καθώς φαίνεται, πρόκειται για αυτοκτονία.

Από το Neowin

Γιάννης
Author

Είμαι συνδιαχειριστής της DNHOST, με πάθος για το διαδίκτυο, τη μουσική και τη φύση και συμβάλλω στη βελτίωση και τη δημιουργία νέων υπηρεσιών!

Γράψε ένα Σχόλιο

Γράψε πρώτος σχόλιο!

avatar
  Subscribe  
Ειδοποιήση