Κόμμα Πειρατών Ελλάδας
Με σύνθημα «Ελεύθερες ιδέες, ελεύθερος πολιτισμός, ελεύθεροι άνθρωποι» ξεκινά τη δράση του το κόμμα Πειρατών Ελλάδας, στελέχη του οποίου κατέθεσαν στις 10-2-2012 στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τα δικαιολογητικά και τις απαιτούμενες 200 και πλέον υπογραφές που απαιτούνται για την αναγνώρισή του ως πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα.


Το κόμμα Πειρατών Ελλάδας θα είναι το 22ο (σε σύνολο 57) από τα επίσημα αναγνωρισμένα από το κράτος κόμματα που έχουν εκλέξει 2 ευρωβουλευτές, 15 βουλευτές και 194 δημοτικούς συμβούλους σε όλο τον κόσμο.
Tο Κόμμα δεν θα έχει πρόεδρο αλλά επταμελή Διοικούσα Επιτροπή, με οργανωτικές μόνο αρμοδιότητες, ο πρόεδρος της οποίας θα αλλάζει κάθε 4 μήνες.

 

Ωστόσο οι σημαντικότερες αποφάσεις θα λαμβάνονται μέσω διαδικτύου από το σώμα των μελών, που είναι το κορυφαίο όργανο του κόμματος και θα συνεδριάζει μία φορά το χρόνο, σε μια εμφανή προσπάθειας λειτουργίας με αρχές Άμεσης Δημοκρατίας. Το ΚΠΕ έχει ήδη στην Ελλάδα 480 μέλη από 56 νομούς χίλια άτομα μετέχουν ως εγγεγραμμένα μέλη του φόρουμ συζητήσεων.

Απαρτίζεται από νέους 20 έως 43 ετών, καθώς μάλιστα ο μέσος όρος των μελών του δεν ξεπερνά τα 36 χρόνια.

 

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του κόμματος Ανέστης Σαμουρκασίδης εξήγησε ότι βασικές αρχές του κόμματος είναι η απόλυτη διαφάνεια, η ουσιαστική δημοκρατία και η ελευθερία της πληροφόρησης, η δε εσωτερική λειτουργία του είναι “αμεσοδημοκρατική“, απευθύνεται στον κόσμο του διαδικτύου, στοχεύοντας στη συνεχή ψηφιακή διαβούλευση σε κάθε ζήτημα που θα τίθεται.

 

Το ΚΠΕ, όπως εξήγησε ο κ. Σαμουρκασίδης, δεν τοποθετείται πάνω στον ξεπερασμένο άξονα αριστερα-κέντρο-δεξιά, αλλά επιχειρεί να αναλάβει ένα ρόλο «διαμεσολαβητή», αποτελώντας «το νέο λειτουργικό σύστημα της κοινωνίας μας, εξασφαλίζοντας σε κάθε πρόσωπο τη δυνατότητα να εκφράζεται ελεύθερα και να συμμετέχει ψηφιακά, να ζει με αξιοπρέπεια και να αποφασίζει για το κοινό μας μέλλον».
Ανάμεσα στις βασικές στόχους του μεταξύ άλλων, είναι:

* Η ψηφιακή, συμμετοχική, Άμεση Δημοκρατία.
* Η Διαφάνεια της Δημόσιας Διοίκησης.
* Η ενίσχυση του Διαχωρισμού των Εξουσιών.
* Ο σεβασμός της Προσωπικής Ζωής.
* Η εξάλειψη των Ιδιωτικών Μονοπωλίων.
* Η εκτεταμένη χρήση Ανοικτών Προτύπων και Ελεύθερου Λογισμικού.
* Η ελεύθερη Πρόσβαση στην Γνώση και τον Πολιτισμό.
* Η Προστασία Πληροφοριοδοτών, Δημοσιογράφων και bloggers, όταν δημοσιοποιούν παρανομίες.
* Η Ανθρώπινη Ελευθερία και Αξιοπρέπεια.
* Ο Πληροφοριακός Αυτοκαθορισμός.
* Η συμμετοχή στην Ψηφιακή Ζωή κι ο Ψηφιακός Αλφαβητισμός.
* Το δικαίωμα Ασφαλούς Ύπαρξης.
* Οι δωρεάν και Δημοκρατικά Ελεγχόμενες Τεχνικές Υποδομές.

 

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου το Κόμμα των Πειρατών οργάνωσε την πανευρωπαϊκή ημέρα κατά της ACTA, στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, την πλατεία Αριστοτέλους  στη Θεσσαλονίκη και την πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.

Αν συμφωνείς με τις Αρχές και το Καταστατικό μπορείς να γίνεις και εσύ Μέλος του κόμματος Πειρατών Ελλάδας ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία.

Εκτός από την εγγραφή σου ως μέλος μπορείς να συμμετάσχεις στο forum, να διαβάσεις την Ιδρυτική Διακήρυξη και τις Αρχές του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, να δεις Άρθρα, να ακολουθήσεις το@piratepartyGR στο twitter και να δεις πώς μπορείς να συμμετάσχεις στην προσπάθεια.

 

Εύχομαι καλή επιτυχία από εμένα προσωπικά γιατί τέτοιες κινήσεις και νοοτροπίες χρειαζόμαστε για να πάμε μπροστά!

 

 

 

Author

Συνιδρυτής της DNHOST, με πάθος για το διαδίκτυο, τη μουσική και τη φύση & συμβάλλει στη δημιουργία και βελτίωση των υπηρεσιών μας!

Write A Comment