Uptime υπηρεσιών web hosting της dnhost

Μόλις λάβαμε τη μηνιαία αναφορά της Pingdom για το σύνολο των υπηρεσιών μας το μήνα Νοέμβριο και φυσικά χαιρόμαστε βλέποντας το 99,96% uptime που μας δίνει 🙂

Κάθε μήνα μια από τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούμε για monitoring των υπηρεσιών μας, η Pingdom μας στέλνει τη μηνιαία αναφορά της διαθεσιμότητας των υπηρεσιών μας.

Στην ουσία η πραγματική διαθεσιμότητα στη φιλοξενία ιστοσελίδων μας αγγίζει το 99,99%. Γιατί αυτό;

Έχουμε παρατηρήσει πολλές φορές (ειδικά τον Νοέμβριο) λάθος αναφορές (false alarms) αλλά, τη στιγμή που λαμβάναμε ειδοποίηση για κάποια υπηρεσία, διαπιστώναμε ότι αυτό δεν ίσχυε και ότι η υπηρεσία που αναφερόταν (συνήθως για 1′ λεπτό) σαν απροσπέλαστη, στην ουσία ήταν προσβάσιμη. Aυτό οφείλεται πιθανότατα σε σύντομα δικτυακά θέματα (υπερφόρτωση ή μικρο-διακοπές σε κάποιο δίκτυο που χρησιμοποιεί η Pingdom).

Ακόμη, στο συνολικό downtime περιλαμβάνονται και οι προγραμματισμένες αναβαθμίσεις/συντηρήσεις που κάνουμε στους servers, αλλά και στις δευτερεύουσες υπηρεσίες μας (διαχείριση domain name, διαχείριση hosting, διαχείριση antispam).

Όπως και να έχει, είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί καμία ζωτικής σημασίας υπηρεσία (http, email) δεν έχει κάτω από 99.92% διαθεσιμότητα, με την πλειονότητα των υπηρεσιών hosting να έχει 100% uptime!

Στην DNHOST, οι πελάτες μας απολαμβάνουν φιλοξενία ιστοσελίδων με αποδεδειγμένα υψηλότατο uptime!

Author

Συνιδρυτής της DNHOST, με πάθος για το διαδίκτυο, τη μουσική και τη φύση & συμβάλλει στη δημιουργία και βελτίωση των υπηρεσιών μας!

Write A Comment