stop spam
Σε έναν κόσμο όπου το να έχεις ένα blog, cms site ή forum στο internet σε εκθέτει σε εκατοντάδες κινδύνους από κακόβουλα προγράμματα (spambots), κάποιοι χρήστες χρησιμοποιούν τις γνώσεις και το χρόνο τους για να προσφέρουν στην κοινότητα αξιόπιστα κι αποτελεσματικά εργαλεία καταπολέμησης αυτών των κινδύνων, δωρεάν!

ZB Block, προστασία από spambots για CMS, forum και blogs

 

Ένας τέτοιος χρήστης λοιπόν έγραψε το ZB Block, ένα προγραμματάκι php που ανιχνεύει ορισμένες ύποπτες συμπεριφορές, ή γνωστές κακές διευθύνσεις (IP, domain names) που προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο site σας.

 

Mόλις κάτι τέτοιο εντοπιστεί, το πρόγραμμα θα εμφανίσει στο κακό ρομπότ (συνήθως) ή στον χάκερ μια σελίδα 403 Forbidden με μια περιγραφή του προβλήματος. Αν ο επιτιθέμενος επιμένει, τότε θα παίρνει ένα επαναλαμβανόμενο 503 OVERLOAD μήνυμα για 24 ώρες.

Η προστασία από spam bots και hack bots που παρέχονται μέσω του ZB Block, θα μειώσει σημαντικά το ποσό των ανεπιθύμητων σχολίων και δημοσιεύσεων, το spam στο site σας.

Θα σταματήσει επίσης την εκμετάλλευση γνωστών ευπαθειών της php καθώς και πολλές μελλοντικές ευπάθειες χάρη στην ευφυή έλεγχο όσων έρχονται στον δικτυακό σας τόπο.

 

Μπορεί ο πάροχος του hosting σας, να έχει πάρει κάποια μέτρα ασφαλείας αλλά το ZB Block είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που θα ενισχύσει πολύ την ασφάλεια στο site σας, επειδή:

 

  • Εξοικονομεί χρήματα μειώνοντας τη χρήση της κίνησης δεδομένων της ιστοσελίδας σας από τους χάκερς!
  • Προστατεύει το site σας από αλλαγή της αρχικής σελίδας του (defacement).
  • Προλαμβάνει την εκμετάλλευση PHP scripts.
  • Σταματάει τις επιθέσεις Remote File Include (RFI).
  • Προστατεύει από επιθέσεις directory traversal.
  • Σταματάει επιθέσεις στην MySQL (MySQL injections).
  • Σταματάει την πρόσβαση σε γνωστές κακές IP διευθύνσεις και domain names αλλά και top level domains (πχ .cn (Κίνα) και .kp (Βόρεια Koρέα).

Aυτό το script δε σταματάει τα google robots αλλά για να είστε 100% σίγουροι, μπορείτε να βάλετε σε whitelist τις IP διευθύνσεις των αυθεντικών google bots στο αντίστοιχο αρχείο.

Μπορείτε να κατεβάσετε το ZB Block από εδώ και καλή σας επιτυχία.

Αν το χρησιμοποιείτε ήδη ή το εγκαταστήσετε τώρα στο domain σας, αφήστε το σχόλιό σας παρακάτω!

Author

Συνιδρυτής της DNHOST, με πάθος για το διαδίκτυο, τη μουσική και τη φύση & συμβάλλει στη δημιουργία και βελτίωση των υπηρεσιών μας!

Write A Comment