Αν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε το captcha για να προστατεύσετε την ιστοσελίδα σας από ανεπιθύμητες εγγραφές και σχόλια τότε το Playthru αποτελεί μια διασκεδαστική εναλλακτική λύση που θα αρέσει σε εσάς και στους επισκέπτες σας!

PlayThru, παιχνίδια αντί για σπαζοκεφαλιές!

Οι ιστοσελίδες συχνά χρειάζεται να πιστοποιήσουν ότι ο χρήστης που αλληλεπιδρά με αυτές είναι άνθρωπος και όχι κάποιο λογισμικό-ρομπότ που έχει κακές προθέσεις.

Έως τώρα ξέραμε το Captcha, το οποίο όμως έχει το μειονέκτημα ότι μπορεί να δυσκολέψει τόσο τους χρήστες, ώστε να φτάσουν να εγκαταλείψουν την ιστοσελίδα που το χρησιμοποιεί. Επίσης δεν είναι και τόσο απίθανο για ένα bot να το λύσει…

Έτσι προκειμένου να αντιμετωπίσετε τους χρήστες σας σαν ανθρώπους και όχι σαν ρομπότ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Playthru, δίνοντάς τους να επιλύσουν ένα γρίφο-παιχνίδι αντί για δύσκολα αναγνώσιμες φράσεις!

Πέραν της σωστής επίλυσης του γρίφου, αξιολογείται και ο τρόπος με τον οποίο παίζετε το παιχνίδι, για να καθοριστεί αν το παιχνίδι το παίζει άνθρωπος ή κάποιο λογισμικό (bot). Έτσι, επειδή τα bots παίζουν τα παιχνίδια με διαφορετικό τρόπο απ’ότι οι άνθρωποι, το PlayThru μπορεί να σταματήσει ένα bot ακόμη κι άν έχει λύσει σωστά το γρίφο!

Το Playthru είναι φτιαγμένο σε HMTL5 (υπάρχει και Flash έκδοση), ενσωματώνεται με δημοφιλή CMS όπως το Joomla, WordPress, phpBB, vBulletin και παρέχει βιβλιοθήκες για διάφορες προγραμματιστικές γλώσσες.

Δείτε το χιουμοριστικό πληροφοριακό infographic για το Captcha όπως παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα του Playthru:

 

CAPTCHA Infographic

 

Το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα της startup εταιρίας “Are u a human” αισιοδοξεί ότι σταδιακά θα αντικαταστήσει το captcha και θα κάνει τη διαδικασία επαλήθευσης χρηστών μια ασφαλή αλλά ευχάριστη εμπειρία.

Λέτε να το καταφέρει;

 

 

Author

Συνιδρυτής της DNHOST, με πάθος για το διαδίκτυο, τη μουσική και τη φύση & συμβάλλει στη δημιουργία και βελτίωση των υπηρεσιών μας!

Γράψε ένα σχόλιο