Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί πολύ έντονα η αποστολή παρενοχλητικών-παραπλανητικών email προς κατόχους .GR domain names, με το παρακάτω περιεχόμενο:


Subject: Το όνομα τομέα σας
From: George | ***** <george@*****.com>
Date: 25/6/2019, 5:33 μ.μ.
To: info@*****.gr

Αγαπητέ Κύριε / Κυρία,

Έχουμε λάβει αίτηση για την καταχώρηση του ιστοτόπου www.*****.eu (ή .com)

Το σύστημά μας δείχνει ότι είστε ο κάτοχος του www.*****.gr.

Αυτό μπορεί να έχει σοβαρές μελλοντικές συνέπειες για εσάς. Επομένως, έχουμε την υποχρέωση να επικοινωνήσουμε μαζί σας, προκειμένου να σας προσφέρουμε το πρώτο δικαίωμα καταχώρησης.

Αυτό σημαίνει ότι θα απορρίψουμε την αίτηση του τρίτου μέρους και του ιστοτόπου:  www.*****.eu

Μετά από συμφωνία θα συνδέσουμε αυτόν τον ιστότοπο με:  www.*****.gr

Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε την πρώτη επιλογή στο όνομα τομέα, προκειμένου να αποφύγετε πιθανά μελλοντικά προβλήματα.

Συνήθως έχουμε την υποχρέωση να καταχωρούμε το όνομα τομέα και να το προστατεύουμε για μία  περίοδο 10 ετών. Η ετήσια τιμή για την επέκταση .EU είναι € *****ανά έτος. Αυτό σημαίνει μια εφάπαξ πληρωμή των € *****.

Όταν ολοκληρωθεί η σύνδεση, όλη η κίνηση στο διαδίκτυο που πηγαίνει στην επέκταση .EU, θα συνδεθεί αυτόματα με την τρέχουσα επέκταση και τον ιστότοπό σας. Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει το πολύ 24 ώρες. Αυτό το όνομα τομέα θα αποκτήσει τότε παγκόσμια εμβέλεια. Το τρίτο μέρος θα απορριφθεί και δεν θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί το όνομα τομέα σας.

Σημαντικές πληροφορίες:

– Θα λάβετε ένα εφάπαξ τιμολόγιο των € *****, χωρίς Φ.Π.Α., για περίοδο 10 ετών.

– Αυτή η σύμβαση μπορεί να ακυρωθεί ανά πάσα στιγμή μετά την πρώτη περίοδο του ενός έτους. Το ποσό που καταβλήθηκε για τον υπόλοιπο αριθμό ετών θα επιστραφεί στο λογαριασμό σας.

Εάν συμφωνείτε με την προσφορά μας, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τη συμφωνία σας απαντώντας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εντός 48 ωρών από την παραλαβή αυτού του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αναφέροντας το όνομα, τη διεύθυνσή σας και τον αριθμό μητρώου Φ.Π.Α. σε αυτή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το τρίτο μέρος θα απορριφθεί στη συνέχεια από εμάς και έπειτα θα ολοκληρώσουμε τη σύνδεση. Την ίδια μέρα θα λάβετε μια επιβεβαίωση και όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Με θερμούς χαιρετισμούς,

George *****
*****
www.*****.com


 

Επί της ουσίας οι επιτήδειοι ισχυρίζονται ότι κάποιος έκανε αίτηση μέσω της “εταιρίας” αυτής για το ίδιο domain name με αυτό του παραλήπτη, αλλά με άλλη κατάληξη (.eu ή .com αντί για .gr). Δηλαδή αν έχεις το mydomain.gr, ισχυρίζονται ότι κάποιος δήθεν θέλει να κατοχυρώσει το mydomain.com ή mydomain.eu και ότι προτίθενται να το δώσουν πρώτα σε εσένα.

Το συγκεκριμένο email δεν έχει καμία σχέση με την DNHOST και αποτελεί προσπάθεια απάτης και οικονομικής εκμετάλλευσης από άτομα αγνώστων στοιχείων. Έτσι, αν λάβετε το παραπάνω ή παρόμοιο email που μπορεί να αναφέρεται και σε διαφορετικές καταλήξεις ( .com κτλ) να έχετε υπόψη σας ότι πιθανότατα αποτελεί προσπάθεια να καταχωρηθούν domain names σε μεγαλύτερο κόστος από μια ανώνυμο φορέα ή απλά να πάρουν τα χρήματά σας χωρίς να γίνει καμία κατοχύρωση.

Δηλαδή ακόμα και η κατοχύρωση του domain name δεν είναι εγγυημένη, μιας και σε πολλές περιπτώσεις το .com ή .eu domain, το οποίο καλούνταν να κατοχυρώσει ο χρήστης (σε πολύ υψηλότερη τιμή από ότι στην DNHOST), ήταν ήδη καταχωρημένο από άλλο φορέα, που σημαίνει ότι ψευδώς αναφέρουν ότι μπορούν να εξασφαλίσουν την κατοχύρωση του.

Ανάλογη ανακοίνωση έχει εκδώσει και η Ε.Ε.Τ.Τ. στο https://www.eett.gr/opencms/opencms/admin/News_new/news_1046.html

Σημαντικό: Η πρακτική αυτή δεν χρησιμοποιείται από επίσημους Καταχωρητές Ονομάτων Χώρου, οπότε στην περίπτωση που ξεγελαστείτε και πληρώσετε την “κατοχύρωση απάτη”, δεν υπάρχει περίπτωση διαπραγμάτευσης με άλλο δικαιούχο.

Σε κάθε περίπτωση, αν ενδιαφέρεστε να κατοχυρώσετε το domain σας με διαφορετική κατάληξη ( π.χ. έχω το christos.gr και θέλω το christos.online), πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο να αναζητήσετε το domain name με την κατάληξη που επιθυμείτε και αν είναι διαθέσιμο κατοχυρώστε το!

Κατοχύρωση Domain Name στην DNHOST

Author

Είμαι Digital Marketing Manager στην DNHOST και φροντίζω για την προώθηση των υπηρεσιών και την ενημέρωση των πελατών μας για χρήσιμα και ενδιαφέροντα θέματα.

Write A Comment