Σήμερα, με δεδομένη την αλματώδη αύξηση του e-commerce και του κοινού με πρόσβαση στο διαδίκτυο, είναι άκρως σημαντικό για κάθε επιχείρηση, να διασφαλίζει τα προσωπικά δεδομένα και τις συναλλαγές όσων επισκέπτονται την ιστοσελίδα της. Ας δούμε ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία για ασφάλεια σε έναν ιστότοπο, το SSL πιστοποιητικό.

Τι είναι το SSL πιστοποιητικό;

Το SSL Certificate (αλλιώς και Πιστοποιητικό SSL) κρυπτογραφεί κάθε σύνδεση ανάμεσα σε έναν Εξυπηρετητή Διαδικτύου (web server) και τον Περιηγητή (browser: Firefox, Safari κτλ) του χρήστη και έτσι προστατεύει τα δεδομένα που ανταλλάσσονται σε έναν ιστότοπο. Έτσι πιστωτικές κάρτες, προσωπικά στοιχεία, στοιχεία εισόδου (email/όνομα χρήστη/κωδικός) απόρρητα έγγραφα και οποιαδήποτε ευαίσθητα δεδομένα (διακινούνται μεταξύ server και χρήστη) δεν μπορoύν να υποκλαπούν ή να αλλοιωθούν.

 

Πως ξεχωρίζει ένα site με Πιστοποιητικό SSL;

  • Η διεύθυνση (URL) ξεκινάει με https://, αντί gia http://
  • To Λουκέτο που εμφανίζεται στη μπάρα διεύθυνσης
  • Σήματα & Σφραγίδες Ασφάλειας μέσα στο website

Ειδικά για τα EV SSL (Extended Validation SSL) η μπάρα διευθύνσεων στον Περιηγητή (browser) γίνεται Πράσινη κι εμφανίζει την Επωνυμία του κατόχου του ιστότοπου.

Πως το SSL προστατεύει ένα website;

Για να αρχίσει ένας ιστότοπος να παρέχει ασφάλεια στους επισκέπτες και στα δεδομένα που φιλοξενεί μέσω SSL, πρέπει ο διαχειριστής του να εγκαταστήσει ένα Πιστοποιητικό SSL στο domain του. Αυτό γίνεται αγοράζοντας ένα SSL και ενεργοποιώντας το μέσα από το πακέτο φιλοξενίας ιστοσελίδων του website του. Αμέσως μετά όλα τα δεδομένα και οι συναλλαγές στο website κρυπτογραφούνται και είναι πλέον ασφαλείς.

Ποιοι τύποι Πιστοποιητικών SSL υπάρχουν;

Ανάλογα με τον αριθμό/τύπο των domains που καλύπτονται από ένα SSL:

  • Κοινό SSL (standard): για κάλυψη ενός (1) domain
  • Wildcard SSL (μπαλαντέρ SSL): για όλα τα subdomains ενός domain, πχ: blog.dnhost.gr, domains.dnhost.gr κτλ
  • UC/SAN SSL: για προστασία πολλαπλών domains με ένα μόνο SSL

Ανάλογα με τον βαθμό πιστοποίησης που παρέχει το κάθε SSL:

  • Domain Validation SSL : Επικυρώνει την ταυτότητα του Κατόχου του domain name.
  • Organization Validation SSL : Επικυρώνει τον Κάτοχο του domain name και τα στοιχεία της εταιρίας.
  • Extended Validation SSL : Επικυρώνει την ιδιοκτησία του domain, την έδρα και τη φυσική/νόμιμη λειτουργία της εταιρίας και ότι ο ίδιος ο οργανισμός αιτήθηκε την έκδοση του SSL.

Ανάλογα με την εταιρία που το εκδίδει:

  • Symantec SSL Certificates : Είναι η Νο1 αναγνωρισμένη και έμπιστη εταιρία έκδοσης SSL.
  • Comodo SSL Certificates : Ανήκει στην elite των SSL πιστοποιητικών με αρκετά καλές τιμές και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών.
  • GeoTrust SSL Certificates : Με περισσότερους από 100.000 πελάτες και σε 150 χώρες, εστιάζοντας σε επιχειρήσεις & οργανισμούς κάθε μεγέθους, με προσιτό κόστος και προσωπικό που μιλάει Ελληνικά
  • Thawte SSL Certificates : Είναι η τέλεια λύση προστασίας του ιστότοπου σου με πολυγλωσσική υποστήριξη (και στα Ελληνικά!) και το διεθνώς αναγνωρισμένο σήμα Thawte Trusted Site

Για βρεις ευκολότερα πιο SSL πιστοποιητικό είναι καταλληλότερο για το website σου, δημιουργήσαμε τον βοηθό επιλογής SSL

Τι είναι κρυπτογράφηση;

Η κρυπτογράφηση είναι τεχνική ενίσχυσης της ασφάλειας ενός μηνύματος ή ενός αρχείου, όπου τα περιεχόμενα ανακατεύονται ή/και αντικαθίστανται με άλλα, ώστε να μπορεί να τα διαβάσει μόνο αυτός που έχει το κατάλληλο κλειδί αποκρυπτογράφησης.

Αγοράστε λοιπόν κι εσείς ένα SSL Certificate στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς με εξατομικευμένη βοήθεια από ειδικό στα SSL.

Author

Συνιδρυτής της DNHOST, με πάθος για το διαδίκτυο, τη μουσική και τη φύση & συμβάλλει στη δημιουργία και βελτίωση των υπηρεσιών μας!

1 Comment

Write A Comment