Ο πρωταρχικός σκοπός του Ευρωπαϊκού Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (ΓΚΠΔ – GDPR) που τίθεται σε ισχύ στις 25 Μαίου 2018, είναι να ενισχύσει τα δικαιώματα που αφορούν στα προσωπικά δεδομένα όλων των ατόμων που διαμένουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για αυτό, θα πρέπει όσες εταιρείες και οργανισμοί διαχειρίζονται προσωπικά δεδομένα (μέσω οποιουδήποτε καναλιού) να προετοιμαστούν κατάλληλα ώστε να συμμορφώνονται με τον νέο κανονισμό.

Η μεγαλύτερη ανταλλαγή δεδομένων γίνεται μέσω του διαδικτύου (websites και εφαρμογές), όπου οι χρήστες-φυσικά πρόσωπα παραχωρούν τα προσωπικά τους στοιχεία σε εταιρείες κι οργανισμούς προκειμένου να λάβουν υπηρεσίες και προϊόντα ή ανταλλάσσουν email που περιέχουν προσωπικά δεδομένα. Τα websites και οι εφαρμογές που συγκεντρώνουν, επεξεργάζονται και ανταλλάσσουν τέτοιου είδους δεδομένα, θα πρέπει απαραίτητα να διαθέτουν πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL για να διασφαλίσουν ότι αυτές οι ενέργειες γίνονται κρυπτογραφημένα μέσω ασφαλούς σύνδεσης HTTPS://

Τι είναι το SSL;

Το SSL είναι η συντομογραφία των λέξεων Secure Socket Layers και δημιουργεί μια ασφαλή σύνδεση μεταξύ website και επισκέπτη (σε υπολογιστή, κινητό, tablet, κλπ) και αντίστροφα. Τα SSL certificates εξασφαλίζουν την ασφαλή, κρυπτογραφημένη μεταφορά δεδομένων ανάμεσα στις δύο πλευρές, αποτρέποντας την υποκλοπή δεδομένων, όπως λογαριασμούς χρηστών, μηνύματα κ.α. Επίσης βοηθά το χρήστη να επιβεβαιώσει την ταυτότητα της εφαρμογής ή του website, κάνοντας κλικ πάνω στο λουκέτο και διαβάζοντας περισσότερες λεπτομέρειες για τον κάτοχο του.

Δεν έχω e-shop, χρειάζομαι SSL;

Ναι, χρειάζεσαι SSL ακόμη κι αν δεν έχεις eShop, γιατί ευαίσθητα και προσωπικά δεδομένα δεν διαχειρίζονται μόνο τα eshops. Κάθε website που ζητάει να κάνεις login κρατάει προσωπικά δεδομένα. Αυτό φυσικά δεν είναι κακό, εφόσον το εκάστοτε site τηρεί τις ελάχιστες προϋποθέσεις ασφαλείας.

Έχει το website σου SSL;

Όταν εισέρχεσαι σε μια ιστοσελίδα που χρησιμοποιεί SSL certificate, υπάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που αποδεικνύουν ότι βρίσκεσαι υπό ασφαλή σύνδεση.

• Πράσινο λουκέτο στην γραμμή διευθύνσεων του browser.
• Το πρόθεμα https που εμφανίζεται μπροστά από το domain της ιστοσελίδας( https:// αντί http://).
• Το σύμβολο της εταιρείας η οποία παρέχει το ssl certificate.
• Πράσινη μπάρα: Η ταυτότητα της ιστοσελίδας.

Μάθε περισσότερα για τους τύπους των ssl σε παλαιότερο άρθρο.

 

Εάν το website, η εφαρμογή ή το eshop σου δεν εμφανίζει κανένα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά σημαίνει ότι τα δεδομένα δεν κρυπτογραφούνται και η σύνδεση δεν είναι ασφαλής για του χρήστες/ πελάτες σου.

 

Σου προτείνουμε να κάνεις το πρώτο βήμα για τον GDPR και να μεριμνήσεις άμεσα για την αγορά και εγκατάσταση ενός SSL certificate το οποίο θα ανταποκρίνεται με συνέπεια στις ανάγκες του website, eshop ή της εφαρμογής σου.  Στην DNHOST διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία SSL πιστοποιητικών στο καλύτερο δυνατό κόστος & υπηρεσία εγκατάστασης SSL από εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό.

 

Βρες το SSL που χρειάζεσαι!

 

SYMANTEC | COMODO | GEOTRUST | THAWTE

Επιλεγμένα SSL από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο!

Author

Είμαι Digital Marketing Manager στην DNHOST και φροντίζω για την προώθηση των υπηρεσιών και την ενημέρωση των πελατών μας για χρήσιμα και ενδιαφέροντα θέματα.

Write A Comment