Απεικόνιση κατάστασης SSL στον Chrome
Μερικές φορές, oι ιστοσελίδες προσπαθώντας να χρησιμοποιήσουν το ασφαλές πρωτόκολλο HTTPS εγκαθιστώντας ένα SSL στο domain τους, συχνά παρουσιάζουν μικρά σφάλματα. Έως τώρα, ο περιηγητής Chrome επισήμαινε αυτή την κατάσταση ασφαλείας με ένα κίτρινο διακριτικό «προειδοποιητικό τρίγωνο» εικονίδιο ασφαλείας στην γραμμή διευθύνσεων.
Από την έκδοση 46, o Chrome θα σηματοδοτεί την κατάσταση “HTTPS με μικρά λάθη”, χρησιμοποιώντας το ίδιο ουδέτερο εικονίδιο που εμφανίζει και στις HTTP σελίδες.

Αυτή η αλλαγή έχει επιπτώσεις κυρίως στις σελίδες HTTPS που περιέχουν ορισμένο μικτό περιεχόμενο, όπως εικόνες HTTP, που συνήθως υπάρχουν όταν ένας ιστότοπος μεταφέρει όλο το περιεχόμενό του κάτω από το πρωτόκολλο https://, ώστε να προστατευθεί μέσω ενός SSL Certificate.

Οι προγραμματισές του Chrome, κατάλαβαν ότι το κίτρινο τρίγωνο μπορεί να μπερδεύει το χρήστη, έτσι αποφάσισαν ότι είναι καλύτερο να μην δίνεται έμφαση στη διαφορά ανάμεσα στο μικτό περιεχόμενο https:// και το http://. Οι προγραμματιστές και όσοι ενδιαφέρονται σχετικά, μπορούν να διαπιστώσουν τη διαφορά ελέγχοντας αν η διεύθυνση αρχίζει με “https://”.

Η αφαίρεση του κίτρινου διακριτικού “τριγώνου προσοχής” σημαίνει ότι οι περισσότεροι χρήστες δεν θα αντιληφθούν μια προειδοποίηση στις σελίδες μικτού περιεχομένου κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας διεργασίας και αναμένεται ότι αυτό θα ενθαρρύνει τους διαχειριστές ιστοσελίδων να μεταπηδήσουν σε https:// πιό σύντομα.

Η νέα επισήμανση είναι μια μέση λύση: αντιπροσωπεύει την κατάσταση ασφάλειας ενός ιστότοπου όσο το δυνατόν ακριβέστερα, χωρίς οι χρήστες να μπερδεύονται με πάρα πολλές πιθανές καταστάσεις ασφάλειας και λεπτομέρειες.

Μακροπρόθεσμα αναμένεται ότι τα περισσότερα sites στο διαδίκτυο θα γίνoυν ασφαλή (με ένα SSL) και στον Chrome σχεδιάζουν να μειώσουν τα εικονίδια σε μόλις δύο καταστάσεις: ασφαλές και μη-ασφαλές. Η αλλαγή του Chrome 46 είναι ένα μικρό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Author

Συνιδρυτής της DNHOST, με πάθος για το διαδίκτυο, τη μουσική και τη φύση & συμβάλλει στη δημιουργία και βελτίωση των υπηρεσιών μας!

Write A Comment