To Facebook, η Amazon και η Zynga θα επενδύσουν στο ταμείο sFund για να βοηθήσουν τους νέους επιχειρηματίες να αναπτύξουν εφαρμογές και υπηρεσίες που θα οδηγήσουν το κοινωνικό διαδίκτυο σε μια νέα εποχή.

Η μερίδα του λέοντος των sFund δηλ. τα $ 250 εκ. (£ 160 εκ) θα προέλθουν από την εταιρεία διαχείρισης επιχειρηματικού κεφαλαίου, Kleiner Perkins Caufield & Byers.

Λεπτομέρειες ανακοινώθηκαν σε εκδήλωση στην Καλιφόρνια, στα κεντρικά γραφεία του Facebook.

«Πρόκειται να είναι μια ευκαιρία για τα επόμενα πέντε χρόνια περίπου,  να πάρεις οποιοδήποτε επιχειρηματικό κλάδο και να τον επανεξετάσεις με δεδομένο την κοινωνικότητα στο internet”, δήλωσε ο Mark Zuckerberg του Facebook.

“Πιστεύουμε ότι κάθε κλάδος θα επανεξεταστεί ριζικά και θα σχεδιαστεί γύρω από τους ανθρώπους.” Αυτή ήταν μια άποψη που υποστηρίζεται από τον συνεργάτη KPCB John Doerr, καλύτερα γνωστός για την επένδυση στο Amazon, την Google και τη Netscape.

“Τα κοινωνικά δίκτυα πρόκειται να φτάσουν από το μισό δισεκατομμύριο ανθρώπους που έχουν σήμερα, σε δισεκατομμύρια συνδεδεμένων ανθρώπων ανά τον πλανήτη αύριο, κι αυτό συνιστά μια εξαιρετικά συναρπαστική στιγμή για το διαδίκτυο!», δήλωσε στο BBC ο Doerr.

” Το τρίτο μεγάλο κύμα του Διαδικτύου είναι κινητό και κοινωνικό (mobile και social) μαζί. Θα είναι κάτι το εντυπωσιακό”, πρόσθεσε ο κ. Ντερ.

Η sFund θα παρέχει χρηματοδότηση, παροχή συμβουλών και επικοινωνιακών κεφαλαίων σε μια νέα γενιά των νεοσύστατων επιχειρήσεων, η οποία θα κληθεί να φέρει εις πέρας τις υποσχέσεις που παρέχει ο κοινωνικός ιστός σημερα.

Η Amazon θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση στην πλατφόρμα της εταιρείας για ένα χρόνο και θα τις παρέχει επαγγελματική και τεχνική υποστήριξη ενώ το Facebook θα συμβάλει προσφέροντας πρόσβαση στις ομάδες της πλατφόρμας της, δοκιμαστικά ΑΡΙ, καθώς και νέα προγράμματα, όπως το Facebook Credits.

via

Author

Συνιδρυτής της DNHOST, με πάθος για το διαδίκτυο, τη μουσική και τη φύση & συμβάλλει στη δημιουργία και βελτίωση των υπηρεσιών μας!

Write A Comment