icann
Ο όμιλος που ελέγχει τα ονόματα τομέα Διαδικτύου μπορεί σύντομα να αποφασίσει κατά πόσον θα χαλαρώσει τους κανόνες ονοματοδοσίας και ενδεχομένως να ξεκινήσει έναν πυρετό διάθεσης νέων εικονικών όνομάτων.

Σε μια συνάντηση στο Παρίσι, το διοικητικό συμβούλιο του Internet Corporation for Assigned Names and Numbers θα ψηφίσει τις δύο βασικές προτάσεις.

 

Η πρώτη θα επιτρέψει ονόματα που δεν χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες, δηλαδή ονόματα χώρου που χρησιμοποιούν κινεζικά, αραβικά ή κυριλλικά γράμματα. Η άλλη πρόταση θα επιτρέψει να χρησιμοποιούνται σε ονόματα σχεδόν κάθε γράμμα ή αριθμός συνδυασμό, μέχρι 64 χαρακτήρες.

Αν ICANN εγκρίνει τις προτάσεις, τον κόσμο των .com και .org και domains διαφόρων χωρών όπως  χώρας .jp ή .fr θα είναι ανοικτός σε μια πολύ ευρύτερη επιλογή καταλήξεων, όπως .hotel ή .sex.

Και μόνο η σκέψη του ενδεχομένου αυτού, έχει κάνει τους bloggers να προβλέπουν φρενήρεις πλειστηριασμούς, αφού σχεδόν κάθε λέξη σε οποιαδήποτε γλώσσα θα μπορεί να μετατραπεί σε κατάληξη domain names.

“Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η κατάληξη με τη μεγαλύτερη ζήτηση, δυστυχώς, θα είναι πιθανότατα το dot-sex», είπε ο Bryan Glick του Computing Magazine.

“Όλες οι λέξεις και ονόματα με συγκεκριμένο και δημοφιλές νόημα στην αγγλική γλώσσα, έχουν αγοραστεί ήδη,” είπε ο Bryan Glick.

Author

Συνιδρυτής της DNHOST, με πάθος για το διαδίκτυο, τη μουσική και τη φύση & συμβάλλει στη δημιουργία και βελτίωση των υπηρεσιών μας!

Write A Comment