iOS5

Στην ετήσια εκδήλωση της Apple WWDC 2011 παρουσιάστηκαν νέες υπηρεσίες και προϊόντα μεταξύ άλλων και το νέο Λειτουργικό iOS 5, που μαζί με τη ενσωματωμένη και εντελώς νέα υπηρεσία iCloud, ενώνει τη δύναμη και ευελιξία του internet με τις ασύρματες συσκευές.

Η Apple απελευθερώνει τους χρήστες του iPhone 3GS & 4, iPad 1 &2 και iPod Touch 3ης/4ης γενιάς (μόνο αυτά θα μπορούν να αναβαθμιστούν σε iOS 5) από τα καλώδια πάσης φύσεως κι έτσι δε θα απαιτείται πλέον υπολογιστής, για να ενεργοποιηθεί για πρώτη φορά η συσκευή, ούτε για μεταφορά αρχείων, backup ή αναβάθμιση λογισμικού!

Δείτε το στην πράξη!

Notification Center: Με μια κίνηση του δακτύλου προς τα κάτω στην πάνω μπάρα της συσκευής (εκεί που είναι οι ενδείξεις Wi-Fi/3G, μπαταρία) ανοίγει ένα μενού συγκεντρωμένων πληροφοριών όπως μηνύματα (SMS, Facebook, Twitter), αναπάντητες κλήσεις, e-mail, υπενθυμίσεις κ.α.

Το μενού προβάλλεται ακόμα και όταν η συσκευή είναι κλειδωμένη σε (lockscreen).

 

iMessage: το «Messages», εμπλουτίζεται με δυνατότητα ανταλλαγής μηνυμάτων, αρχείων κειμένου – φωτογραφιών – βίντεο – τοποθεσιών και επαφών.

 

Yπενθυμίσεις: Σας υπενθυμίζει για όλες τις υποχρεώσεις σας, με βάση χρονικές αλλά και γεωγραφικές παραμέτρους.

 

 

Κουμπί άμεσης χρήσης κάμερας: μετά από απαίτηση αρκετών χρηστών, μπορούμε να τραβήξουμε άμεσα μια φωτογραφία ή βίντεο, μιας και στην οθόνη κλειδώματος υπάρχει εικονίδιο για την κάμερα, ενώ επιπλέον το κουμπί της έντασης του ήχου λειτουργεί ως «κλείστρο» της κάμερας. Επίσης, έχουμε περισσότερες δυνατότητες στη φωτογράφιση, όπως αφαίρεση του φαινομένου «κόκκινων ματιών», περιστροφή και κοπή εικόνας, χειροκίνητη ή  αυτόματη εστίαση, zoom-in/out και καδράρισμα θέματος.

Ενσωματωμένο Twitter: Με μόνο μία αρχική καταχώρηση των στοιχείων σας για το Twitter, οι εφαρμογές του iPhone θα μπορούν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία του Twitter, (κάμερα, εικόνες, Safari, χάρτες και επαφές) και θα αποστέλλονται σε όποια εφαρμογή τα χρειαστεί, ώστε να συνδεθεί με τον λογαριασμό σας στο Twitter.

 

PC Free: Goodbye Kalodio! Χάρη στη λειτουργία PC Free το καλώδιo δε θα χρειάζεται για την ενεργοποίηση για πρώτη φορά, γιατί θα αρκεί να έχετε μια σύνδεση στο internet. Έτσι και  μελλοντικές αναβαθμίσεις λογισμικού και η ανταλλαγή αρχείων θα γίνεται (και) ασύρματα!

iCloud: Με το iCloud κάθε αρχείο σε μια Apple συσκευή σας, θα ανεβαίνει αυτόματα στο coud και θα προωθείται σε κάθε άλλη σας συσκευή Apple! H μουσική που έχετε αγοράσει ή δανειστεί, τα iBooks σας, φωτογραφίες, videos, e-mails, ρυθμίσεις συσκευής και δεδομένα εφαρμογών θα μεταφέρονται στο cloud μέσω WiFi, ενώ τα Documents  στο Cloud θα συγχρονίζουν δεδομένα από τις Επαφές, το Ημερολόγιο τις Σημειώσεις κ.α. ανάμεσα σε όλες σας τις συσκευές iOS.

Επίσης με το Photo Stream cloud θα έχετε όλες τις φωτογραφίες σας σε όλες σας τις συσκευές (έως 10) iOS, Apple TV, τον OS X σας αλλά ακόμα και στο  Windows PCs μέσω συγχρονισμού στο iCloud.

Με τη δωρεάν εγγραφή στην υπηρεσία iCloud, θα δίνονται 5GB αποθηκευτικού χώρου στο «σύννεφο»* για χρήση, ενώ επιπλέον χώρος θα προσφέρεται επί πληρωμή.

*Σύννεφο ή νέφος η/υ: σύμπλεγμα υπερ-υπολογιστών με πάρα πάρα πολλούς σκληρούς δίσκους που χωρούν θεωρητικά -και πρακτικά- αμέτρητα δεδομένα τα οποία είναι στιγμιαία προσβάσιμα μέσω internet υψηλών ταχυτήτων.

Η απόλυτη ευκολία στο συγχρονισμό μεταξύ συσκευών, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και το απόλυτο φακέλωμα μαζί!

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.apple.com/ios/ios5/
http://www.apple.com/ios/ios5/features.html
– http://www.apple.com/icloud/what-is.html
http://www.apple.com/icloud/features/

Author

Συνιδρυτής της DNHOST, με πάθος για το διαδίκτυο, τη μουσική και τη φύση & συμβάλλει στη δημιουργία και βελτίωση των υπηρεσιών μας!

Write A Comment