ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ για τους ανώνυμους χρήστες aνακοίνωσε η google.   Εναλλακτικά URL Shortner

 

Η νέα υπηρεσία url shortener της Google είναι πλέον διαθέσιμη στο κοινό! Υπάρχουν πολλοί shorteners με εκπληκτικές λειτουργίες, έτσι ώστε να αναρωτηθούμε αν πραγματικά χρειάζεται ακόμη μία.

Η Google δηλώνει ότι έχτισε το goo.gl με έμφαση στην ποιότητα, έτσι ώστε κάθε φορά που o χρήστης θα συντομεύει μια διεύθυνση URL, να ξέρει ότι θα λειτουργήσει, θα λειτουργήσει γρήγορα κι ότι θα συνεχίσει να δουλεύει.

Επίσης να ξέρει ότι όταν κάνει κλικ σε μια συντομευμένη διεύθυνση με το goo.gl, ο υπολογιστής του θα είναι προστατευμένος από το malware, phishing και spam χρησιμοποιώντας την ίδια κορυφαία τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Google και στις άλλες υπηρεσίες της (Gmail, Chrome κλπ).

google url shortener

Με λίγα λόγια εστιάζοντας στο τρίπτυχο Σταθερότητα (uptime κοντά στο 100%),  Ασφάλεια (αυτόματη ανίχνευση spam όπως στο Gmail) και Ταχύτητα (υπερδιπλασιάστηκε η ταχύτητα σε 9 μήνες), ελπίζει ότι θα κερδίσει ακόμη περισσότερους χρήστες με αυτή της την υπηρεσία.

Eπιπρόσθετα, αν εισέλθετε στον λογαριασμό σας Google, θα δείτε μια λίστα με τις διευθύνσεις URL που έχετε συντομεύσει στο παρελθόν και στο κουμπί “λεπτομέρειες”  δίπλα σε οποιαδήποτε συντομευμένο URL θα βρείτε πλήρη και σε πραγματικό χρόνο στατιστικά δεδομένα, , με την κίνηση που έχει δημιουργηθεί, τους κορυφαίους referrers και τα προφίλ των επισκεπτών. Αυτό μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε σε βάθος ποιος ενδιαφέρεται για τους συνδέσμους σας, πως τους βρήκανε και πότε τους διαβάζουν!

Aν προσθέσετε ένα “.qr” στο τέλος κάθε goo.gl URL, θα δημιουργηθεί ο αντίστοιχος QR κώδικας, τον οποίον αν σαρώσετε με οποιονδήποτε αναγνώστη QR κώδικα, θα σας πάει στο κωδικοποιημένο URL!

Τέλος, υπάρχουν επεκτάσεις για τον Chrome (πχ: goo.gl URL ShortenerShareaholic for Google Chrome) και τον Firefox (πχ: goo.gl lite).

Author

Συνιδρυτής της DNHOST, με πάθος για το διαδίκτυο, τη μουσική και τη φύση & συμβάλλει στη δημιουργία και βελτίωση των υπηρεσιών μας!

Write A Comment