WordPress
Αν έχετε εγκαταστήσει το WordPress σας όχι στο root του domain σας αλλά στον υποφάκελο /WordPress τότε υπάρχει τρόπος το WordPress site ή blog σας να ανοίγει απευθείας πληκτρολογώντας το domain σας πχ http://myWPsite.gr 🙂

WordPress URL Settings

To WordPress έχει σχεδιαστεί να έχει τα αρχεία του σε ένα διαφορετικό φάκελο από το κεντρικό φάκελο του site σας. Αυτό σημαίνει ότι δε χρειάζεται να ξανα εγκαταστήσετε το WordPress ή να κάνετε αλλαγές στη βάση δεδομένων του.

Το πρώτο βήμα είναι να αλλάξετε από το Ρυθμίσεις >> Γενικά (Settings >> General) τo URL ιστοτόπου (Site address -URL) ώστε να δείχνει έτσι:

Αφού αποθηκεύσετε την αλλαγή μπορεί να δείτε λάθη στο site σας, αλλά μην ανησυχείτε, το έχουμε υπό έλεγχο!

Αρχεία .HTACCESS και INDEX.PHP

Το δεύτερο βήμα είναι να Αντιγράψετε (copy ΌΧΙ move) το αρχείο .HTACCESS και το INDEX.PHP από το φάκελο /wordpress στο root του λογαριασμού hosting σας.  Αυτό μπορεί να γίνει μέσω FTP ή του File Manager στο Plesk panel σας.

Αλλαγή στο αρχείο INDEX.PHP

Έπειτα θα πρέπει να αλλάξετε την ακόλουθη γραμμή κώδικα στο αρχείο INDEX.PHP που μόλις αντιγράψατε στο root του domain σας:

1 require('./wp-blog-header.php');

την αλλάζετε σε:

1 require('./wordpress/wp-blog-header.php');

Αποθηκεύστε τα Permalinks σας

Τέλος, για να σιγουρευτούμε ότι το HTACCESS σας λειτουργεί με τις σωστές ρυθμίσεις του WordPress θα επαναποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις των permalinks σας (Ρυθμίσεις >> Μόνιμοι σύνδεσμοι).

Με αυτό τον απλό τρόπο το WordPress θα ανοίγει απλά γράφοντας το domain σας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο WordPress Codex.

Σημειώστε ότι αν το WordPress ήταν ήδη online αρκετό καιρό θα πρέπει να ενσωματώσετε ένα 301 redirect στο HTACCESS σας.

Author

Συνιδρυτής της DNHOST, με πάθος για το διαδίκτυο, τη μουσική και τη φύση & συμβάλλει στη δημιουργία και βελτίωση των υπηρεσιών μας!

Write A Comment