proxy server
Αν θέλετε να πλοηγείστε στο Internet χωρίς να αφήνετε το ίχνος σας ή αν θέλετε να δείτε αν και πως λειτουργεί το site σας από μια άλλη τοποθεσία, τότε ο Proxy Server θα σας φανεί χρήσιμος.

Proxy server, Tι είναι;

Ο proxy server σας επιτρέπει να σερφάρετε το internet ανώνυμα, διαμέσω κάποιου Διαμεσολαβητή (proxy), που θα ανοίγει τις ιστοσελίδες αντί για εσάς. Μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε με 2 τρόπους:

Ο ένας είναι η χρήση ρυθμίσεων ενός proxy server (Διακομιστή μεσολάβησης) στον Πλοηγό  (IE, Firefox, Chrome, Opera κλπ )  σας, που ενέχει τον κίνδυνο να τα κάνετε μαντάρα και να μη βλέπετε τίποτα

Ο ο άλλος μέσω κάποιων web proxy υπηρεσίας, όπου μπορείτε να γράψετε τη διεύθυνση της ιστοσελίδας που θέλετε να μπείτε και να αρχίσετε την πλοήγηση.

Υπηρεσίες Web Based Proxy:

http://www.totalnetprivacy.com
http://proxify.com
http://hidemyass.com
http://www.shadowsurf.com
http://anonymouse.org/anonwww.html
http://www.joblock.info
http://www.proxy4free.com (περιέχει και λίστα με proxy servers)
http://unrestrictedsurf.com/
http://www.publicproxyservers.com/
http://www.centurian.org/

Γιατί να χρειαστώ ένα Proxy Server;

Όταν συνδέεστε στο Internet, στον Η/Υ σας αποδίδεται μια διεύθυνση IP, η οποία καταγράφεται από τα sites που επισκέπτεστε. Έτσι μπορείτε θεωρητικά να εντοπιστείτε.

Aν θέλετε να πλοηγείστε ανώνυμα στο internet, θέλετε ένα proxy server.

Άλλος λόγος για να χρησιμοποιήσετε έναν Proxy είναι για να παρακάμψετε το Firewall και να μπείτε σε κάποιες ιστοσελίδες που έχουν αποκλειστεί ή αν έκαναν ban την IP σας σε κάποιο φόρουμ και θέλετε να ξαναμπείτε.

Mπορεί να ασχολείστε με το SEO και να θέλετε να δοκιμάσετε διάφορα χωρίς οι μηχανές αναζήτησης να ξέρουν ποιός είστε.

Στην περίπτωσή μας, μπορεί απλά να ελέγξετε αν το website σας είναι σε λειτουργία, βλέποντας το site σας από άλλη τοποθεσία (μέσα από τον proxy server).

 

Αν αλλάξατε Nameservers στο domain σας και παρ’όλο που περάσανε 24 ώρες, εξακολουθείτε να το βλέπετε εκτός λειτουργίας ή από τον παλιό server (πιθανόν με τα σφάλματα που εμφάνιζε ο server όταν αλλάζατε Πάροχο;) ή αν ξαφνικά δε βλέπετε καθόλου το site σας, τότε με τη χρήση ενός proxy server μπορείτε να δείτε αν όντως το site σας είναι down.

 

 

 

 

Author

Συνιδρυτής της DNHOST, με πάθος για το διαδίκτυο, τη μουσική και τη φύση & συμβάλλει στη δημιουργία και βελτίωση των υπηρεσιών μας!

Write A Comment