open id
– Αν έχετε βαρεθεί να δημιουργείτε έναν νέο λογαριασμό σε κάθε site που επισκέπτεστε

– Αν αποφεύγετε να εγγραφείτε σε νέα sites γιατί πρέπει να δηλώνετε για άλλη μια φορά ψευδώνυμο και κωδικό πρόσβασης μαζί με ένα σωρό άλλα στοιχεία

– Αν το γραφείο σας ή ο Η/Υ είναι γεμάτο με χαρτάκια και e-notes με usernames & κωδικούς, τότε

το OpenID μπορεί να σας γλυτώσει από τα δεκάδες διαφορετικά usernames και passwords. Μέσα σε δύο χρόνια έχει καταφέρει να χρησιμοποιείται από 300 εκατομμύρια χρήστες σε πάνω από 10.000 ιστοσελίδες.

Πως δουλεύει το OpenID ;

Πηγαίνοντας σε ένα site (έστω website1) που δίνει επιλογή να χρησιμοποιήσουμε OpenID, αντί για username και password δίνουμε το OpenID μας.

Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην σελίδα του OpenID μας και θα δώσουμε άδεια στην website1 είτε για μια φορά, είτε αν την εμπιστευόμαστε για πάντα. Αφού γίνει αυτό θα συνδεθούμε στo website1 ως συνήθως. Προφανώς στο μέλλον αν έχουμε επιλέξει να εμπιστευόμαστε πάντα το website1 θα συνδεόμαστε άμεσα.

Το OpenID είναι στην πραγματικότητα ένα url της μορφής ioannis.myopenid.com από την οποία θα διαχειριζόσαστε τις ιστοσελίδες και την πρόσβασή σας σε αυτές όταν σας ζητηθεί. Στις περισσότερες περιπτώσεις αρκεί να το κάνετε μία φορά για κάθε ιστοσελίδα που χρησιμοποιείτε.

Το OpenID σας δίνει το δικαίωμα από σήμερα να το χρησιμοποιείτε σε πάρα πολλά sites ενώ σύντομα θα γίνει σχεδόν καθολικό.

Περισσότερα στο http://www.openid.com.gr/ (Ο δικτυακός τόπος για την προώθηση του OpenID στην Ελλάδα) και στο http://openid.net/

 

Author

Συνιδρυτής της DNHOST, με πάθος για το διαδίκτυο, τη μουσική και τη φύση & συμβάλλει στη δημιουργία και βελτίωση των υπηρεσιών μας!

Write A Comment